• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.03.2019

09:24

(VIDEO) NAČELNIK GENERALŠTABA O SEVERU KOSOVA: Bezbednosna situacija stabilna ali nepredvidiva!

Politika

(VIDEO) NAČELNIK GENERALŠTABA O SEVERU KOSOVA: Bezbednosna situacija stabilna ali nepredvidiva!

Podeli vest

Načelnik Generalštaba, general potpukovnik Milan Mojsilović rekao je danas povodom pojačanog prisustva policije na severu Kosova i Metohije da je bezbednosna situacija stabilna, ali nepredvidiva

Gostujući u Dnevniku RTS Mojsilović je rekao da je bezbednosna situacija veoma kompleksna i puna tenzija.

- Odgovornost na pripadnicima Kfora je da obezbede stabilno stanje na čitavoj teritiriji Kosova i Metohije. Mi smo zainteresovani za naše gradane ne samo na severu Kosmeta, negi i na jugu, na citavoj teritoriji Kosova i Metohije.


Prema njegovim rečima, postoji stalna komunikacija sa Kforom, kao i stalna razmena informacija.

- Predsednik republike je opredeljen za mirno rešenje pitanja Kosova i Metohije, pa se trenutno ne razmatra vojno uključivanje u rešavanje tog pitanja, ali ja kao vojnik tu mogućnost ne mogu da isključim - naveo je Mojsilovic.

General je istakao da ne može da kaže da je stanje vojske redovno, jer duž čitave administrativne linije imamo angažovanu vojsku na zadacima. 

Kada je reč o spremnosti vojske, Mojsilovic kaže da su to vedrije teme.

- Vojska Srbije je, figurativno rečeno, mnogo jača u odnosu na jučerašnji dan, a biće jača sutra u odnosu na danas. Raspolaže sa 14 "migova", od kojih je 10 u Republici Srbiji, a četiri se nalazi na remontu u Belorusiji - kaže Mojsilovic.

Dodaje da je Srbija sada po tom tipu letelica skoro pa u redu veličine kao nekadašnja SFRJ.

- Čekamo dan i kada će stići helikopteri. Bavimo se brojem letelica, ali to se odražava na ukupnu sposobnost naše vojske. Povećan je broj sati letenja, presretanja u vazduhu, što nam daje sigurnost - naveo je general.

Govoreći o paradi koja će biti održana 24. marta povodom obeležavanja dve decenije od NATO agresije na Srbiju, Mojsilović je rekao da će na njihov način dati doprinos koji se tiče datuma početka bombardovanja.

Najavio je da če tada poleteti "migovi" kojima raspolaže Vojska Srbije i predstaviti se građanima, pored ešalona vojske i policije i pored motorizovanih ešalona.

- Naravno da nećemo moći da pokažemo sve čime raspolažemo, ali ćemo pokazati svoju sposobnost, a sve u cilju da je Vojska spremna i motivisana da ispuni sve zadatke - istakao je Mojsilovic.

Kaže da je Vojska Srbije spremna da odgovori na svaku krizu u regionu.

Kada je reč o materijalnom položaju vojnika, Mojsilović je ohrabren činjenicom da čitav državni vrh razmišlja o svim pripadnicima bezbednosti.

- Imali smo nasleđeno stanje, to su stvari koje opterećuju status i standard. Imali smo povećanja plata, i to pokazuje da država stoji iza Vojske - zaključio je general Mojsilović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mile Lilic

pre 5 godina

Ceo zivot slush kako je vojska sila kao vojska ima oruzije kako vojska ovo kako vojska ono ! Kad su bili ratovi ja sam bio ta vojska i ja sam isao da ratujem a ne Vojska koju svi spominju. Vojska njima sluzi za privilegije, da lencare , primaju plate, idu na godisnje odmore, da dobijaju stanove, da se voze o trosku gradjana srbije. Kad zapreti neki rat nigde ih nema. Ni 1992 ni 1995 ni 1999... pobegnu ... e to je ta vojska koja stalno nesto ocenjuje... ja bih rekao da oni nas u mirnodopskom vreme UCENJUJU evo i sad sa Kosovom. Jadna smo mi zemlja jer je deca komunjara vode a ne pravi sprski domacini i rodoljubi...

Nikoletka

pre 5 godina

Sa Pristinom se uvek mora biti u pripravnosti

Borica

pre 5 godina

Najveća muka Prištine je što oni nemaju kontrolu nad severom KiM.

Veca

pre 5 godina

Predsednik Vučić rekao je da je uvek bolje pregovarati sto godina nego jedan dan ratovati. Daće Bog da tako i ostane i da naši hrabri vojnici ne idu u rat.

toma

pre 5 godina

Naravno da je nepredvidiva kad ne znamo sta sve moze da urade i sta sve moze da im padne na pamet.

Kosovka devojka

pre 5 godina

Srbiji svakako nisu u cilju sukobi i ratovi...ali vojska je spremna da zastiti narod u svakom momentu..

Ivana

pre 5 godina

Sa Siptarima se nikad ne zna, treba biti na oprezu.

Miki

pre 5 godina

General je u pravu, strpljene i sagledavanje situacije, zalaganje za mir, nisu slabost nase Vojske, vec izraz njene jacine i procene sta je u datom trenutku najbolje uraditi.

deki

pre 5 godina

Mislim da imamo pametno i vesto vodjstvo i po prvi put iako smo blizu konflikta odlicno politicki manevrisemo da bi izbegli nemire. Takodje mislim da jos ima prostora da se diplomatski odloze najavljene akcije albanaca na severu. Mislim da kod nekih zemalja na zapadu imamo dobru reputaciju koju je Vucic stekao poslednjih godina. Oni bi mogli da pomognu.

Sara

pre 5 godina

Šiptari konstantno provociraju u nameri da naruše mir. Ali Srbija ima odgovorno rukovodstvo koje se zalaze za isti i tezi dijalogu i kompromisnom rešenju.

Nadica

pre 5 godina

Sa Albancima je sve nepredvidivo i neizvesno.

Loren

pre 5 godina

Koliko god govorili da je situacija stabilna, meni se licno ovo ne dopada ni malo.

Milica Milicic

pre 5 godina

Nadam se da ce KFOR obezbediti mir i sigurnost svim gradjanima na KiM.

Anja

pre 5 godina

Svaka situacija na Kosovu je nepredvidiva, pošto se od druge strane može svašta očekivat

Biljana

pre 5 godina

Srbija ce se boriti za svoj narod i vekovno ognjiste

ivana

pre 5 godina

Bezbednosna situacija stabilna ali nepredvidiva!

Luka

pre 5 godina

Nas narod je skroz ne zasticen na Kosovu, teror je sve ucestaliji sa samo jednim ciljem da se i ono malo Srba sto je ostalo protera sa svojih ognjista. Sve to strane mirovne snage gledaju i svojim postupcima odobravaju.

caca

pre 5 godina

Sa siptarima i albancima svaka situacija je nepredvidiva!!!!Moramo uvek da budemo na oprezu!!!

mimi

pre 5 godina

vojska treba da bude spremna,mislim da situacija takva da se nezna u kom pravcu sve ovo moze da ode,mada bi bilo dobro da se zavrsi mirnim putem naravno

Katarina

pre 5 godina

Boricemo se da bude sve stabilnija i jaca !

stefke

pre 5 godina

Moramo da budemo na oprezu nikad se ne zna sta mogu usijane glave da urade u bilo kom trenutku

mita

pre 5 godina

Srpski narod na Kosovu mora biti zaštićen i spokojan!

Jeca

pre 5 godina

Bojska mora biti u priptavnodti zs svaki slucaj. Sto je sigurno, sigurno je.

Miki

pre 5 godina

Očuvanje mira i stabilnosti našem predsedniku na prvom mestu!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija