• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

06.03.2019

21:00

TAJKUN ĐILAS TUŽI DRŽAVU SRBIJU! Traži milion za duševne bolove!

Politika

TAJKUN ĐILAS TUŽI DRŽAVU SRBIJU! Traži milion za duševne bolove!

Podeli vest

Dragan Đilas 14. februara podneo tužbu zbog izjave predsednika Vučića da je lopov koji je zgrnuo milione. Traži da mu država isplati odštetu iz budžeta, dakle, iz džepova svih građana

Lider Saveza za Srbiju, tajkun Dragan Đilas tužio je državu Srbiju zbog navodne povrede ugleda i časti i traži čak milion dinara odštete za pretrpljene duševne bolove?!

Tajkun je ovu tužbu podneo jer ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u "Novom jutru" na televiziji Pink 13. februara ove godine, nazvao "lopovom koji bi trebalo da bude u zatvoru, ali nije jer je postavio ceo pravosudni sistem". Ipak, Đilas nije tužio Vučića zbog ovih reči, već rođenu državu, što nije učinio niko pre njega!

Duša mu se cepa

Kako se navodi u tužbi datiranoj na 14. februar, a u koju je Informer imao uvid, tužilac Đilas traži da mu "na ime naknade nematerijalne štete u vidu duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda" Srbija isplati milionski iznos, plus pripadajuće troškove.

Logično: Suljo Ugljanin
uz Vuka Jeremića i Đilasa

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je juče da ta partija "u potpunosti prihvata Sporazum sa narodom Saveza za Srbiju i principe rada buduće vlade sastavljene od nestranačkih stručnjaka".
- Srbija je danas sigurna kuća za ratne zločince, nedemokratska država u kojoj nema ravnopravnosti, slobode, vladavine prava. Građani su postali taoci sistema kojim rukovode paralelne strukture vlasti, koje mi želimo da pobedimo kako bismo novu državu izgradili na zdravim temeljima - rekao je Ugljanin.

- Izjavom Predsednika Republike Srbije od 13. 02. 2019. godine naneta je teška uvreda tužiocu, koji je od strane najvišeg funkcionera Republike Srbije javno obeležen kao neko ko je lopov, ko treba da bude u zatvoru, ali nije jer je on postavio ceo pravosudni sistem. Predsednik Srbije je neko ko treba da bude garant vladavine prava, poštovanja čovekovih sloboda i prava, a ovde imamo izjave kojima se tužilac na jedan primitivan način proglašava maltene pljačkašem.

Uvreda je data od strane nekoga ko predstavlja Republiku Srbiju i ko zbog toga uživa ogroman značaj u društvu, te se takve izjave i tvrdnje od najvećeg broja ljudi smatraju istinitim, a takvim će se smatrati i nadalje u budućnosti, te se trajanje duševnih bolova produžava u neodređenom periodu - piše u tužbenom zahtevu koji je u Đilasovo ime potpisao advokat Vladimir Todorić i navodi da je sve dovelo do Đilasove "psihičke neravnoteže".

Foto: Informer

- Tužiočevi čast i ugled su povređeni na izuzetno težak način drskim i bezobzirnim kršenjem njegovog dostojanstva ličnosti i pretpostavke nevinosti, što je kod tužioca dovelo do jakog stresa, psihičke uznemirenosti, a istom je narušena psihička i emotivna ravnoteža. U mnogobrojnim prilikama ranije Predsednik Republike Srbije je tužioca javno označavao kao lopova koji je opljačkao 500 miliona evra - dodaje se u tužbi.

OPOZICIJA PRETI "OLUJOM" NA ULICAMA BEOGRADA! Đilasov i Obradovićev potrčko Višekruna poziva na NASILJE I KRVOPROLIĆE!

Ono što posebno privlači pažnju u tužbi jeste da se ni na jednom mestu ne navode dokazi da Đilas nije lopov i pljačkaš, već se samo tvrdi da je "teret dokazivanja ovih neistinitih tvrdnji na tuženoj strani, a očigledno je da se radi o uvredama, što ne treba dokazivati"?!

Poslanik SNS i advokat Vladimir Đukanović kaže da se Đilas očigledno plaši Vučića, pa ne sme da udari na njega, već se obrušava na sopstvenu državu.

- Nije mi poznat ovakav slučaj, da jedan političar tuži rođenu državu i traži odštetu, ali od Đilasa me ništa ne čudi. On koristi svaku priliku da naškodi Srbiji i dodatno je uništi. Očigledno su mu malo milioni koje već ima, pa bi ponovo da uzima od svoje države. To pokušava sa ovom besmislenom tužbom, pa ako prođe, prođe. Očigledno ne sme da udari na Vučića jer ga se plaši, pa zato tuži Srbiju. Kakva tužba, tako će i proći - napominje Đukanović.

Klasičan presedan

Advokat Toma Fila iznenađen je Đilasovom tužbom.

- Pravo da vam kažem, ja ovakav slučaj nisam imao. Mora da obrazloži zašto je tužio državu, a ne onog ko je izrekao šta je izrekao. Sve je to medijska kampanja. Ta tužba nema osnova, niti mogućnosti da prođe. Morao je da tuži pojedinca i da traži da mu se skine imunitet, a ne ovako - ističe Fila.
 

Đilasovac Višekruna preti 'Olujom'!?

Foto: Informer

Koliko je ludilo zavladalo u srpskoj opoziciji, najbolje svedoči pretnja koju je izrekao Đorđe Višekruna, poznati đilasovac i prijatelj Sergeja Trifunovića. On je na svom Fejsbuk profilu najavio novu 'Oluju'!?
"Mora se odrediti jedan lep prolećni dan kad će svi doći u Beograd i pokazati koga ima više i ko je jači. Hipnotisani penzioneri, sendvičari i botovi će biti brži od 'Oluje'... Nema ko da ga brani, videli ste 5. oktobra 2000. godine", napisao je Višekruna.

ZA SLAMKU SE HVATA! Đilas rešio da otme proteste kad je shvatio mu je rejting totalno pao!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 5 godina

Ako, kada država do sada nije sredila njega, a ima dokaza za to. Sada će lepo žute sudije koje još uvek nisu zamenjene lepo da donesu presudu u njegovu korist. Ako tako i trabaaaaaaa ! ! ! ! ! ! ! ! !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija