• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo.rs

06.03.2019

21:36

AGENT CIA OTKRIO SPISAK POLITIČARA, SRPSKIH GENERALA I NOVINARA KOJE SU PLAĆALI AMERIKANCI! Niste ni znali, a ONI su bili naši ljudi!

Politika

AGENT CIA OTKRIO SPISAK POLITIČARA, SRPSKIH GENERALA I NOVINARA KOJE SU PLAĆALI AMERIKANCI! Niste ni znali, a ONI su bili naši ljudi!

Podeli vest

Robert Baer, bivši agent CIA, otkrio je, posle skoro tri decenije, da su Sjedinjene Američke Države izazvale krvavi građanski rat kako bi razbile bivšu Jugoslaviju

Baer je početkom 1991. godine boravio u Bosni i Hercegovini kao deo specijalnog špijunskog tima u operaciji „Istina“, čiji je cilj bio da poseje mržnju među Srbe, Bošnjake i Hrvate.

 

 

- Dobio sam uputstva da je Slovenija spremna da proglasi nezavisnost. Dobili smo novac, nekoliko miliona dolara, za finansiranje raznih nevladinih organizacija, opozicionih stranaka i raznih političara za govor mržnje - istakao je bivši vodeći agent CIA uoči promocije svoje knjige „Tajne Bijele kuće - u Kvebeku, u Kanadi.

Plaćali smo političare i medije

Baer navodi i imena političara iz bivše SFRJ koje je, navodno, plaćala CIA.

- Stipe Mesić, Franjo Tuđman, Alija Izetbegović, mnogi savetnici i članovi vlade u Jugoslaviji bili su plaćeni, a i srpski generali, novinari... Radovan Karadžić je plaćan neko vreme, ali je prestao da uzima novac kada je optužen za zločine počinjene u Bosni, koje je organizovala američka administracija - tvrdi Baer.

 

 

On ističe da je CIA plaćala i urednike medija u tadašnjoj SFRJ za podsticanje mržnje među narodima.

- Već se zna da su neki agenti CIA bili odgovorni za pisanje zvaničnih izjava koje su TV voditelji pročitali u vestima. Naravno, spikeri nisu znali ništa, dobili su od svog šefa, koji je bio naš čovek. Svi su imali zadatak, a preko televizije smo podsticali mržnju, nacionalizam i ukazivali na razlike među ljudima.

 

 

Baer je ispričao da je 12. januara 1991. godine sa još tri agenta stigao helikopterom u Sarajevo.

- Naš zadatak je bio da pratimo navodne teroriste srpske nacionalnosti koji su napali Sarajevo.

 

SRBIJO, MANI SE EU, HOĆE TE TEK DVE ZEMLJE, a jedna čak i nije članica! Naši istorijski 'prijatelji' Francuzi, ali i protivnici Nemci NEĆE DA ČUJU ZA NAS!

 

AMERI I BRITANCI RASTURAJU ŠIPTARE! Od Haradinaja traže rukovodstvo KOJE ĆE SRBIMA VRATITI IMOVINU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dec

pre 5 godina

I sada je tako, samo što govor mržnje u medijima plaćaju Rusi.

Penzioner

pre 5 godina

E pa moram: JEBALI TE TI RUSI, BAR 3 puta dnevno !!! Onako, cisto da dodjes sebi !!! 1 od 5 miliona, garant !!!

Pera Detlic

pre 5 godina

Gde vam je Veran Matic,Aleksandar Vasiljevic,Dragan Karleusa itd???Zasto drzava cuti???

Marcco

pre 5 godina

Ma da su samo plaćali nego su "taktikom" kreni-stani-povuci se-kreni opet, razvukli rat u Bosni a za svaki ciklus je izginulo ko zna koliko.

hag

pre 5 godina

Na nagovor izvršena agresija Srbije na BiH i Hrvatsku,na nagovor počinjen genocid i strahoviti ratni zločini od strane pravoslavnih terorista u bosni,na nagovor Srbija pokušala da uzme dio BiH i Hrvatske...Srbija "nije ratovala" a ima 45 hiljada ratnih vojnih invalida...Debilizam Sa strane jeste bilo osmjeha na dešavanja u ex yu,medjutim svo zlo je došlo od Srbije i pokušaja pravljenja velike Srbije u zamišljenim granicama i pod motom -svi srbi u jednoj državi- Tako će na kraju i biti...svi srbi u beogradskom pašaluku....zlo se vraća

novica

pre 5 godina

Ne mlati praznu slamu, zna se ko je genocidan...a gde je Zelena Transverzala, mudžahedini, zašto je dato ime "Zetra"...i to još za stare juge, dakle odavno se spremali muslimani i hrvati a glupi srbi verovali kao i danas u ono..."ajd udari me još jednom, ajde još jednom..." i tako cele istorije...gde su nemci koji su ekspresno priznali i sloveniju i hrvatsku, gde je Mesić sa izjavom da je zadatak završio i da Jugoslavije više nema....a srbi su krivi jeste, zato što su polovina kukavice i izdajice, sve bi prodali za pare, kohezija kod hrvata i muslimana "bivših srba" ukrštenih sa turcima je mnogo veća nego kod nas pola-pola, pola obrenovićevci, koji za pare i položaj ubijaju rodjene kumove, seku glave i nose turcima, nose turske čalme, ali uz pomoć okupatora postaje KNJAZ, a malo manje ima Karadjordjevića koji je zbog neprade i pobune narod ubio po nekima rodjenog oca, a po nekima brata i koji se ne plaši da izgine...kao ove kukavice koje misle da će živeti hiljadu godina....Velika je navala i propaganda na internetu.....nisu samo SNS botovi...pojavljuju se mnogo opasniji botovi koji su isto plaćeni od "nekoga" da demorališu i ovaj manji pošteni deo srba ...

Samosvsna građanska

pre 5 godina

Znamo da su mnogi plaćani, ali zašto nisu navedena njihova imena, prezimena i funkcije i činovi?

zora

pre 5 godina

To se i danas dogadja.Nadam se da smo se naucili pameti,da necemo gledati televizije kao sto su N1,Dilas i Solak....Nadam se da necemo dozvoliti sebi da nas Ameri podele i postignu svoje ciljeve.Sto se oficira tice,drzava ima sredstva da otkrije potkupljene ljude.Uvek ima onih kojima je d.zinulo za lovu.

Giša

pre 5 godina

Kažite nešto novo ovo i djeca u vrtiću znaju.

zoran miljkovic

pre 5 godina

ШТА ЈЕ САДА БОЉЕ,ИСТА РЕТОРИКА,МАЛТЕНЕ ИСТИ ЉУДИ,КОЈИ СУ ПРОРУСКИ ОРИЈЕНТИСАНИ ЗА ШАКУ ПАРА,КО ЋЕ ДА ОДГОВАРА ОД ТИХ ИЗДАЈНИКА. ОВДЕ СЕ КАРАЏИЋ СЛАВИ КАО ВЕЛИКИ БРАНИТЕЉ СРБА,А СЛАВЕ ГА ИСТИ КАО ШТО ЈЕ ОН.

Stevan

pre 5 godina

Ovo je GOVOR MRŽNJE, krivično delo koje predstavlja ratni zločin , a koji po međunarodnom pravu ne zastava. Ovaj sve priznao javno da je izvršio ratni zločin i nikome ništa.

DEDA RAKA

pre 5 godina

Da mu neko nije "namignuo" ne bi smeo ni da zucne, Sve je ovo deo igre : Zavadi pa vladaj !

DEDA RAKA

pre 5 godina

I sada tražite prijateljstvo ? Eto, to je USA ( Usrana Siledžijska Amerika) !

Esad

pre 5 godina

Nisu morali da nam kazu da su korumpirani lopovi Hrvati ,jer je to svaki Jugosloven znao . Danas je isto tako. Srbina ne mozes kupiti ali Hrvata i Bosnjaka ehe hej.

Aleksandar

pre 5 godina

A gde je Sloba Milošević? On je najplaćeniji na spisku.

Aldo

pre 5 godina

E to je to. Tako CIA agenti štancuju komentare mržnje protiv Srba u hrvatskoj štampi. I ne samo u hrvatskoj štampi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija