• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.03.2019

19:44

SRBI SU DOŽIVELI NEPRAVDU! Predsednik Vučić poslao jasnu poruku NATO paktu: NA NAS NE RAČUNAJTE!

Politika

SRBI SU DOŽIVELI NEPRAVDU! Predsednik Vučić poslao jasnu poruku NATO paktu: NA NAS NE RAČUNAJTE!

Podeli vest

U Nišu na jugu Srbije će 24. marta biti organizovana centralna komemoracija za žrtve bombardovanja od pre 20 godina, koje je NATO izveo protiv Srbije u poslednjoj fazi rata na Kosovu.

To je u intervjuu za ANSU rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Napadi saveznika, o kojima je odlučeno bez dozvole UN, kako bi se Slobodan Milošević naterao da povuče trupe sa Kosova i zaustavi etničko čišćenje, pokrenuti su 24. marta 1999. godine i trajali su 78 dana, a bilans je bio oko 2.000 mrtvih i ogromna razaranja i štete, podseća Ansa.

- Za nas je ovo težak mesec i bolno sećanje. Srbi smatraju da su doživeli nepravdu pre 20 godina i tako misli 99 odsto stanovništva - rekao je Vučić.

On je kazao da je to jedan od glavnih razloga zbog kojih Srbija ne namerava da pristupi NATO-u.

- Uprkos tome, održavamo dobre odnose sa Alijansom i njenim državama članicama. Ali ne želimo da uđemo i ostajemo neutralni - rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da je rezultat tih napada, pored žrtava i razaranja, bilo i bekstvo stotine hiljada Srba sa Kosova, od kojih se dve trećine nisu vratile.
 

KAZNITE NJEGA, A NE MENE! Tači uplašen od GNEVA VAŠINGTONA, moli Amerikance da sklone Haradinaja - Kakvi PILIĆARI!

 

(VIDEO) SRBIJA MORA DA REŠI VELIKI PROBLEM! Lazanski detaljno o obuci rezervista: U VOJSKU 6 MESECI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 5 godina

NATO je počinio zločin nad Srbijom i Srbima.

Vesna

pre 5 godina

Naravno da ne nameravamo pristupiti NATO-u. Iako gledamo i idemo ka boljoj budućnosti, neke stvari i nepravde iz prošlosti ne možemo da zaboravimo.

Ljuba

pre 5 godina

Neka samo tako nastavi naš predsednik, imamo puno poverenje u njega.

Jelena

pre 5 godina

Srbija nije okaljala svoj obraz i nakon bombardovanja od strane NATO pakta, pristupila toj organizaciji .

Ema

pre 5 godina

Pre dvadeset godina NATO je izvrsio agresiju nad Srbima. Taj zlocin nad nasim narodom nikada ne mozemo zaboraviti!

nikica

pre 5 godina

Nikada necemo ni uci u taj zlocinacki pakt...srpski narod im nikad nece oprostiti za njihova zlodela...uz dolazak predsednika Vucica na celo Srbije mi smo sigurni da se namere Nato pakta nikada nece ostvariti...

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Србија неће никада постати члан НАТО.Не заборављамо 1999 год.

Danilo

pre 5 godina

Srbija i srbi jesu doziveli veliku nepravdu, razaranje i materjalnu stetu. Posledice te agresije trpimo i danas i stanovnstvo Srbiej to pamti i pamtice

Smrad

pre 5 godina

Sva sreća da sam ja onaj 1%, a ovih 99% nek se zapitaju zašto nas samo veća govna od nas vole.

Ema

pre 5 godina

Predsednik najbolje zna sta poboljsava a sta pogorsava napredak Srbije .Verujemo u iskrene i ispravne odluke i podrzavamo .

Maja

pre 5 godina

Velika nepravda je učinjena 1999. godine. To nikada nećemo zaboraviti i zato NATO na nas da ne računa!

Miki

pre 5 godina

Srbi nece nikad prihvatiti da su bombardovani zbog ljudskih prava ,koje je krsio Milosevic, pa ga je tako trebalo skinuti s mesta predsednika. I bez bombardovanja je mogao biti svrgnut s vlasti, a ne da NATO opravdava time svoje zlocine,jer ubijeni nisu i ne smeju biti kolateralna steta. Zato nas gospodo iz Brisela trebate razumeti , jer i mi smo samo ljudi.

caca

pre 5 godina

Svaka cast Vucicu!!!!Hrabar,pametan,stalozen,odvazan,borben,.....predsednik kojeg svako treba da pozeli!!!!

Vlajko

pre 5 godina

Zlo koje je NATO naneo Srbiji nikada neće biti zaboravljeno.

Nale

pre 5 godina

Srbija je mnogo nepravde dozivela i izgubila mnogo nevinih ljudi.

nino belov

pre 5 godina

Srbija nikada u svojoj istoriji nije bila niti ce biti clanica bilo kojeg zlocinackog saveza.

Simona

pre 5 godina

NATO je glavni krivac sto je nas narod stadao.Nikada necemo zaboraviti sve zrtve,koje su stradale od NATO bombi,i jos ljudi strada,jer su nam zatrovali,vodu,vazduh i zemlju.Zato osudjujem NATO,zbog svog zla koje su nam naneli.Nadam se da ce NATO jednog dana snositi posledice za svo zlo koje su naneli nasem narodu.

Maja

pre 5 godina

Srpski narod nikada neće zaboraviti nepravdu i zločin!

nela

pre 5 godina

Nećemo da se dogodi ponovo 1999. godina zato smo čvrsti u našim odlukama i čuvaćemo svaki deo naše zemlje.Kosovo je deo nas i tako ostaje.

Mija

pre 5 godina

Srbija nece postati clan NATO pakta.Nikada necemo zaboraviti ljude koji su poginuli,zbog bahatog ponasanja NATO pakta.Smatram da NATO treba da postuje stav Srbije.Uostalom posledice borbandovanja osecamo jos uvek,jer su nam zatrovali,vodu,zemlju i vazduh.Nadam se da ce NATO jednog dana snositi posledice zbog svega sto su nam napravili.

milos

pre 5 godina

Srbija posle svega sto joj je NATO ucinio nema nameru da pristupi istom.

dragutin

pre 5 godina

Moramo ostati neutralni i ne dozvoliti da nam se greske iz proslosti ponove.

AleksMache

pre 5 godina

Ne smemo i nećemo nikad zaboraviti šta su nam učinili!

nikola

pre 5 godina

Nato nije imao nimalo milosti 99 godine. Dostaje nas narod propatio i mnogi to vide.

kiki

pre 5 godina

I dan danas sanjam avione i bezim od njih. Detinjstvo mi je proslo u bombama i razaranjima moje zemlje. Spustite vise te avione, te bombe, ne hranite se mrznjom. Ne trazite izgovor u teroristima i progonima, mislite na decu i ljude. Mnogo je srca koja vise ne kucaju. Ugasite sirene, hocemo mir. Potrudi se Evropo, na tebi je.

Iva

pre 5 godina

Predsednik je lepo rekao i podrzavamo ovakav stav

Nikoletka

pre 5 godina

Srbija pamti i pistupa shodno dozivljajima.Nato neka ne racuna na nas

zoran

pre 5 godina

Potpuno ista garnitura je i sada na vlasti, samo obrnutim redom. Onda su bili socijalisti i radikali, a sada su presvuceni radikali i socijalisti. I pride JUL-ovac. Samo Njega vise nema. I gle cuda, rezervistima jos uvek nisu isplacene ratne dnevnice i oni pravdu traze u Strasburu. I tamosnji sud donosi presude u njihovo ime. Nece dobiti svoje dnevnice rezervisti koji nisu organizovani u malim mestima i koji nemaju novca za advokate. Sve je to lepo napisano u pripovetci Sve ce to narod pozlatiti. Sad je i ona izbacena iz lektire, da nam ne kvari decu.

Iva

pre 5 godina

Predsednik ce uvek biti uz svoj narod i zastititi ga.

Gtr

pre 5 godina

Nije vam zaboravljeno sta nam je ucinjeno ,slobodno nemorate da racunate na nas, kao sto mi neracunamo na vas.

Zivko

pre 5 godina

Bravo Vucicu-Genije 21-og veka za ovo sto ste izjavili za NATO ali srbi treba da znaju da sam ja jedini srbin koji je isto tako sa dodatkom napisao i potpisao i poslao Trampu da je NATO izvrsio Genocid nad Srbijom i srbima i da za to moraju da odgovaraju i tomoze lako da se proveri.

miki

pre 5 godina

Tako je predsedniče na nas neka ne računaju!!!

mimi

pre 5 godina

svi do sada koji su vladali nisu ni pokusali da pokrenu spor pred medjunarodnim sudom zbog protiv pravnog bombardovanja,vucic je to smogao snage da uradi ,pravda je na nasoj strani

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija