• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.03.2019

17:23

KFOR KONTAKTIRAO VOJSKU SRBIJE! Priština sprema INVAZIJU na sever?! JEDNA GLASINA izazvala zabrinutost među stanovništvom - POSLEDICE NESAGLEDIVE!

Politika

KFOR KONTAKTIRAO VOJSKU SRBIJE! Priština sprema INVAZIJU na sever?! JEDNA GLASINA izazvala zabrinutost među stanovništvom - POSLEDICE NESAGLEDIVE!

Podeli vest

KFOR nije upoznat sa bilo kakvim planom, o kojem se danas spekulisalo u pojedinim medijima, o navodnoj nameri Prištine da upadne na sever Kosova i preuzme “Trepču”, tvrdi portparol KFOR-a Vićenco Graso

On takođe u izjavi za Tanjug ističe da je situacija na Kosovu pod kontrolom i da nema naznaka mogućih incidenata.

Povodom pisanja medija da je KFOR upoznat sa planom Prištine, ta vojna misija poziva sve da se, kako navodi Graso, uzdrže od izazivanja bespotrebnih tenzija plasiranjem neproverenih informacija, koje izazivaju neosnovanu zabrinutost među stanovništvom.
 


Na pitanje Tanjuga, kako će KFOR delovati u slučaju upada naoružanih snaga na sever KiM, Graso je kratko naveo da KFOR održava stalne i dobre odnose sa svim bezbednosnim činiocima na Kosovu, kao i sa Vojskom Srbije, kako bi sprečio bilo kakvu neočekivanu akciju ili događaj.

- KFOR je u potpunosti posvećen izvršavanju svog mandata u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti kako bi garantovao bezbednost i sigurnost za sve ljude na Kosovu. KFOR radi na sprečavanju i spreman je da interveniše u slučaju bilo kakvog ugrožavanja bezbednosti - dodao je Graso.



On je ukazao da je bezbednosna situacija na KiM pod kontrolom i da nema naznaka mogućih incidenata. 

- Zabrinutost izaziva samo aktuelna retorika, jer ona stvara okruženje u kojem jedan izolovani incident može da eskalira. KFOR apeluje na sve javne govornike i medije da budu pažljivi, kako svojim rečima ne bi izazvali dalekosežnije posledice - naveo je Graso.

RUSIJA USVOJILA DOKUMENT O NATO BOMBARDOVANJU JUGOSLAVIJE! EVO ŠTA U NJEMU PIŠE!

 

NAJVEĆI BLEF NATO SAVEZA! Lazanski otkriva kako bi izgledala KOPNENA INVAZIJA na Srbiju 1999. godine i ZAŠTO DO NJE NIJE DOŠLO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kosta1984

pre 5 godina

Nista im ja ne verujem,sve to oni zajedno i planski rade.

Milisav pn

pre 5 godina

Kfor laže pustiće ih slobodno da uđu kao i prošli put,ista priča ista laža,oni služe tamo samo da nas spreče da uđemo s'vojskom i zaštitimo svoj narod

Alimpije

pre 5 godina

Samo tvrde pazar i jedni i drugi ukinuce takse kad kaze zapad a ovo je samo blefiranje kako bi se Srbija iscrpila odnosno vrse pritisak na nas, da nas omeksaju za pregovore.

Uxx

pre 5 godina

Ja bih sa Kforom i vojskom da se dogovorimo i da dodjemo do Pristine,posle cemo lako!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija