• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.03.2019

08:15 >> 08:18

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ SE JUTROS SREO SA HEJLOM, Amerika pozvala na UKIDANJE TAKSI I NASTAVAK DIJALOGA!

Politika

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ SE JUTROS SREO SA HEJLOM, Amerika pozvala na UKIDANJE TAKSI I NASTAVAK DIJALOGA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je jutros trećeg čoveka američkog Stejt departmenta, podsekretara za politička pitanja Dejvida Hejla

Glavna tema razgovora je situacija na Kosovu i Metohiji, pošto Hejl nakon Beograda odlazi u Prištinu.

Hejl je uoči dolaska u Beograd rekao da postoji šansa da se ove godine postigne dogovor Beograda i Prištine, i naglasio da SAD neće davati recept za rešenje.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić



On je pozvao na ukidanje taksi koje su vlasti u Prištini uvele na robu iz centralne Srbije, povratak dijalogu i opredeljenost miru, naglašavajući istovremeno da SAD neće davati recept za rešenje za koje je rekao da "mora biti primenljivo i na Kosovu i u Srbiji i mora doprineti dugoročnoj stabilnosti regiona".

 


Hejl je doputovao u Beograd dan pošto je prištinski parlament usvojio platformu za dijalog, koja sprečava mogućnost postizanja kompromisnog rešenja.

 

 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić



Kako je ranije najavio Stej department, Hejl će u Prištini razgovarati sa prištinskim liderima o, kako se navodi, "istorijskoj šansi da se postigne sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom", te o traženju mogućnosti za postizanje dogovora.

Hejl pozvao na nastavak dijaloga



Podsekretar u američkom Stejt departmentu Dejvid Hejl pozvao je danas, u razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na ukidanje taksi koje je Priština uvela na srpsku robu, ali i zaustavljanje obostranih provokacija i nastavak dijaloga, objavila je Ambasada SAD u Beogradu na svom Tviter nalogu povodom susreta sa šefom srpske države.

 



- SAD pozivaju na ukidanje tarifa, zaustavljanje obostranih provokacija i nastavak dijaloga. Podsekretar Hejl u razgovoru s predsednikom naglašava da SAD cene partnerstvo sa Srbijom i žele da izgrade još snažnije odnose -  napisano je uz fotografiju sa današnjeg sastanka na Andrićevom vencu.

Hejl je uoči dolaska u Beograd rekao da postoji šansa da se ove godine postigne dogovor Beograda i Prištine, i naglasio da SAD neće davati recept za rešenje.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Америка , дволични лицемери, само гледају своју корист и лажу.Па ако се ставрно залажу зашто Приштина није укинула таксе.

Nadica

pre 5 godina

Pa ukidanje taksi i nastavak dijaloga je isporuceno na pogresnu adresu.

una

pre 5 godina

Amerika treba da opomene one kojima ona diktira sta da rade.

Simo Djordjevic

pre 5 godina

"zaustavljanje obostranih provokacija"..ja bih njemu rekao gdje da ide..oni ne biranjem rijeci u svom komuniciranju sa Srpskim politicarima, provociraju..kao macka i mish..

Goran

pre 5 godina

Ameri opet igraju neku svoju prljavu igru jer je nemoguće da njihove zahteve da se takse ukinu Priština odbije.

Aaaa

pre 5 godina

Uzdamo sebu Hejla i nadamo se pomoci oko resenja problema na KiM.

Danijela

pre 5 godina

Svi smo za pozitivan ishod, da se ukinu takse sto pre!

Marko

pre 5 godina

Hoće li SAD da opameti Prištinu da nastavi dijalog?

Maja

pre 5 godina

Siptari na krilima podrugljivih siledzija opasno pokusavaju da dokuce vatru. Ne shvatajuci da je vatra opasna ako duva vetar. Tesko je kontrolisati i siri se veoma brzo.

Lela

pre 5 godina

Pristini je cilj da protera Srbe sa Kosova i Metohija.....

ognjen

pre 5 godina

Smešni su, tri meseca ih pozivaju na ukidanje taksi

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija