• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

06.03.2019

17:03

MINISTARSTVO PRAVDE: U petak kreće javna rasprava o poreklu imovine

Politika

MINISTARSTVO PRAVDE: U petak kreće javna rasprava o poreklu imovine

Podeli vest

Javna rasprava o Prvom Nacrtu zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, počinje u petak i trajaće do 29. marta, objavilo je danas Ministarstvo pravde

Kompletan tekst prvog Nacrta, kao i detaljno obrazloženje, objavljeni su na sajtu Ministarstva, koje je pozvalo zainteresovane da mu dostave svoje primedbe, predloge, sugestije i komentare na Nacrt.

Ovim Nacrtom predložena su rešenja za utvrđivanje celokupne imovine i prihoda fizičkih lica, kao i uvećanje imovine. Takođe je predviđeno uvođenje posebnog poreza na uvećanje imovine od 75 odsto, ukoliko fizičko lice ne dokaže da je razliku u prijavljenim i potrošenim prihodima zakonito steklo.

Ovaj zakon neće se odnositi samo na funkcionere, već na sve građane koji svojim stilom života izazovu sumnju - odnosno troše mnogo više nego što prikazuju da zarađuju.

Prema rešenjima iz Nacrta, postupak utvrdivanja imovine i posebnog poreza odnosi se na period počev od 1. januara 2007. godine.

Poreska uprava biće prema Nacrtu dužna da dokaže uvećanja imovine u odnosu na prijavljene prihode fizičkog lica, dok će na fizickom licu biti teret dokazivanja da je na zakonit način steklo imovinu u delu u kome uvećanje njegove imovine nije u skladu sa prijavljenim prihodima.

Pri utvrđivanju vrednosti imovine, u obzir će biti uzeta celokupna imovina fizičkog lica. 

BRNABIĆ: Zakon o poreklu imovine ove godine!


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 5 godina

Zakon treba da obuhvati sve od 01.01.1990 godine a ne 2007 kada su zavrsene pljacke i prevare skoro u potpunosti. Limit treba da bude 100.000 eur a ne 150.000 eur. I naravno da jasno stoji da ekonomski zlocini nikada ne zastarevaju a treba da obuhvate i naslednike a ne da kao Bogdanovic ostavi 21 milion evra nakon smrti i da se sve legalizuje ostavinskom raspravom

Pancevac

pre 5 godina

Bas da vidimo kako ce javni beleznici da opravdaju stecenu imovinu.za period od 4 godine a sami sebe prijavili da primaju platu 30000,00 dinara.Od te plate kupili stanove ,dzipove,putuje se na skupim i ekskluzivnim destinacijama ,nosi.se fitmirana garderoba ,roleks satovi .Svojim bahatim ponasanjem vredjaju nasu inteligencoju Da li njih neko komtrolise ?Posto.ih vise vidjamo po kaficima nego u kancelarijama .I kako opravdaju toliki godisnji odmor ako ih nema u toku godine po nekoliko puta po14 dana suncanja.

Nikola S Munjas BA MISAD

pre 5 godina

... VREME JE !!! BOZE PRAVDE +++

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija