• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. BABIĆ

04.03.2019

21:17

DRŽAVNI VRH ODLUČNO ODGOVORIO NA PRETNJE! Vučić: Nemamo mi dece za ratove! Ali branićemo Srbe na Kosovu!

Politika

DRŽAVNI VRH ODLUČNO ODGOVORIO NA PRETNJE! Vučić: Nemamo mi dece za ratove! Ali branićemo Srbe na Kosovu!

Podeli vest

Ako možemo da sačuvamo mir, to treba da uradimo, ali ako budemo naterani, imaćemo snage da sačuvamo svoju zemlju, poručio predsednik. Stefanović: Ramuše, ne pomišljaj da kreneš na Srbe, mi te se ne plašimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da našoj zemlji nikako ne trebaju novi ratovi, ali je istovremeno poručio da ćemo u slučaju albanskog napada na sever Kosova uzvratiti svom raspoloživom snagom i sačuvati srpski narod u pokrajini.

Vučić je to rekao reagujući na pretnje premijera lažne države Kosovo Ramuša Haradinaja da će takozvana njegova vojska 'uskoro biti i na severu'! Šef države je naveo da očigledno postoji plan Prištine da se proteraju Srbi.

Bežanija

Zna Haradinaj da bi se njegov pokušaj ulaska vojskom na sever KiM završio bežanjem i rasulom
Aleksandar Vulin

Radoičića hteli da sklone

Mir i stabilnost jesu najvažniji državni prioriteti Srbije, istakao je predsednik, ali to ne znači da će naša država dozvoliti neki novi pogrom i etničko čišćenje nevinog srpskog naroda.

- Nemamo mi danas u Srbiji dovoljno dece za sukobe. Ako možemo da čuvamo mir, to treba da uradimo, ali ako budemo naterani, imaćemo dovoljno snage da svoju zemlju i narod zaštitimo. Ponavljam, cilj je pre svega da se sačuva mir i stabilnost. Ima mnogo takozvanih velikih junaka u Srbiji poput Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, ali oni bi prvi pobegli kada bi, ne daj Bože, došlo do sukoba. Nagledao sam se ovih dana junaka i patriota koji kukaju kada se najavi da će u celoj Srbiji stići 300 koverata sa pozivom za vojnu obuku... - rekao je Vučić i dodao da je očigledno i da je Priština lažnim optužbama i pretnjom hapšenjem planski proterala potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića sa Kosmeta kako bi oslabila našu odbranu na severu.

- Oni su želeli da ga proteraju ne bi li tako oslabili srpsku odbranu severa. Znali su da je Radoičić jedno od ključnih lica na tom području. Želeli su da ga proteraju sa severa KiM i da onda sačekaju trenutak povoljan za napad na Srbe... To je način delovanja protiv Srba još od Kosovske bitke, pa i pre nje... Svi koji su želeli da vladaju Srbima znali su da ih treba podeliti, uzeti ih pod svoje skute i okrenuti jedne protiv drugih - zaključio je šef države.

Jeremiću, dobro ti jutro, Kolumbo!

Foto: Novak Đurović

Predsednik Vučić rekao je da je tragikomično to što jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić sada priča kako su mu tokom posete SAD rekli da je Kosovo za njih nezavisna država.
- Dobro jutro, Kolumbo! Kosovo je postalo nezavisno u vreme kada je on bio ministar, kada je postavio pitanje Međunarodnom sudu pravde. Sve vreme im je odgovaralo da se prave ludi na to, a sada mene hoće da okrivljuju za sukobe...

Nekažnjeni terorista

Potpredsednik Vlade Srbije, ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da bi Haradinaju bilo bolje da ne pomišlja ni na kakvu nasilnu akciju protiv Srba.

- Haradinajeve pretnje nisu uplašile ni predsednika Vučića, niti bilo koga od nas. Poručujem mu da ni ne pomišlja na nasilje, niti na neke ofanzivne akcije protiv Srba, jer ćemo na to znati da odgovorimo - naveo je Stefanović, uz opasku da je jasna Hardinajeva nervoza, jer je 'obećao' Vučiću da će ga srušiti na ulici još pre dva meseca, a to se nije dogodilo.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin upozorio je premijera 'Kosova' da bi se njegov eventualni pokušaj ulaska sa vojskom na sever završio apsolutnim neuspehom, bežanjem i rasulom.

- Nekažnjeni terorista želi da ponovi zločine za koje nije kažnjen. Zna Haradinaj da ga se Vučić ne plaši, kao što zna da bi se njegov pokušaj ulaska vojskom na sever KiM završio bežanjem i rasulom. On čini sve da bi izazvao sukobe za koje bi okrivio Srbiju i doveo tuđu decu da ginu za njegove ciljeve - upozorio je Vulin i napomenuo da građani Srbije mogu da budu spokojni jer Srbija više nije ni slaba ni sama kao što je bila 1999. godine.

KAZNITE NJEGA, A NE MENE! Tači uplašen od GNEVA VAŠINGTONA, moli Amerikance da sklone Haradinaja - Kakvi PILIĆARI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BUBA

pre 5 godina

Treba biti samo pribran i donositi prave odluke .Srbi su jaki i istrajni čuvaćemo svakog Srbina na Kosovu.

RINGISPIL

pre 5 godina

Branicemo, branicemo ali ovoga puta drzavni vrh ce biti na prvim borbenim liniajma, aktivna vojska i plicija i penzioneri a obican narod ce juritiove domace izdajnike.

Jelica

pre 5 godina

Mi se zalazemo za mir u zemlji, ali isto tako cemo braniti svaki nas narod.

_luki____

pre 5 godina

SVAKA CAST PREDSEDNICE SAMO TAKO NASTAVITE !!!!

hica

pre 5 godina

Ovu izjavu Albanci da znaju kao Srbi oce nas. Osvestite se....

Vivijen

pre 5 godina

De samo neka krenu zažaliće majka što ih je rodila.

Vivijen

pre 5 godina

Branićemo naše ljude i našu zemlju. Imamo snage ko nam se zameri zažaliće.

milos

pre 5 godina

Vucic se trudi da deci ostavimo mirnu i stabilnu Srbiju,a od borbe Srbin nikada bezao nije.

Nikoletka

pre 5 godina

Srbi na Kosmetu se osecaju zasticeni jer znaju sta im predsednik porucuje .

Bojana

pre 5 godina

Ratovi nisu resenje! Izgubili smo previse dece tokom dugih ratnih godina! Zato su kompromis i mirna zastita Srba na Kosovu jedino resenje!

Pera

pre 5 godina

A sta rece u intervjuu ANSI? " Ne mozemo priszati Kosovo, a da nista ne dobijemo ..."

Pera

pre 5 godina

A sta rece u intervjuu ANSI? " Ne mozemo priznati Kosovo, a da nista ne dobijemo ..."

Stevan

pre 5 godina

I treba da se zna, a ne da ponavljamo MIR NEMA ALTERNATIVU pa to znači dođite i u Niš mi će mo da se žalimo kod pnih što su nam uzeli parče države i dali ga šiptarima. Ko neće da brani svoje neka ode sa ovim migrantima tamo gde misli da je bolje i neka ostavi na miru nas koji nećemo i namao gde da odemo. ŽIVELA MOJA LEPA SRBIJA

Marina

pre 5 godina

Nije normalno da svet ostaje gluv i slep na provokacije Albanaca. Srbija ce uvek biti uz srpski narod, zajedno cemo se suociti sa svim nedacama. Albanci ce sami sebe unistiti svojim zlom. Niko ne moze da gradi srecu na tudjoj nesreci.

AntiBot

pre 5 godina

Cek bre...imamo li mi profesionalnu vojsku i policiju? Pa imamo. Zasto onda Murat stalno spinuje i priziva neku decu koju nemamo za rat?!

Nitko se ne boji serva 87 post

pre 5 godina

Vučić ubrzo priznaje Kosovo . Srbi gube svaki rat! Hahahahahah!

Dejan

pre 5 godina

Srbija je dosta ratovala, sad je vreme za mir i sigurnost. Srbija ne želi ratove.

miroslav moric

pre 5 godina

stefanovic ili je lud ili mu noge smrde.hej mi te se ne plasimo a nesme u prizren da popije kavicu tj.sme ali mu treba pasos.

milan306

pre 5 godina

Srbija ne želi rat,nemire ,krv i sukobe...ali,svakako zna da se bori i brani

Goran

pre 5 godina

Srbi ne žele rat ali moraju braniti svoj narod na Kosovu.

goran

pre 5 godina

Zato nas i j... sto stalno kukas te ovo te ono daj lupi sakom od sto meti vojsku di treba i vidices da ce uvuci rogove

Biljana Đ

pre 5 godina

Srbija vodi politiku mira i stabilnosti, ali to ne znači da će mirno gledati da ugrožava bezbednost njenih građana.

Slaviša

pre 5 godina

Previše personalizujete stvar. Nije pitanje to da li se Vučić i Vulin plaše Haradinaja i Tačija, kojih se ne plaši niko. Pitanje je da li se Srbija plaši Kosova i Nato-pakta.

mimi

pre 5 godina

ocigledno su nastojanja vucica i vladajuce garniture da hoce da se problem sa kosovom resi na miran nacin ,nasta i vucic apeluje na sva usta ,i mislim da je to ispravno i sve jasno

vasa

pre 5 godina

Ni jednog momenta nisam imao sumnju da ce Srbi biti nezastićen, samo se nadam da ce se pronaći kompromis i da nece doci do sukoba.

tale

pre 5 godina

Haradinaj je već prošao nekažnjeno i izašao kao nedužan iz Haga, pa misli da može sve iz početka...ovaj pu će to biti t malo teže

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija