• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

10.03.2019

10:03

(VIDEO) ŠEŠELJ: Ako Šiptari krenu na sever, Vojska Srbije ne treba da dođe do Ibra, NEGO DA ZAUZME CELU TERITORIJU KiM!

Politika

(VIDEO) ŠEŠELJ: Ako Šiptari krenu na sever, Vojska Srbije ne treba da dođe do Ibra, NEGO DA ZAUZME CELU TERITORIJU KiM!

Podeli vest

Lider SRS Vojislav Šešelj ocenjuje da se Albanci neće usuditi da napadnu četiri srpske opštine na severu KiM, "dok ne obezglave Srbe na KiM", odnosno pojedinice koji imaju veliki ugled. Kako je rekao, postoje pojedinci koji su u stanju da predvode srpski narod, a neki od njih su se, kaže, "pokazali" 1999. godine, kada su zaustavili prelazak separatista preko Ibra, a drugi u kasnijim fazama

 

Šešelj je dodao da za potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića nije ranije čuo, ali da mu je, kada je čuo kako ga napada "izdajnica Rada Trajković", bilo jasno da je to čovek od uticaja i aurtoriteta, na kojeg se računa da povede u odlučnom momentu.

Komentarišuću pisanje pojedinih medija da je američka ambasada obavestila Stejt department da je pozicija Srbije jača i da će reagovati u slučaju bilo kakvog napada na sever KiM, Šešelj kaže da Srbija ovog puta, u tom slučaju, mora reagovati.

Smatra da je odlučnost, po tom pitanju, prisutna i u državnom i armijskom rukovodstvu, a i u narodu i da je ceo narod raspoložen da se energično reaguje na svaki eventualni napad na Srbe na KiM.

- I to ne samo po pitanju četiri severne opštine. Ako dođe do obračuna, naša vojska je u stanju ne samo da odmah izbije na Ibar, nego da zauzme celu teritoriju KiM. Za nekoliko sati bi došli do Ibra, ali, što bi se zaustavljali na Ibru? Ako krenu, treba da zaštite sve teritorije gde žive Srbi, svih pet opština južno od Prištine - rekao je Šešelj.

Upitan da li bi se time obezbedio povratak Srba, on je rekao da u to nije siguran, jer se povratak Srba ne može obezbediti sve dok se ne ukine vlast albanskih separatista u Prištini i dok se Kosovo striktno ne podvede pod ustavni poredak Srbije.

- Međutim, ako se nastavi pregovarački proces, onda ćemo Albancima dati visok stepen autonomije na svim prostorima gde su ubedljiva većina. Teško će kroz taj proces moći da se računa na povratak Srba na područja gde su nekada živeli - rekao je Šešelj.

Komentarišući posetu podsekretara za politička pitanja Stejt departmenta Dejvida Hejla Prištini, Šešelj je rekao da je pitanje kako je to bilo u Prištini, podsećajući na ranije slične situacije, u kojima je Srbija "izvukla deblji kraj".

- Videćemo sledeće američke poteze. Ali, nadam se da smo zaustavili formulaciju - da dođe do uzajmanog priznanja između Srbije i Kosova. Videćemo, kada smo digli galamu protiv toga, da li će ponavljati tu floskulu - rekao je Šešelj.

Kada je reč o EU, on je naveo da se zvaničnici Unije bave izborima koji slede u maju, na kojima se očekuje "poplava" dobrih rezultat tzv. populističkih stranaka, a čak, kaže, i Nemačka gubi interes, iako se njihov ministar spoljnih poslova vrlo neprijatno izrazio nedavno po pitanju Srbije i KiM.

- Ako se Amerikanci duboko umešaju u sve ovo, da će preuzeti inicijativu što se tiče Zapada. Ostaju samo Englezi, a oni u tajnosti, iz prikrajka vuku poteze, jer poznaju balkanskih prilika, a ranije su uvek mešetarili na srpsku štetu. Kad god se Englezi pojave u surovim balkanskim prilikama, uvek se to razbije o glavu Srbima - rekao je on.

Dodao je da ne vidi zašto bi Priština mogla tek sledeće nedelje da ukine takse, kako govore, te da to može da učini i sad, ali je očigledno da postoji neko jak i moćan spolja, ko im, iako ne javno i glasno, govori da ih ne ukidaju.

Rekao je da su Albanci podeljni i da to nije nikakva gluma, da je Tači čvrsta američka opcija, dok je Haradinaj, kaže, izgubio na svim stranama, osim kod Albanaca na KiM, i da ga niko ne podržava.

Dodao je da je dugoročna orijentacija Zapada da se polako otarase istaknutih učesnika u ratu, ali i da nijedan značajan Albanac, koji danas nešto predstavlja u političkom životu, neće biti osuđen.

Komentarišući to što je češki sudija Vladimir Mikula, koji se nalazi na listi sudija Specijalnog suda za zločine OVK u Hagu, uslikan na večeri u prištinskom restoranu u društvu Arijanita Kocija, advokata bivših komandanata OVK Rustema Mustafe i Samija Ljuštakua, Šešelj je kazao da to nije ubičajeno i da mora da se poštuje princip nepristrasnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NIKOLAKRAJINALONDON

pre 5 godina

Ne treba ponoviti istu gresku kao 91. godine.

slađa

pre 5 godina

Plan Srbije i jeste da zaštiti sve Srbe na KiM, imovinu kao i pravoslavne svetinje. Nikoga ne želi da ugrožava, ali ako dođe do eskalacije i napada na Srbe, nakon svih ovih godina otežanog održvanja mira na štetu srpske manjine na teritoriji južne srpske pokrajine, Srbija je spremna da reaguje. Priča nije završena, iako dijalog jeste. Dijalog su samoinicijativno obustavile prištinske vlasti, nerazumnim taksama, platformom i ostalim necivilizacijskim potezima.

Marko

pre 5 godina

Kako ovog Sarapu nije sramota od samog sebe. Veci uvlakac se u Srbiji skoro nije rodio. Mislim da mu samo onaj Kostic moze parirati. Ovo da bude na TV programu samo pokazuje koliko smo nisko pali. Pa, njemu se i Sheshelj smeje.

Vojvoda

pre 5 godina

Mozda se u puno toga ne slazem sa Vojislavom,ali ako se Srbija vodi rezolucijom UN 1244,prema kojoj je KiM deo Srbije,onda je izjava na mestu.

Godža

pre 5 godina

Tako je Šešelj . Pravi Srbin tako misli. A Kosovo i jeste naše i treba ga vratiti u celosti. Valjda je Evropa do sada uvidela da sa pećinskim ljudima nema pregovora a nisu tome ni dorasli . Još su u kamenom dobu i ne znaju ni šta je civilizacija pa bi da otimaju tuđe uz pomoć ratnih huškača Britanije , Amerike i njihovih ulizica kojima je cilj da druge slabe a sebe jačaju i vladaju. Šešelj, dosledan si svaka ti čast!

Raja

pre 5 godina

E moj Šešelju VS i policija nemaju kapaciteta da drži celo KiM. Bolje da tragamo za rešenjem istovremeno da radimo na uništenju domaćih izdajnika dok ne bude da svi govorimo isto. To je najjače oružje. Pretvarajmo da smo za zapad i ne ulazimo u nove sporazume sa Šiptarima. Suspendovati deo po deo Briselskog sporazuma istog dana kada se objavi da Folcsvagen ide za Makedoniju (neće u Bugarsku). Dovedimo Kineskog proizvođača električnih automobila i baterija. Pregovore o tome treba odmah povesti.

kiza

pre 5 godina

Napokon da se slozim sa Seseljem. Vojska Srbije treba da bude na svojim granicama, a ne neke tamo shiptarske bande

zoran

pre 5 godina

Samo napred..ima svi da se razbeze kad Seselj krene na celu vojske..posebno ameri

Milan

pre 5 godina

Dobro jutro Kolumbo! Neke stvari nije potrebno iznositi u javnost...

Vlado

pre 5 godina

Red bi bio da ti već jednom budeš u prvim redovima a ne samo da se slikaš (kao i neki drugi doktori "patrioti") na ratištima sa automatom u uniformi, ali u debeloj ladovini a tuđu decu šalješ da brane nečije ideale. Čekam od tebe "veliki patrioto" da staviš srpsku zastavu na zgradu skupštine u Prištini!

DADSA

pre 5 godina

100% cjela srbj ce otici ako pocne rat inace za Kosova NI MILIMETAR NE SME SRBIJA DA PRODE INACE ZNASE BUM BUM I BUM I OTISLO I to malo sta je ostalo od te takozvanog srbija

damir

pre 5 godina

tako je, to treba munjevito odraditi uroku 48 sati i tacka

DADSA

pre 5 godina

idi seselju sa nestrplenje cekaju te shqiptari idi vec sada al uzimi i tvoju familiju sinove posebno

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija