• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.03.2019

08:01

AVIONI S GREŠKOM NEĆE LETETI NAD SRBIJOM! Zabrana letova za Boing 737-8 MAX i 737-9 MAX

Politika

AVIONI S GREŠKOM NEĆE LETETI NAD SRBIJOM! Zabrana letova za Boing 737-8 MAX i 737-9 MAX

Podeli vest

Avionima Boing 737-8 MAX i 737-9 MAX zabranjeni su poletanje i sletanje u Srbiji i preletanje vazdušnog prostora naše zemlje, saopštio je sinoć Direktorat za civilno vazduhoplovstvo


"Imajući u vidu bezbednosnu direktivu Evropske agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja - EASA, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije doneo je hitno vazduhoplovno obavestenje kojim se zabranjuje korišćenje vazduhoplova tipa Boing model 737-8 MAX i 737-9 MAX za poletanje i sletanje na aerodrome u Republici Srbiji, kao i za prelete u vazdušnom prostoru Republike Srbije", navedeno je u saopštenju.

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo nepominje da u registru vazduhoplova u Republici Srbiji nisu upisani pomenuti model vazduhoplova.

Nakon tragične nesreće leta ET302 kompanije Etiopijan Erlajns, kada se avion Boing 737 MAKS 8 srušio bez preživelih, Evropska agencija za bezbednost u vazduhoplovstvu (EASA) odlučila je takođe sinoć da suspenduje sve letove tog modela aviona.

Kao meru predostrožnosti, EASA je objavila Direktivu o plovidbenosti i obustavila sve letačke operacije svih aviona Boing Model 737-8 MAKS i 737-9 MAKS u Evropi. 

Pored toga, EASA je objavila i Direktivu o sigurnosti i obustavila sve komercijalne letove navedenih modela vanevropskih kompanija koji lete u, unutar ili iz EU. 

Obe direktive stupile su na snagu sinoć u 19 časova po srednjoevropskom vremenu.
 

KO JE BIO SRBIN STRADAO U PADU BOINGA U ETIOPIJI?! Đorđe Vdović, otac troje dece i dobar čovek koji je uvek bio spreman da pomogne!

Istragu nesreće vode etiopske vlasti uz podršku Nacionalnog odbora za bezbednost u saobraćaju, pošto je avion dizajniran i izgrađen u Sjedinjenim Državama. EASA je ponudila svoju pomoć i podršku u istrazi nesreće.

EASA kaže da kontinuirano analizira podatke čim postanu dostupni, da je istraga o nesreći u toku i još je prerano donositi zaključke o njenom uzroku.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amani

pre 5 godina

А шта ћемо са прелетима авиона који сеју хемијска средства? Chemical Trails???

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17