• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.03.2019

11:15

PALMA DOBIO ZLATNU MEDALJU BEČA za doprinos razvoju odnosa Srbije i Austrije!

Politika

PALMA DOBIO ZLATNU MEDALJU BEČA za doprinos razvoju odnosa Srbije i Austrije!

Podeli vest

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig uručio je predsedniku Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine i predsedniku parlamentarne grupe srpsko-austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije Draganu Markoviču Palmi počasnu zlatnu medalju za doprinos razvoju odnosa Srbije i Beča i Srbije i Austrije


U Skupštini grada Beča, gradonačelnik austrijske prestonice Mihael Ludvig priredio je prijem za delegaciju Srbije na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine i predsednikom parlamentarne grupe srpsko-austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije Draganom Markovićem Palmom.

Foto: Informer

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig je tom prilikom Draganu Markoviću Palmi uručio počasnu zlatnu medalju grada Beča, za koju je rekao da se retko dodeljuje.

- Zahvaljujem vam se na svemu što radite za vaš narod kao i za odnose Beča i Srbije i Srbije i Austrije. Zbog svega toga dodeljujem vam počasnu zlatnu medalju grada Beča koja se retko dodeljuje. Beč kao Beč je u svetu na visokoj pozicii, ali verujem da možemo jedni od drugih dosta da učimo. Za nas je kao i za vas veoma važna borba protiv bele kuge, jer je Beč grad koji brzo raste i ako dolazi do pada nataliteta i smanjivanja broja ljudi, dolazimo do problema u svemu i u finansijskoj infrastrukturi. Veoma rado sam prihvatio vaš poziv da dođem u Jagodinu i vrlo rado ću doći - izjavio je gradonačelnik Beča Mihael Ludvig.

Marković je svom domaćinu poklonio plaketu grada Jagodine kao i medaljon sa grbovima Jagodine i Srbije.

- Ovaj grb grada Jagodine vam dajem gospodine gradonačelniiče da vodite računa o Srbima koji žive i rade u Beču, kao što je i tradicija u Beču. U Beču studira najviše studenata iz Srbije u Evropi, van Srbije. Mi smo trenutno u glavni grad Austrije doveli 850 ljudi i to je najveća delegacija ikada. Srbi koji žive i rade u Beču imaju najveću slobodu u Evropi. Zapazio samo da je u Beču odlično organizovano sve, pa i gradski prevoz. Želim da Vas informišem da je u Jagodini, gradu koji ima 80.000 stanovnika besplatan autobuski prevoz za sve građane. To nema u programu vaše Socijaldemokratske partije, ali to nisam patentirao i možete slobodno da koristite. Međutim vas ne može niko u svetu da dostigne jer ste napravili 220.000 stanova za socijalno ugrožene stanovnike Beča i Austrije. Svaka vam čast. Imate i odličan progam protiv bele kuge -  rekao je Marković.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17