• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ B. BABIĆ

09.03.2019

22:30

OBAVEŠTAJCI SAD PREKO AMBASADE U BEOGRADU UPOZORILI VAŠINGTON  SRBIJA NE BLEFIRA! Vojska će zauzeti sever Kosova!

Politika

OBAVEŠTAJCI SAD PREKO AMBASADE U BEOGRADU UPOZORILI VAŠINGTON SRBIJA NE BLEFIRA! Vojska će zauzeti sever Kosova!

Podeli vest

Obaveštajni eksperti SAD tvrde da bi albanski napad na Srbe sasvim sigurno doveo do oružanog sukoba koji bi mogao da se proširi na ceo region. Vučić je odlučan da zaštiti Srbe od novog pogroma, u to nema nikakve sumnje, kaže se u izveštaju koji je iz Beograda prosleđen u Stejt department

Američki obaveštajci izvestili su svoje nadređene u Vašingtonu da je državno rukovodstvo Srbije potpuno odlučno u nameri da oružano zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji!

Ukoliko Albanci pokušaju da nasilno preuzmu kontrolu nad severom, Vojska Srbije će ući na Kosovo i u brzoj akciji zauzeti liniju razgraničenja na reci Ibar u Kosovskoj Mitrovici, kaže se u izveštaju koji je preko Ambasade SAD u Beogradu prosleđen u Stejt department, a u koji je Informer imao uvid.

Balkan će da gori

U poverljivoj analizi navodi se da 'zvanični Beograd ne blefira' i da niko ne treba da igra na kartu neodlučnosti predsednika Vučića i njegovih saradnika. Obaveštajci upozoravaju da bi, ako Albanci napadnu Srbe na Kosovu, lako moglo da dođe i do oružanog sukoba koji bi se proširio na čitav region!

Foto: Printscreen TV Pink

Čuvamo naš narod

Sačuvaćemo i Srbiju i srpske interese. Nismo se uplašili ni njihovih pretnji, ni njihovih pomagača
Aleksandar Vučić

"Državno rukovodstvo Srbije i bezbednosne strukture maksimalno su angažovani u pogledu situacije na Kosovu, sa posebnim akcentom na sever. Logistički, organizaciono i na svaki drugi način, Beograd je spreman da odmah reaguje i spreči bilo kakvu eventualnu akciju protiv Srba. Vojska je pripravna, motivisana i spremna na brzu reakciju u slučaju eskalacije nasilja. Bez dileme se može zaključiti da Srbija ne bi bili oslonjena samo na svoje diplomatske kapacitete u svrhu zaštite ljudi i imovine na Kosovu", navodi se, između ostalog, u ovoj analizi, i zaključuje da bi pokret srpske vojske preko administrativne linije bio naređen u najkraćem roku:

"Njihove snage su tako raspoređene da mogu brzo da deluju i za izuzetno kratko vreme izbiju tenkovima i oklopnom mehanizacijom na reku Ibar. Treba voditi računa o tome da takva vrsta pokreta i vojnog angažmana Srbije na Kosovu ne može da završi bez ozbiljnog sukoba. Treba biti obazriv kako bi se izbegao oružani sukob širih razmera koji bi se prelio na čitav region", podvlače američki stručnjaci.

Da Srbija zaista nema nameru da samo ćutke posmatra eventualnu albansku agresiju na Srbe na Kosovu, svedoči i poruka koju je posle jučerašnjeg Saveta za nacionalnu bezbednost poslao predsednik Aleksandar Vučić. On je najavio da će Beograd doneti kontramere kao odgovor na najnovije poteze Prištine koji maltene uvlače region u rat.

Foto: Tanjug

Šiptarski ekstremizam

Foto: poligraf.news

Ovo više nije nikakva mitologija, nego borba za opstanak koji šiptarski teroristi ugrožavaju
Dževad Galijašević, bezbednosni stručnjak

 

- Odgovor će biti odlučan, ozbiljan, odgovoran i čvrst! Odavno sam upozoravao šeficu evropske diplomatije Federiku Mogerini i njen tim da usvajanje skandalozne albanske platforme ne ostavlja nikakav prostor za kompromisno rešenje. Ta platforma je protiv dijaloga, posebno uz tvrdoglavo odbijanje Prištine da ukine nerazumne i štetne takse na robu iz centralne Srbije. Svi oni koji podržavaju Prištinu neka razmisle dobro na koliko smo od katastrofe ukoliko Albanci nastave sa neodgovornim potezima. Sačuvaćemo i Srbiju i srpske interese, ja vam to garantujem! Nismo se uplašili ni njihovih pretnji, ni njihovih pomagača - poručio je Vučić i dodao da se Priština u platformi za nastavak dijaloga na dva mesta poziva na presudu Međunarodnog suda pravde iz 2010. godine po kojom jednostrano proglašena nezavisnost Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

- U tačkama jedan i šest platforme pozivaju se na tu presudu za koju su odgovorni naši vlastodršci iz 2009. i 2010. godine. I Đilas i Tadić i Jeremić. Albanci dva puta pominju tu presudu, to im je jedini argument u borbi protiv suvereniteta Srbije - rekao je Vučić.

Poslednji udarac

Bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević napominje da Srbija više ne brani samo svoju poziciju i vlastite interese na Kosovu nego i vlastiti narod.

- Srbija mora da pokaže svoju odlučnost i sposobnost da odbrani Srbe i njihovo pravo na postojanje na vekovnim prostorima. To više nije nikakva mitologija, nego borba za opstanak koji šiptarski teroristi ugrožavaju -  objašnjava Galijašević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksa

pre 5 godina

Srbija danas ima jaku, savremenu i obučenu vojsku uz koju mozemo biti bezbedni

Nikoletka

pre 5 godina

Srbija nije mala i slaba,olako od svoga svetog parceta zemlje nece odustati.

mimi

pre 5 godina

neka probaju da vidimo dali bi se siptari i posle toga ovako zdusno nasladjivali i provocirali

Lazni Bot

pre 5 godina

Nego koliko je izbrojao onaj njihov softver veceras ljudi,uzgred nadam se da si gledao Kesica razmontirao te,mislim sam si sebe razmontirao samo je pustio sta si lupetao na Pinku.

hag

pre 5 godina

Informerovi mitovi zasnovani na guslarskim pričama ;) Prava istina jeste da snagama za brzo dejstvo NATO-a treba manje od 12h da u potpunosti ovladaju kompletnom teritorijom sjevernog Kosova,odnosno mnogo prije nego bi srbijanska vojska prešla granicu s Kosovom,ne bi ni stigli do Ibra,dok bi glavnina jedinica NATO-a uništila svaki pokušaj srbijanske agresije na Kosovo a vjerovatno i anektirala jug srbije Kosovskoj državi,i time u poptunosti slomila ruski utjecaj na tom području a od srbije napravila stratište he he he Recite narodu istinu....nparvite alo razliku ;)

Pedjolino

pre 5 godina

А ако се деси нема стајања до Приштине.

Sara

pre 5 godina

Niko od nas ne zeli sukobe,ali Albanci ocigledno to zeljno iscekukju. Srbija je za mir i nadamo se da ce se ovo sve zaustaviti

Jug

pre 5 godina

A jug sa svim svetinjama dati siptarima i predstaviti kao uspeh?Dokle vise samo o severu prica,sta je sa narodom juzno od Ibra?Nas cilj je Skadar!!!

007

pre 5 godina

Nasa vojska je uvek spremna da odbrani nas natod kad treba.

Kosta1984

pre 5 godina

Ako zatreba i juzno od ibra,i tamo ima Srba.Treba i njih zastititi.A posebno nasu svetinju ne dozvoliti siptarskim teroristima da je unistava.

Bubamara

pre 5 godina

Dosta je bilo trpljenja, vreme je da zastitimo nas narod ...

Barba

pre 5 godina

Vrijeme da i Bosanci naplate svoj racun. A i Hrvati proshetaju do Zemuna. Hajde, krenite, sta cekate!

slađa

pre 5 godina

Srbija ne blefira. Vučić ne blefira. Srbi na KiM će biti branjeni i odbranjeni. Srbija nikada neće priznati nezavisnost tzv. Kosova. Prištinske vlasti su pokazale tokom čitavog trajanja dijaloga aroganciju, agresivnost, nepoštovanje prema srpskim pregovaračima i poziiji Srbije. Uz bezbroj icidenata na terenu, provokacija, ubistva Olivera Ivanovića, hapšenje Marka Đurića, taksi, pretnji državnim udarom u Srbiji, sada ove nerazumne platforme. Vučića su sve vreme obmanjivali u Briselu, i zato treba još jače da se bori za svoju Srbiju. To je jedino ispravno.

miroslav moric

pre 5 godina

daj boze da rokne a znam da te nema.da vidimo desota i lazara na dijelu kako sa srpskog mora rokaju a njihovi imenjaci sa zemlje prze kamen bog te j...o!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

leonida

pre 5 godina

Rat ne želim nikome, pa ni nama ali očigledno da više nemamo izbora. Saterani smo do zida i dalje nemamo kud, jer ako šiptarima dopustimo da mirno ušetaju na sever Kosova, ko garantuje da sutra neće krenuti na jug Srbije ? Zato vam predsedniče svaka čast na dojučerašnjem strpljenju i današnjoj odlučnosti. Nisam nešto previše hrabar ali kad je u pitanju odbrana našeg naroda, iako u poodmaklim godinama, biću spreman da branim našu svetu zemlju. Ovo ne pišem kao ratni huškač ili da bi dolevao ulje na vatru, ne nikako, već sam , kao i gotovo svi srbi svestan opasnosti koja nam preti kao nikada do sad.

Dec

pre 5 godina

Ono kako mali perica vucicevic zamislja ratovanje.

Ene sad

pre 5 godina

A one ostale nek izmasakriraju? E jes pametno!

RODOLJUB

pre 5 godina

Njih se ne plašimo, ali, njhovih pomagača ja se plašim. Milošević se nije, takodje, plašio pomagča i vratio nas j 30 godina unazad. Što bre plašite ovaj zalutali narod?

Milos

pre 5 godina

Srbija je spremna da brani svaki pedalj svoje zemlje i svokog svog stanovnika.

Dusan

pre 5 godina

Nek niko ne pokusava da nas napadne jel ce se suociti sa posledicama.

Marko Lučić

pre 5 godina

Ukoliko vojska Kosova upadne na sever KiM, Srbija će reagovati.

Vera

pre 5 godina

Znači opet će biti Srbija agresor i guibitnik i posle da kuka ko šta nije stala od 95g? E samo ovog puta ako se dignu sve komšije to bi moglo sve da se reši do kraja i za sva vremena uništi velikosrpska mitomanija ako Bog da?

milan

pre 5 godina

Znakovi upozorenja su bitni znakovi jer ispred njih predstoje izvrsene radnje koje se dovode u pitanje , kako sta i gde!?

Zanči

pre 5 godina

Takse i dalje ostaju? Vojska im je i dalje za dom spremna? Ne povlači se Američka vojska sa Kosova? Platforma kaže granica Republike Kosova ostaje nepromenjena? Trepča je i zvanično njihova a Gazivode tek treba zvanično da potvrde? Kad zvanično uzmu Gazivode dižu Srbima cenu struje za 100% ko i takse? Ništa od ZSO? Ništa od povlačenja priznanja? Ništa od separatističkog "Severa Kosva" ko nekada "Sao Krajne"? Ništa od razgraničenja? Svaki albanc po 5-10dece a Srbi izumiru i iseljavaju a Srpkinje rade abortuse? Kosovski generali i komandanti i dalje su na školovanju kod braće u Turskoj? Kažu hrvati dolazi im 12-15% više Srba u Lepu na letovanje ma kakav rat čoveče? Kako reče ministar ako se ne reši pitanje Kosova nema povećanja plata u Srbiji? Hrvatska plata posle pola porušene i obnovljene zemlje duplo veća od srpske pa KAKO?

Kolona

pre 5 godina

Ima li neko uopšte tamo na Kosovo da na vreme spremi te jadne ljude? VJEZBA BJEZANJA-Youtube www.youtube.com/watch?v=UYjh3aAvczc Neće albanci biti tako dobri ko katolička braća hrvati? Hrvatska Vojska dijeli hranu srpskim izbjeglicama u Topusko-Youtube www.youtube.com/watch?v=qUaa-y28ITQ

MEGAPRC

pre 5 godina

Nije mogao Slobo izbiti na hrvatsko more pa neće moći ni Vučić na albansko jezero!

Deki

pre 5 godina

Skršiti bagru šiptarsku ovaj put da im nikada više ne padne na pamet da pomenu srbe i Srbiju a ne da nam neku štetu prave.

Marko

pre 5 godina

Srbija nikada nece napasti prva, a ako je napadnu, branice svoj narod!

SS

pre 5 godina

Verovatno su 100% u pravu ako do napada na Srbe dođe,a onda se napokon treba potruditi da šipaca više ne bude na KiM.

Jelena

pre 5 godina

Bolje da Siptari nista ne zapocinju,jer Srbija nece ostati nema i bez reakcije ukoliko njen narod bude ugrozen.

Vlada

pre 5 godina

Mi pokušavamo da nađemo rešenje na miran način za razliku od Albanaca

dasa

pre 5 godina

zimi kurac nista od tog nece biti ni da pomisjau u to ne im ide na pamet a kamoli uci znase sta tada ceka srbiju a i narod znaci atisao bi srbija vise nece biti u geografskom kartu

aleksandarxxx

pre 5 godina

Zasto za tu veleizdaju rukovodstva iz 2010. NIKO NIJE ODGOVARAO PRED SUDOM?Ljudi idu pred sud zbog gluposti,a za ovakvo delo izdaje niko. Trebalo bi vi novinari da stavite to pitanje na svakodnevni zahtev i da dizete glas oko tog cina izdaje.

Marcco

pre 5 godina

Neodrživo je zauzeti Kosovsku Mitrovicu do reke Ibra.... nije to Dunav, to je malo poveći potok. Ako se ulazi u KiM, sa strateške tačke gledišta, mora da se zauzme Podujevo, Vučitrn , Srbica, Peč... sve do Prokletija.... da bi Mitrovica bila mirna.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija