• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.03.2019

14:20

PRLJAVA IGRA BRITANACA! London uputio zahtev Prištini da ukine takse, ali EVO ŠTA SE STVARNO KRIJE IZA TOGA!

Politika

PRLJAVA IGRA BRITANACA! London uputio zahtev Prištini da ukine takse, ali EVO ŠTA SE STVARNO KRIJE IZA TOGA!

Podeli vest

Britanski zvaničnik Ričard Mur razgovarao je danas u Prištini sa predstavnicima prištinskog tima za dijalog, a kopredsedavajući tog tima Fatmir Ljimaj je nakon razgovara rekao da su teme bile dijalog i ukidanje nametnutih taksi uvećanih za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH

Kako je prenela RTK 2, Ljimaj je potvrdio i da je i Mur, kao i svi njegovi prethodnici iz SAD i Nemačke, tražio da takse budu suspendovane.

Rekao je da su u razgovoru članovi Murovog tima pokušali da ubede da uslovljavanje dijaloga sa ukidanjem taksi nije dobra.

- Stav svih prijatelja je da se pronađe put da se da mogućnost dijalogu, i to nam stalno govore i u Prištini i u Briselu - rekao je Ljimaj.

Sa Murom su, dodao je, razgovarali i o platformi koja je nedavno usvojena u tzv. kosovskom parlamentu, te da su za to, kako je rekao, dobili punu podršku.

- Upoznali smo ga sa nekim temama koje u prošlosti nisu bile dovoljno razmatrane za sporazum sa Srbijom. Dobili smo punu podršku od predstavnika britanske vlade. Velika Britanija podstiče i podržava napore za dijalog i učešće Kosova u razgovorima kako bi se postigao sporazum - rekao je Ljimaj.

Govoreći o nedavnom boravku u Briselu, Ljimaj je rekao da je to bio jedan od redovnih sastanaka, te da će ta praksa biti nastavljena i ubuduće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 5 godina

Ma britancima ne treba verovati ni reč da vam ja kažem, uvek su nas izdali

Maja

pre 5 godina

Velika nepravda sa svih strana je upucena prema Srbiji

caca

pre 5 godina

Malo je pravih i iskrenih prijatelja,i nesmemo bas svima da verujemo!!!

tale

pre 5 godina

da li je moguće da još uvek neko veruje u te fazone kako Amerikanci ili Englezi traže ukidanje taksi ? To je samo za naivnu javnost, u pozadini ih sve vreme uče šta treba da urade na štetu Srbije

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Zapadne sile misle da bi se Srbija apsolutno zadovoljila ukidanjem taksi. Ne! Gospodo, takse su samo vrh ledenog brega u koji tek treba da udari Titanik!!! Promenite pravac,dok ne bude prekasno!

mihajlo

pre 5 godina

Albanci odlaze na dodatne pregovore o statusu Kosova , u London, i tamo dobijaju tačne instrukcije šta i kako dalje!!

Maja

pre 5 godina

Naša Vlada radi odličan posao kako bi obezbedili bezbedan život naših građana na Kosovu i Metohiji.

Lane

pre 5 godina

Kakvo je to licemerje ukidanje taksi i suspendovanje nije isto o čemu je to sad reč.Kakva je to neozbiljnost.

Jeca

pre 5 godina

Taman se narod ponadao da se ovi Britanci urazumili,ali avaj...

sumadinac neprskani

pre 5 godina

sta se krije iza britanskog saveta siptarima da ukinu taksu ? krije se pljackaska priroda tog naroda . uz dosta vrlina oni imaju tu manu da kradu i otimaju kad stignu i gde stignu sta god da im se nadje pod ruku . tu verovatno ulogu igra sto su to ostrvski ljudi i prilicno izmesani sa nordijskim razbojnicima . u svakom slucaju britanci merkaju trepcu . posto mi nemamo nameru da im je damo oni cene da siptari hoce .

Tresimesi1

pre 5 godina

Englezi su od pamtiveka bili i ostali ološi koji gledaju samo svoju zadnjicu.

Goran

pre 5 godina

Britancima nije u interesu da Balkan bude stabilan i zbog toga i podržavaju Šiptare.

Nale

pre 5 godina

Britanci s jedne strane traze od Albanaca da ukinu takse ali s druge strane cine Srbiji jos gore podrzavajuci platformu.

Tijana

pre 5 godina

Pristina treba da ukine takse! Pristina treba da vrati Srbiji ono, sto pokusava da silom, preotme... Dosta je bilo...

Natasa

pre 5 godina

Pristina treba da se urazumi i omogući nastavak dijaloga!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija