• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.03.2019

23:59

ISTRAŽIVANJE AGENCIJE FAKTOR PLUS: Da su u nedelju izbori za SNS bi glasalo 55, 1 odsto glasača, OSTALI DALEKO IZA!

Politika

ISTRAŽIVANJE AGENCIJE FAKTOR PLUS: Da su u nedelju izbori za SNS bi glasalo 55, 1 odsto glasača, OSTALI DALEKO IZA!

Podeli vest

Srpska napredna stranka ima stabilan rejting, a da se izbori održavaju u nedelju za ovu stranku glasalo bi 55,1 odsto glasača, navodi se u najnovijem istraživanju agencije Faktor plus, koji prenosi "Blic".

Cenzus bi prešli i Savez za Srbiju, koji bi podržalo 12,2 odsto glasača, Socijalistička partija Srbije sa deset odsto glasova, kao i Pokret slobodnih građana sa pet odsto podrške.

Vladimir Pejić iz agencije Faktor Plus rekao je za "Blic" da se kampanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uprkos kritikama, pokazala kao uspešan odgovor na građanske proteste i učvrstila je biračko telo SNS.

On navodi da je jedino iznenađenje u istraživanju rejting PSG-a koji je dupliran od kada ga je preuzeo Sergej Trifunović. 

- To je zanimljivo budući da nemaju ni infrastrukturu, da su ih napustili svi članovi i skoro celo rukovodstvo. Hoće li Trifunović jačati organizaciju ili je blesak poput Saše Radulovića i Belog, to ćemo tek videti - kaže Pejić.

On ocenjuje i da su među novim glasovima PSG uglavnom neopredeljeni.

- Skok rejtinga PSG ne mora nužno da bude loš po SzS, jer bi u eventualnim postizbornim koalicijama možda imali više nego da nastupe zajedno. Videćemo i da li Trifunović odgovara SzS-u -  rekao je Pejić dodajući da do sada nije primetio njegovu konfrontaciju sa Draganom Ðilasom.

Pejić kaže da je primetan i blagi rast nacionalno opredeljenih stranaka - SPAS-a Aleksandra Šapića, Demokratske stranke Srbije, a u istraživanjima se ovog meseca pojavio i SDP Nenada Popovića.

- To ima veze sa Kosovom, jer je građanima taj stav makar deklarativno prihvatljiv. Radikali su blago pali, ali svi zajedno, sve te četiri stranke imaju oko 15 odsto glasova - objašnjava Pejić.

Na pitanje da li bi izašli na izbore koji bi se održali u nedelju ukoliko ih opozicija ne bi bojkotovala, pozitivno se izjasnilo 46 odsto ispitanih, 30 procenata ne bi izašlo, dok 24 odsto nema stav. 

Kada je reč o raspoloženju prema Evropskoj uniji, javlja se blagi skok onih koji su za članstvo.

"U prethodnom istraživanju bilo je oko dva procenta više onih koji su bili protiv EU", kaže Pejić za "Blic".

Anketa agencije Faktor plus rađena je telefonski na teritoriji Srbije, bez Kosova, a ispitano je 1.200 ljudi.

Ispod cenzusa bi, po podacima agencije Faktor plus na hipotetičkim izborima u nedelju, ostala Srpska radikalna stranka koja je prikupila 3,8 odsto podrške ispitanika, Partija ujedinjenih penzionera Srbije sa 3,4 odsto podrške, Srpski patriotski savez (SPAS) sa 3,1 odsto podrške, Demokratska stranka Srbije koja je prikupila 2,8 podrške ispitanika.

Poslednja dva mesta, sa 2,3 odsto podrške, dele Srpska narodna partija i Socijaldemokratska stranka.

 

PRIŠTINA USVOJILA PLATFORMU KOJOM OBJAVLJUJE RAT SRBIJI! Predsednik Vučić zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost!

 

SRAMOTNI ULTIMATUM LAŽNE ŠIPTARSKE DRŽAVE! Evo šta sadrži platforma, kojom je Priština "objavila rat" Srbiji




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovana

pre 5 godina

Najbolji uvek nadju sebi put do biraca i valjane podrske.

Rada

pre 5 godina

Narod veruje i postuje sadasnju vlast koja se bori za napredak .

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Подршка исправној и јединој могућој политици коју Србију води у бољу будућност.

Igor

pre 5 godina

Narod daje svoje poverenje najboljim jer prepoznaje snagu i želju da se stvori bolja budućnost za Srbiju !

Lela

pre 5 godina

Gradjani svoje poverenje daju najboljim jer prepoznaju snagu i zelju da se stvori bolja buducnost za Srbiju.....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija