• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

06.03.2019

17:40

PUTIN DAO SRBIJI MOĆNO ORUŽJE!? Šiptari u panici, tvrde da RUSIJA SPREMA INVAZIJU NA KOSOVO!

Politika

PUTIN DAO SRBIJI MOĆNO ORUŽJE!? Šiptari u panici, tvrde da RUSIJA SPREMA INVAZIJU NA KOSOVO!

Podeli vest

Albanski mediji tvrde da Rusi u humanitarnom centru u Nišu kriju 'sofisticirano oružje' i spremaju invaziju na Kosovo. Stručnjaci: Ovo je ludo

Brojni albanski mediji su objavili juče vest da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin dao Srbiji moćno "sofisticirano oružje"! Prema pisanju tamošnjih portala, najmodernije oružje je iz Rusije tajno preneto u Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu i biće upotrebljeno za navodnu invaziju na Kosovo?!

Zbunjuju SAD i NATO

- Rusija je prodala sofisticirano oružje Srbiji, uključujući borbene avione Mig-29 i teška oklopna vozila. Ona želi da izazove nasilni sukob između Srbije i Kosova kako bi diskreditovala kosovski projekat i zbunila SAD i NATO u regionalnim sporovima - pišu kosovski mediji, dodajući da je ruska humanitarna baza u Nišu "špijunski centar za zemlje u regionu":

- Rusija ima geostrateški interes za Zapadni Balkan, kao i za mediteranske zemlje, budući da Balkan posebno nudi dobru priliku za Rusiju, da preduzme kombinaciju političkih i ekonomskih mera za ugrožavanje geostrateških interesa EU. Pored toga, regija Zapadnog Balkana ima strateški značaj kao tranzitna ruta za ruski gas. Ne treba zanemariti ni slovenske korene i pravoslavlje koje uz kulturne i tradicionalne vrednosti Moskva želi da sačuva.

Foto: Tanjug

Komentarišući ove napise, vojno-politički komentator Miroslav Lazanski kaže za Informer da to što su Albanci u panici nas ne bi trebalo da dotiče i uznemirava.

- To što oni pišu su najobičnije gluposti. Centar u Nišu ima isključivo humanitarnu namenu i ne znam zašto bismo to bilo kome po stoti put objašnjavali i dokazivali. Ako je njima lepše da misle kako su tamo smešteni nekakvi specijalci i "sofisticirano oružje", neka ih, neka misle tako - ističe Lazanski, napominjući da čak ni informacija kako su nam Rusi prodali oružje nije tačna:

- Naši prijatelji Rusi su nam donirali oružje, a ne prodali. Za Migove-29 plaćamo samo remont, a tenkovi i oklopna vozila o kojima pišu kosovski mediji tek treba da stignu i reč je o 30 tenkova i 30 oklopnih vozila BDRM2. Kao što vidimo, sve je transparentno, pa malo čudi otkud tolika panika među Albancima.

Proroković: Oružje je na Kopaoniku

Opšte poznata stvar je da su nam Rusi dali oružje za masovno uništenje koje je na Kopaoniku, u Nišu je samo centar za navođenje, a baza u Cepotini je za deset hiljada ruskih vojnika koji dolaze u slučaju sukoba.

Sa druge strane, Stevica Deđanski iz Centra za međunarodnu saradnju smatra da ovi tekstovi nisu slučajno objavljeni baš juče.

- Oni predstavljaju reakciju na reči predsednika Vučića, koji im je jasno stavio do znanja da je njihov plan o blickrigu na sever Kosova raskrinkan. On ih je upozorio da neće dozvoliti pogrom Srba na severu KiM i da se ne igraju jer će odgovor Srbije, u nameri da zaštiti svoje stanovništvo, biti munjevit - objašnjava Deđanski i podvlači da su u svojoj nemoći Albanci iz naftalina ponovo izvukli priču o humanitarnom centru u Nišu.

- Ovaj centar ima isključivo humanitarnu namenu i aktivira se isključivo u slučaju elementarnih katastrofa. On trenutno nije aktivan i u njemu ima veoma malo ljudi - zaključuje Deđanski.

Foto: Informer

Nije to slučajno

Predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost Igor Bečić pak smatra da ovakve lažne vesti imaju cilj da skrenu pažnju kosovske javnosti sa problema u kojima se lažna država nalazi zbog uvođenja taksa na robu iz Srbije.

- Tamošnji lideri Tači, Haradinaj i Veselji su pod ogromnim pritiskom međunarodne zajednice, ali i svojih glavnih pokrovitelja i zaštitnika SAD. U takvoj situaciji i građani postaju sve nervozniji i nezadovoljniji, pa je potrebno nečim im skrenuti pažnju, a najlakše je to uraditi tako što će ih plašiti Srbijom i Srbima - kaže Bečić.
 

Veselji: Niko nas neće, odvojiti od naših SAD

Predsednik parlamenta lažne države Kosovo Kadri Veselji, koji je i lider Demokratske partije Kosova, najveće članice vladajuće koalicije, izjavio je juče da Prištinu niko neće odvojiti od SAD i njene zapadne orijentacije.
Veselji je to izjavio danas nakon sastanka sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom i šeficom kancelarije EU u Prištini Natalijom Apostolovom.
- Dilema više nema, sve su one rešene kada je Kosovo u pitanju i zatvorene 12. juna 1999. Uz velike žrtve građana Kosova, uklonili smo Srbiju s Kosova. Ali Srbija je naš komšija, sa kojim želimo mir. Kosovo će zauvek biti nezavisna i suverena država i to je naša orijentacija - rekao je Veselji. 

PUTIN JE NAJOPASNIJI ČOVEK NA SVETU! Američki admiral poslao alarmantno upozorenje Pentagonu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija