• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.03.2019

09:30

(FOTO) MINISTAR POPOVIĆ SA DIREКTOROM КINESКE КOMPANIJE CRBC: Pripreme za izgradnju industrijskog parka u Beogradu u završnoj fazi!

Politika

(FOTO) MINISTAR POPOVIĆ SA DIREКTOROM КINESКE КOMPANIJE CRBC: Pripreme za izgradnju industrijskog parka u Beogradu u završnoj fazi!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, NenadPopović, sastao se danas sa predsednikom kineske državne kompanije „Čajna roud end bridž korporejšn“ (CRBC), Du Fejem, i tom prilikom ocenio da se pripreme za projekat izgradnje Srpsko-kineskog industrijskog parka u Beogradu nalaze u završnoj fazi

Foto: Vlada Srbije

 Ministar Popović je ukazao da se u ovom trenutku vode intenzivni pregovori sa kineskom stranom o osnivanju zajedničke kompanije koja će upravljati ovim projektom, kao i o usaglašavanju Ugovora o razvoju i biznis plana. On je izrazio očekivanje da će sve pripremne radnje koje sprovode srpska i kineska strana biti okončane veoma brzo u skladu sa rokovima koji su definisani u ranije potpisanom ugovoru dve strane.

Foto: Vlada Srbije


 
Popović je istakao da je Republika Srbija zadovoljna što se ovaj projekat realizuje zajedno sa kineskim partnerima, koji, prema njegovim rečima, imaju ogromno znanje iskustvo kada je u pitanju izgradnja i upravljanje industrijskim parkovima. Ministar je ukazao da će izgradnja ovog parka, u kojem će raditi preko hiljadu kompanija, i gde će biti otvoreno blizu deset hiljada novih radnih mesta, pružiti dodatni podsticaj daljem inovacionom i tehnološkom razvoju Republike Srbije.

Foto: Vlada Srbije


 
Predsednik kineske kompanije CRBC, Du Fej, izrazio je zadovoljstvo dinamikom pregovora i pripreme dokumenata čije usvajanje prethodi otpočinjanju projekta izgradnje Industrijskog parka u Beogradu. On je naveo da je između srpskih i kineskih partnera izgrađen visok nivo poverenja koje daje garancije da će realizacija ovog projekta biti uspešna. Predsednik Du je izrazio očekivanje da će uskoro u Pekingu potpisati dokumente o izgradnji Industrijskog parka zajedno sa ministrom Popovićem.


 
Ministar Popović i predsednik Du izrazili su zahvalnost predsednicima Srbije i Кine, Aleksandru Vučiću i Si Đipingu, na podršci u realizaciji ovog projekta i njihovoj viziji da Srbija bude jedan od najznačajnijih partnera Кine u razvoju jedinstvenog inovacionog prostora na „putu svile“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Tako izgleda,radi,misli i ponaša se osoba koju je stvorio i kreirao Koštunica,pa je pustio na let u druge redove.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija