• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

10.03.2019

23:10

DVOSTRUKA IGRA! MISTERIOZNI DIPLOMATA razotkrio VELESILU koja stoji iza Haradinaja - Ne, nisu SAD, nije Britanija... EVO KO ZAPRAVO RADI PROTIV SRBIJE!

Politika

DVOSTRUKA IGRA! MISTERIOZNI DIPLOMATA razotkrio VELESILU koja stoji iza Haradinaja - Ne, nisu SAD, nije Britanija... EVO KO ZAPRAVO RADI PROTIV SRBIJE!

Podeli vest

Berlin je u više navrata javno pozvao Vladu u Prištini da povuče takse od sto odsto na robu iz Srbije i BiH

Ipak Nemačka, zapravo, direktno podržava kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, prenosi sajt Demostat pozivajući se na zapadne diplomatske izvore.

- Haradinaj i Nemci... insistiraju na očuvanju celovitosti Kosova, za razliku od Sjedinjenih Američkih Država. U tom kontekstu, nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da nema promene granica na Balkanu, što je umnogome izazvano strahovanjima da bi se korekcijom granica Kosova otvorila Pandorina kutija za ostatak ovog regiona, odnosno da bi istim putem krenuli i Srbi i Hrvati u BiH i Albanci u Severnoj Makedoniji - citira sajt neimenovanog diplomatu. 

O razočaranosti Beograda u Berlin govori, takođe, ovonedeljna poruka šefa srpske diplomatije Ivice Dačića. 


Dačić je novinarima rekao da "neke države igraju dvostruku igru oko Kosova", uz napomenu da "to nisu Sjedinjene Države", piše Demostat i dodaje da su diplomate "jedinstvene u oceni" da pri tome misli na Nemačku. 

Iako uživa podršku Nemačke, pozicija Ramuša Haradinaja na "kormilu" kosovske vlade smatra se vrlo "nestabilnom i nesigurnom", s obzirom da Amerika, koja je najvažniji saveznik Prištine na Zapadu, insistira na ukidanju taksi, što je ovog vikenda tokom boravka na Kosovu ponovio i podsekretar SAD za politička pitanja Dejvid Hejl, ocenjuje se u tekstu.

SRBI ĆE UNIŠTITI HARADINAJA! Najavljen VELIKI POVRATAK! Formirana vojska - Dolazimo da ga SRUŠIMO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Zna Srbija za to i Haradinaja pre nego što je Demostat objavio. I Đilas i kompanija takođe su išli na poklonjenje u Berlin. Nemci su opčinjeni Srbijom i žele na neki način njenu potpunu pažnju, pa makar to bilo postignuto tihom i potpunom okupacijom. Ali isto tako znaju da Srbija neće stati u svojoj nameri da zaštiti svoj narod, imovinu i svetinje na KiM. Srbija je uspela u ogromnoj meri da razmakne tu zavesu i koprenu na svetskom medijskom nebu, da izgura istinu i činjenice o svemu što se dešavalo i što se dešava oko KiM u prvi plan, uz pomoć saveznika i država koje su prijatelji našem narodu. Pocepao se taj monolit propagande koji je doveo do bombardovanja SRJ 1999. godine i etničkog čišćenja Srba u svim bivšim republikama SFRJ. Samo treba ostati odlučan i mudar na svom putu. Jer Srbija jeste na evropskom putu, ali evropski više ne znači automatski nemački put. Za saradnju sa nemačkim investitorima smo uvek spremni, ali politička korektnost podrazumeva obostrano uvažavanje. To je istinska evropska vrednost, ako su Nemci spremni da se zakunu da su i dalje evropejci.

Marcco

pre 5 godina

Strahovi da bi se korekcijom granica Kosova otvorila Pandorina kutija za ostatak ovog regiona, je krajnje licemerna izjava. Ta ista Nemačka je razbucala SFRJ a zatim i Srbiju.... a sada se plaše "promena" granica. Licemerno. Nemci nam nikad nisu bili naklonjeni ali nisu ni bili licemerni.

galeks

pre 5 godina

Pa Vucic je toliko puta imao razgovor sa Merkelovom...zar mu to nije rekla....i zasto to nama nije rekao.....zanimljivo

Abe

pre 5 godina

Pa Vučić se kune u Angelu. Pitanje je, ako je to tako kao u tekstu što je napisano, za koga onda i sam Vučić radi.

Bane

pre 5 godina

Postovani Abe. Vucic se ne kune u Angelu vec u 400 nemackih firmi otvorenih u Srbiji, koje zaposljavaju 50.000 Srba,tako da samo osobe koje su veoma niskog IQ ne vide i ne shvataju da Vucic radi za Srbiju.

milan

pre 5 godina

pa upravu su svi nema podela kosovo je srbija a merkelova ako želi neka da deo teritorije svoje države da šiptaari imaju držaavu

zozon

pre 5 godina

Kako je to moguće kada je Angela Merkel veliki prijatelj Vučića, ili su se oni možda tako dogovorili?

rale

pre 5 godina

kako li je to moguce.pa ona je veliki prijatelj vucica.zar nesmete postaviti pitanje vucicu i traziti odgovor od njega.dali se srpski narod dovodi zabludi.

Minja

pre 5 godina

Nikad nisu ni bili iskreno uz nas, samo su se pretvarali. Namac je Nemac.

Goran

pre 5 godina

Velika i moćna Nemačka neće nikada priznati da je pogrešila kad je priznala Kosovo i zato nemaju nameru da se povlače.

Milan

pre 5 godina

Nece ta podrska jos dugo trajati, Pristina je potrosila sve kredite.

Dejana

pre 5 godina

Ovo za Nemce ništa nije čudno jer oni su među prvima priznali Kosovo i zajedno sa SAD i Britanijom prednjače u podršci albanskim zlikovcima.

Nikoletka

pre 5 godina

Nemacka je postala mac sa dve ostrice.Kako se kraj mandata blizi Merkelovoj,ona kupi poene i dvostruko postupa.

Nikola

pre 5 godina

Šta je tu je ali na odluku Srbije niko sa strane ne može da utiče.

Miljana

pre 5 godina

Muka mi je od njihovih silnih poziva upucenih Pristini za ukidanje sramotnih taksi. Nemacka se folira jer da istinski zele da rese problem sa Albancima, resili bi za vrlo kratak vremenski period.

Sara

pre 5 godina

Kako to? Angela Merkel je veliki prijatelj našeg predsednika?

Marko

pre 5 godina

Ipak će biti kako kaže Tramp,SAD ipak dominira kada se tiče politike na KiM.

janko

pre 5 godina

S obzirom kako eu mirno gleda sta oni rade ne bi ni cudilo da nemacka igra dvostruku igru

milenko

pre 5 godina

Taj film o Kosovu kao celini i nezavisnoj drzavi nece gledati...

Neksa

pre 5 godina

Nista cudno, od nasih "prijatelja" iz Nemacke uvek mozemo ocekivati da nam zabiju noz u ledja, jer oni svi brinu o situaciji na KiM, mnogo su zabrinuti da se tenzije ne povecaju...

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Skoro je predsednik bio sa predstavnicima Nemacke,koji su mu obecali da ce podrzati Srbiju u ocuvanju teritorijalnog integriteta! Sve sami licemeri!

Boka

pre 5 godina

Amerika,Britajnija i Nemci su ti protiv Srbije...

Vladimirr

pre 5 godina

Merkolova podrzava Siptare, a isti ti Siptari su sada problem Zapadu, jer ni sam Zapada ne zna sta ce sa tim svojim cedom (monstrumom).

Miki

pre 5 godina

Narod Srbije nece pristati na takav dogovor, Zapad mesto da smanji tenzije on ih podstice.

anatodorovic

pre 5 godina

Pokušavaju da nas uplaše pričama o ratu...smešni su. Ne daju teritoriju koja uopšte i nije njihova sto je krajnje debilno

ivana

pre 5 godina

Ako je to istina onda je Nemacka jedno veliko razocarenje.. Dosta zla nam je Nemacka u proslosti nanela

Mila

pre 5 godina

Jedno je sigurno da nas niko od njih ne voli i ne zeli nam dobro!!

tale

pre 5 godina

šta biovi sa zapada dali da im nikada nisu dozvolili da proglase nezavisnost i da ih jednostavno nisu puštali sa lanca.... sada je kasno, teško ćete ih obuzdati

Igor

pre 5 godina

Nikad ne bih rekao da su Nemci ovako prevrtljivi!

Nikola

pre 5 godina

Đilas i njemu slični rade protiv Srbije,ali niko Srbiju neće pokoriti.

mihajlo

pre 5 godina

Nemačka ulaže u privredu Srbije a sa duge strane priznaje Kosova u nepromrnjenim granicama, da se ne naruši dalje odvajanje drugih teritorija sa istim zahtevima, a Kosovo se Srbiji moglo uzeti, onda nije bilo presedana!!

miki

pre 5 godina

Mislim da Nemacka trazi najbolje resenje ali je problem veliki

milos

pre 5 godina

I SAD i Britanija,ali i Nemacka je na strani Siptara.

Gaga

pre 5 godina

Tacno je da ima onih koji nam ne zele dobro, ali jedno je sigurno tacno da je Kosovo Srpsko!

Stevan

pre 5 godina

Sumnjam da Haradinaj ima podršku Nemačke ako je to istina onda će posle susreta sa Merkelovim savetnicima doneti odluku o ukidanju taksi

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija