• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.03.2019

12:36

ŠAJKAČA, FRULA, RAKIJA I AJVAR! Sastali se Dačić i Borisov! Ivica spremio posebne poklone za gosta iz Rusije!

Politika

ŠAJKAČA, FRULA, RAKIJA I AJVAR! Sastali se Dačić i Borisov! Ivica spremio posebne poklone za gosta iz Rusije!

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se ove nedelje u Beogradu sa potpredsednikom Vlade Rusije Jurijem Borisovim

Srpski šef diplomatije domaćinski je sačekao gosta iz Rusije, pa mu je na radnom ručku uručio i prigodne poklone - reč je o  tradicionalnim srpskim proizvodima: šajkači, fruli, rakiji i ajvaru.

Inače, Ivica Dačić, kao kopredsedavajući Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Srbije i Ruske Federacije, i potpredsednik Vlade Rusije Jurij Borisov, kopredsedavajući Međuvladinog komiteta sa ruske strane, razmatrali su tokom susreta potencijale za saradnju u oblastima energetike, industrije, transporta i infrastrukture.

Na sastanku koji je održan u užem formatu, uoči 17. plenarnog zasedanja Međuvladinog komiteta, bilo je reči i o aktuelnom stanju u bilateralnim odnosima dve zemlje.


Ipak, pored razgovora o saradnji u oblastima energetike, industrije, transporta i infrastrukture, bilo je prilike i da se Dačić još jednom pokaže kao pravi domaćin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

A maline, sljive, pa gibanica, cvarci, sunka, kobasica, ........ Kako je lepa Srbija, ima mnogo a ljudi ne znaju da iskoriste. A Italijani od svoje pecene lepinjice i malo paradajza po njoj napravili poslove svugde u svetu. Probudi se Srbijo, nedaj svoju tradiciju ali je iskoristi.

slađa

pre 5 godina

Bravo! Tradicionlni pokloni za tradicionalnog prijatelja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija