• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

05.03.2019

15:33

"POŠTOVANI PREDSEDNIČE, DRAGI PRIJATELJU..." Erdogan, Medvedev, Matarela i brojni svetski lideri čestitali Vučiću 49. rođendan!

Politika

"POŠTOVANI PREDSEDNIČE, DRAGI PRIJATELJU..." Erdogan, Medvedev, Matarela i brojni svetski lideri čestitali Vučiću 49. rođendan!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je danas rođendanske čestitke od brojnih evropskih i svetskih zvaničnika, među kojima su premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, kao i predsednici Italije i Turske, Serđo Matarela i Redžep Tajip Erdogan

Predsednik Italije Serđo Matarela čestitao je srpskom kolegi rođendan, uz najbolje prijateljske želje Vučiću lično, njegovoj porodici i njegovoj zemlji

Matarela je, kako saznaje Tanjug, iskoristio priliku da Vučiću naglasi da može da potvrdi da Italija prioritetnim interesom smatra punu evropsku integraciju Srbije, za koju je, ističe, vežu čvrsti diplomatski odnosi, koji beleže 140. godišnjicu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, svoju čestitku započeo je rečima "poštovani predsedniče, dragi prijatelju".

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS SLAVI ROĐENDAN! Evo ko mu je prvi čestitao i kakve je poklone dobio!

On je istovremeno konstatovao da su uspešni sastanci sa Vučićem u prethodnom periodu učvrstili njihovo lično prijateljstvo i ojačali saradnju između Srbije i Turske, kao i prijateljstvo dva naroda. Najlepše želje i Erdogan je uputio predsedniku Srbije lično, ali i za prosperitet i blagostanje naroda Srbije

Predsednik Vučić dobio je rođendanske čestitke i od predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva, predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika. 

Čestitke su uputili i ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu, predsednik Upravnog odbora Gasproma Aleksej Miler, ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, ambasador Nemačke Tomas Šib, ambasador Italije Karlo Lo Kašo.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 5 godina

Osim mnogih zvaničnika i Vučićevih prijatelja i građani Srbije čestitaju Vučiću rođendan. Lepe i iskrene želje pljušte sa svih strana, a predsednik je to i zaslužio.

mimi

pre 5 godina

toliko predsednika da cestita vucicu rodjendan je za respekt,to nije upuceno samo njemu to je respekt i za nasu zemlju

Miroslav

pre 5 godina

Sve u životu po zasluzi pa tako i ova čestitka

Miki

pre 5 godina

Ovi svetski lideri koji su cestitali rodjendan nasem predsedniku, imaju svoje strateske interese na Balkanu, te valja gajiti dobre odnose sa njima.

Tijana

pre 5 godina

Pre je svet pokazao postovanje , nego nasa opozicija koja je deo nas a tako daleko ideoloski.

Jova

pre 5 godina

Jedan od pokazatelja koliko Vučića poštuju i uvažavaju u svetu!

Tifani Rok

pre 5 godina

Predsednik Vučić je veliki državnik, ali pre svega veliki čovek! Omiljen je svuda u svetu! Živeo!

Mitar Odović

pre 5 godina

Ovo je potvrda da je predsednik veoma poštovan u svetu.

Ivana

pre 5 godina

Pridruzujem se cestitkama povodom rodjendana. Zelim Vam puno zdravlja i srece. Isto tako Vam zelim da istrajete u svemu sto radite za dobrobit Srbije. Jos jednom srecan rodjendan.

Igor

pre 5 godina

Ovo je još jedan dokaz koliko je naš predsednik cenjen u svetu!

Alapaca

pre 5 godina

Ovoliki broj cestitki povodom rodjendana koje su pristigle predsedniku samo govori o tome koliki je ugled i postovanje stekao gospodin Vucic sirom sveta!

Nesko

pre 5 godina

Predsedniče, nek Vas prati sreca, nek Vas cuva Bog.

Goran

pre 5 godina

Cene Vučića i političari sa Zapada a i sa Istoka.

Cupa

pre 5 godina

Prijatelji ne zaboravljaju bitne datume,i ja sam danas jednoj drugarici cestitala rodjendan,a koristim ovu priliku da i Vucicu cestitam.

Lidija

pre 5 godina

Predsednik je ekonomiju stabilizovao, državu vodi ozbiljno i odgovorno i strane države nas poštuju.

Nale

pre 5 godina

Zasluzene cestitke nasem predsedniku,jer on nije samo drzavnik vec i veliki covek pun razumevanja.

Julka

pre 5 godina

Veliki svetski lideri su poslali cestitke nasem predsedniku, to nam pokazuje koliko je cenjen u svetu Vucic.

Nk

pre 5 godina

Sve sami svetski.lideri cestitaju rodjendan nasem predsedniku, defintivno je zasluzio

Maja

pre 5 godina

Ceo svet je cestitao predsedniku rodjendan, jer on to zasluzuje.

Marija

pre 5 godina

Predsednik Vucic ima veliko postavanje u svetu i zato i toliko cestitki za njegov rodjendan.

milan306

pre 5 godina

Veliko poštovanje i prijateljstvo..čestitamo!

Luka

pre 5 godina

Lep gest kojim je iskazano postovanje i ukazuje da nasa zemlja ima prijateljske odnose sa mnogim svetskim i evropskim drzavama.

caca

pre 5 godina

Ovo je dokaz da je Vucic visoko kotiran u svetu,i da je cenjen i postovan medju velikim i visokim drzavnicima!!!

jasna

pre 5 godina

Veliki drzavnici su cestitali rodjendan Vucicu jer ga cene.

Mile

pre 5 godina

Naš predsednik Vučić je veoma poštovan u svetu

Mašnica

pre 5 godina

Čestitke su dokaz koliko je naš predsednik cenjen kod svetskih moćnika.

Milica

pre 5 godina

Nek mu je srecan rodjendan, jako je lepo da se toliki broj vaznih ljudi u svetu setilo za nasu malu Srbiju, za njenog predsednika i njegov rodjendan

Aaaa

pre 5 godina

Predsednik Vucic je covek vredan postovanja,kako u Srbiji tako i u svetu, sto se da primetiti . Srecan rodjendan,zivi Vi nama bili.

Jovana

pre 5 godina

Pokloni i čestitke za predsednika Vučića, koje su iskazali brojni državnici i Ambasadori, odraz su poštovanja i uvažavanja politike koju vodi predsednik i poštovanje koje ima Srbija u svetu.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Prijateljske cestitke za rodjendan Vucicu stizu iz citavog sveta!

Fani

pre 5 godina

Ovakvo postovanje nijedan predsednik Srbije nije imao od svstskih drzavnika

Mica

pre 5 godina

Ove cestitke su dokaz koliko je nas predsednik cenjen.

Veca

pre 5 godina

Lepo! To govori koliko ga mnogi postuju. Ziv nam i zdrav bio sto godina!

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija