• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.03.2019

13:05

BRNABIĆ: Zakon o poreklu imovine ove godine!

Politika

BRNABIĆ: Zakon o poreklu imovine ove godine!

Podeli vest

Zakon o poreklu imovine trebalo bi da bude usvojen ove godine, rekla je danas predsednica vlade Ana Brnabić i istakla da još nije precizirano na koji način će se sankcionisati nelegalno stečena imovina


Brnabić je novinarima u Beogradu, upitana da li će u zakonu biti i odredba po kojoj će se nelegalno stečena imovina oporezivati sa 75 odsto, rekla da će odrebe zakona tek biti precizirane tokom javne rasprave.

- Postoje dva gledišta - da se oporezuje imovina za koju ne možete da dokažete odakle vam ili da bude krivične odgovornosti - rekla je premijerka.

Ona je navela da bi lično volela da je zakon i ranije usvojen, budući da je veoma važan za Srbiju, kako bismo “prestali da licitiramo ko je korumpiran, a ko ne”, jer je to jedna od stvari koja doprinosi nezdravoj atmosferi u drušstvu.

- Ima ljudi koji su ušli u politiku sa jednim stanom i posle četiri godine izašli sa 500 miliona evra, ima onih koji su sa jednim stanom ušli i izašli samo sa jednim stanom, a jednako se priča da su korumpirani - rekla je Brnabić.

Predsednica valde je istakla i da je za transformaciju ekonomije i društva važno da postoji taj zakon, kako bi svako dokazao poreklo svoje imovine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djordje

pre 5 godina

Ajde da vidimo i to čudo. Lično sam spreman da izadjem javno i iznesem dokaz e o kradjama i lpovluku u Pirotskom Tigru ukoliko to uopšte nekoga interesuje u ovoj prokletoj avljiji.

Miroslava

pre 5 godina

Hoce li svi da dokazuju poreklo imovine, i ti i svi ostali? Kad bi se to sprovelo ozbiljno, ne bi bilo gladi u Sbiji.

Saradžogla

pre 5 godina

НЕМА ОД ТОГА НИШТА!Јасно и гласно!Ало,бре,па још босански срби који су се довукли овде са Титом још живе по отетим кућама и становима?Живе у отетој кући а одавно добили трособац?Власник куће који је умро од старости јадник се порадовао речима ... Бато,добили трособац па ће да ми кућу врате! ... Наставио је и даље да живи у шупи а босанци су му и даље у кући а трособац им служи као трофеј?Ни грижу савести немају.Како наследник нема деце босанска породица је тиме платила проклетство!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija