• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

13.03.2019

10:44

RUSIJA USVOJILA DOKUMENT O NATO BOMBARDOVANJU JUGOSLAVIJE! EVO ŠTA U NJEMU PIŠE!

Politika

RUSIJA USVOJILA DOKUMENT O NATO BOMBARDOVANJU JUGOSLAVIJE! EVO ŠTA U NJEMU PIŠE!

Podeli vest

Vojna operacija NATO-a protiv suverene Savezne Republike Jugoslavije je pretvorila Alijansu u glavnu opasnost za bezbednost u svetu, a nekažnjavanje odgovornih dovelo je do novih tragedija u Siriji, Iraku i Libiji, saopštio je Savet federacije Rusije

Kako se navodi u dokumentu koji je Gornji dom ruskog parlamenta usvojio povodom predstojeće 20. godišnjice od početka vojne agresije protiv SRJ, ta vojna operacija odrazila se na dalji razvoj uzajamnih odnosa evropskih država i negativno se odrazila na njihovo međusobno poverenje.

Nažalost, ističe se, lekcije nisu naučene i NATO je nastavio da koristi vojnu silu na druge suverene države - Irak, Libiju i Siriju, a danas isto preti i Venecueli, Kubi i Nikaragvi.

Ruski senatori podsećaju da je NATO u bombardovanju Jugoslavije koristio municiju punjenu osiromašenim uranijumom, što je uzrokovalo mnogobrojne žrtve među civilima.

Pored toga, priznanje nezavisnosti Kosova, koje je usledilo 2008. godine od čitavog niza zemalja Zapada, predstavljalo je samo nastavak onoga što je započeo NATO - podršku separatizmu i konfliktu na teritoriji bivše Jugoslavije.

Foto: Informer

Iz Saveta federacije Rusije tvrde i da je faktičko otcepljenje Kosova i Metohije presedan u međunarodnim odnosima, koji je krajnje zakomplikovao rešavanje postojećih konflikata u pitanju nepriznatih država, pogotovu ako se u obzir uzme činjenica da se u Moldaviji, Gruziji i Ukrajini Zapad ponaša potpuno suprotno.

Dodaje se i da vojna operacija članica NATO-a predstavlja akt agresije protiv suverene države, stoga bi inicijatore ovog zločina trebalo pozvati na odgovornost. S tim u vezi, Savet federacije Rusije pozvao je parlamente država širom sveta, ali i međunarodne organizacije poput UN, ZND, ODKB, OEBS i Evropski parlament da osude agresiju Alijanse protiv SRJ i preduzmu sve korake kako bi se sanirale posledice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pera

pre 5 godina

rusi su jedini koji nas stite i bravo za bracu sto su potpisali ovu deklaraciju avioni, tenkovi, podmornice, nuklearne bombe nema to sto rusija nema. tajne baze ispod antarktika, kao i ispod kavkaza gde imaju podzemno more moze do svakog mora na svetu da isplovi podmornica. tehnologija ambilife za preciscivac vazduha koja stiti ukoliko ameri odluce da idu u napad nuklearnim naoruzanjem. anti raketni stit oko cele azije koji stiti od svih mogucih napada kopno/zemlja nece amerima nista proci mogu samo da zveckaju oruzjem!! nama srbima je najbolje sa njima da idemo!

Marcco

pre 5 godina

Trebalo je dodati da je NATO, direktno i indirektno, odgovoran za smrt x miliona ljudi... Balkan, Bliski istok, Severna Afrika.... a uskoro i Južna Amerika. Doduše, NATO izvršava političke odluke pre svega Amerike

Ratko Krsmanović

pre 5 godina

Kako se radi o nespornom i grubom kršenju osnovnih normi međunarodnog prava, zemlje članice NATO snose svaku odgovornost za tu agresiju, uključujući i odgovornost za naknadu štete, procenjenu na iznos od preko 100 milijardi SAD dolara. Odgovorni su za korišćenje oružja sa osiromašenim uranijumom i drugih nedozvoljenih sredstava za masovno uništavanje. U vezi s tim, Srbija ima sva prava da, pred odgovarajućim međunarodnim institucijama, pokrene postupak protiv NATO pakta i država članica, koje su učestvovale u agresiji, u cilju ostvarivanja prava na nadoknadu ratne štete, kao i pojedincima koji su bili žrtve agresije. Taj proces bi predstavljao doprinos demokratizaciji međunarodnih odnosa, ojačao ulogu Ujedinjenih nacija i poštovanja principa suvereniteta i ravnopravnosti naroda.

Milemalivuk

pre 5 godina

Eto sad platforme na kojoj Srbija treba da gradi politiku sa Kosovom. Znači srpski parlament pod hitno da donese deklaraciju u kojoj ce sve dosadasnje akte I sporazume proglasiti nevazecim jer su doneseni pod pritiskom, upotrebom sile I krsenjem medjunarodnog prava I pitanje Kosova prebaciti na UN. Vrijeme radi za nas, diplomatiju sad imamo na svojoj strani, znači jacati vojsku skupljati saveznike I cekati pravi momenat.

Misko

pre 5 godina

I Ruski Parlament je usvojio osudu protiv NATO samo je tzv Srpska Narodna Skupstina napravila komisiju da bi sakrila i sprecila tuzbu protiv NATO alijanse zbog posledica bombardovanja osiromasenim uranijumom.

SS

pre 5 godina

Možete koliko hoćete da usvajate raznorazne dokumente,a oni vas i dalje ne konstatuju,kad vam nemci nacisti protivreče,šta dalje da pričamo,a niste ih potamanili kad je trebalo.

Sudija

pre 5 godina

Bravo za Informer. Bravo što nam daju informacije sa istoka, a ne (dez)informacije sa zapada.

Mile lala

pre 5 godina

Свака част и алал вера. То је праведан и прави потез. Овим ће се на чистину истерати сви фашисти света. Јер ко НЕ ПОДРЖИ ову иницијативу, јасно се ставља на страну НЕЉУДИ. Још једном, прави потез, људским методама у борби против нељуди и њихова питпуба осуда.

PESKANOVM

pre 5 godina

Da,samo nece Putin zbog Srbije i za Srbiju Ratovati...Oni pomazu samo onoliko koliko ih nista nekosta...

Darko

pre 5 godina

Odlican potez, a šta sad. Kogabriga za to? Šta mislite da li ovo zna i 1% stanovnistva na zapadu? Ne, to niko ne zna. Ne mogu Rusi voditi našu politiku ako mi sami to ne radimo. Šta smo mi uradili na ovom pitanju? Jesmo li podigli neku tužbu? Nismo! Imamo li NATO oficire koji sede u našem generalštabu? Imamo! Imamo li Ruske oficire u našem generalštabu? Nemamo! Zaključak, nas niko ne može odbraniti, jer se mi moramo prvenstveno odbraniti sami od sebe.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija