• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

12.03.2019

14:04 >> 14:09

RUDOLF: REPUBLIKA SRPSKA ĆE OTIĆI, SRBE ĆE SLEDITI I HRVATI, ako ne bude dogovora i Bošnjaci ne odustanu od islamizacije!

Politika

RUDOLF: REPUBLIKA SRPSKA ĆE OTIĆI, SRBE ĆE SLEDITI I HRVATI, ako ne bude dogovora i Bošnjaci ne odustanu od islamizacije!

Podeli vest

Hrvatski akademik Davorin Rudolf, nekadašnji ministar spoljnih poslova Hrvatske, smatra da je, ukoliko ne dođe do dogovora unutar BiH, moguće otcepljenje Republike Srpske i stvaranje "geografski prirodne konfederacije dela BiH sa Hrvatskom"

- BiH je suočena sa dilemom - razdruživanje konstitutivnih naroda Bošnjaka, Hrvata i Srba, te nestanak države kakvu danas poznajemo ili očuvanje državne i teritorijalne celovitosti sa jakom autonomijom tri ravnopravna naroda - procenjuje Rudolf.

On ističe da su Bošnjaci u stalnoj dilemi - celovita evropska BiH ili minijaturna, krhka, izolovana islamska država u tesnim odnosima sa islamskim svetom, na primer sa Turskom i Iranom.

Rudolf poručuje bošnjačkim političarima da je sistem "jedan građanin - jedan glas" moguć u jednonacionalnim državama, što BiH nije.

(VIDEO) AMERI IZVELI SIMULACIJU RATA SA RUSIJOM I KINOM, rezultat ih prenerazio, NE SAMO DA BI BILI PORAŽENI, već i...

- Zašto bošnjački lideri ne čuju poruke istorije: tokom poslednjih stotinu godina nije se uspela održati stabilna višenacionalna država gotovo nigde u svetu - napominje Rudolf za zagrebački Večernji list.

Foto: tanjug/informer/ilustracija

On procenjuje da Zapad ne zna šta bi sa BiH.

SPEKTAKULARNA PARADA SRPSKIH TENKOVA, MIGOVA, OKLOPNIH VOZILA... Naša vojna moć biće predstavljena u Nišu, na godišnjicu NATO bombardovanja!

- Dok se Evropljani premišljaju šta da urade, na bošnjačke lidere snažan uticaj imaju islamske zemlje. Ako pomno zađete u srž političkog programa vrha Stranke demokratske akcije, svrha njihovog delovanja nije evropeizacija BiH, već islamizacija - zaključuje Rudolf.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
srbin iz srbije

pre 5 godina

Covek je 100% u pravu stim da ostatak BiB (konfederacija) nemoze pripasti samo Hrvatskoj vec i Republici Srpskoj.

SS

pre 5 godina

Pa Rudolfe,SAD je višenacionalna država,sastavljena od raznorazne svetske bulumente,koja se ne samo održala nego i gospodari svetom,ili ih ne računate u tu vašu izmenjenu istoriju,u koj ste vi upamćeni samo po zlodelima.

Smrad

pre 5 godina

Pa kad si toliko pametan onda znaš da u Americi živi samo jedna nacija Američka. A oni su poreklom Kinezi, Meksikanci itd.

Marcco

pre 5 godina

Kad Jugoslavija nije bila održiva, a to su vikali i Mislimani i Hrvati i ceobzapad a najvise Nemačka i Austrija, ko normalan može da pomisli da je održiva Bosna.

hag

pre 5 godina

Lupa! Daj tu široku autonomiju srbima koje je hrvatska protjerala,nek naprave ponovo tzv.rsk,nek srbija isto napravi sa sandžakom i onda možda i BiH to napravi

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija