• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Agencije

13.03.2019

18:35

(VIDEO) BRITANSKI DIPLOMATA DOLAZI DA ZAKUVA SITUACIJU?! Iz Prištine poslao UVREDLJIV ULTIMATUM Srbima - Sledi sastanak sa Vučićem!

Politika

(VIDEO) BRITANSKI DIPLOMATA DOLAZI DA ZAKUVA SITUACIJU?! Iz Prištine poslao UVREDLJIV ULTIMATUM Srbima - Sledi sastanak sa Vučićem!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa generalnim direktorom Forin Ofisa za politička pitanja Ričardom Murom

Vučić će se sa Murom sastati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je Pres služba Predsednika.

Kako prenosi Tanjug, danas ranije je saopšteno da će Mur u Beogradu imati i odvojene razgovore sa premijerkom Anom Brnabić i potpredsednikom vlade i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Mur će u Beograd doputovati iz Prištine, gde je danas razgovarao sa predstavnicima prištinskog tima za dijalog i premijerom privremenih prištinskih institucija Ramušem Haradinajem.

Haradinaj je na svom fejsbuk profilu objavio da je sa Murom razgovarao o političkoj situaciji na Kosovu i Zapadnom Balkanu, ali ne i o nametnutim sto odsto uvećanim taksima na proizvode iz Srbije i BiH.

Kopredsedavajući prištinskog tima za dijalog, Fatmir Ljimaj, izjavio je da je sa Murom razgovarao o nastavku dijaloga i ukidanju nametnutih taksi.

Ljimaj je rekao da je Mur, kao i svi njegovi prethodnici iz SAD i Nemačke, tražio da Priština suspenduje tu meru.

- Sada sve delegacije koje dolaze u Prištinu žele da se suspenduju takse i nastavi dijalog - rekao je Ljimaj.

On je naglasio da je Muru objasnio i detalje platforme, koja je nedavno usvojena u Skupštini tzv. Kosova za dijalog sa Srbijom.

Drugi kopredsedavajući pregovaračkog tima, Špend Ahmeti, rekao je da je Britanija jasno stavila do znanja da očekuje da Srbija prizna tzv. Kosovo na kraju dijaloga.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragi

pre 5 godina

Pa naravno da će Srbija priznati onaj deo Kosova koji pripadne Albancima. Srbija ne sme da prihvati ništa manje od 50% teritorije KiM. Ako Amerikanci, Englezi i Nemci to odbiju, onda Kosovo ostaje u sastavu Srbije uz široku autonomiju. Kao Severna Irska u Velikoj Britaniji, kao Katalonija u Španiji...

Salim

pre 5 godina

Pa gde nadje ovu cifru. Tražite bar malo a to malo da bude 50%, malo morgen reče pokojni.

vojin

pre 5 godina

ONDA VISE NO KRAJNJE VREME DA SRBIJA PRIZNA POSEBNOST DRZAVA :IRSKA I SKOTSKA !!!

Saradžogla

pre 5 godina

Englezi ... Ružni,podmukli i autori svakojakih zala po svetu.Uz pomoć svojih američkih slugu.Koliko su izgubili kompas dokaz je da im je gradonačelnik musliman iz Pakistana po imenu Kan.Jedan od bivših engleskih gazda a sada gazda albanske narko mafije Toni Bler je na sudu.Protiv njega podneli su građani engleske jer im je NEPOTREBNO odveo u smrt vojnike u Irak pod lažnim rečima ,,da Sadam ima otrov,,?3/4 tih poginulih vojnika pre toga i nisu znali gde je Irak! ... Kada sam u Srbiji video prokletog Blera autora bombardovanja Srbije smučio mi se život od koga se neću nikada oporaviti a ostalo mi je još par godina života.

leonida

pre 5 godina

Ti šiptarski saprati mogu da dolaze i odlaze ali priznanje od Srbije neće nikada dobiti.

Ivan Smederevac

pre 5 godina

Treba ga sacekati na aerodromu i isamarati kao kapetan Voja Tankosic sto je nalupao samare obrenovicevskom kopiletu Vinstonu Cercilu...

Rale

pre 5 godina

Vučić ne treba da ga primi, nego jedan od ministara i to samo na 10 minuta. Ne treba mu dati nikakvu posebnu važnost jer smrdi na šiptariju.

tadija64ZEMUN

pre 5 godina

ovo englesko govno oterati sa granice,ne dozvoliti mu da udje u SRBIJU,stoka od naroda

Andjela

pre 5 godina

Englezi su sve ratove zakuvali poslednjih 1000 godina, da bi mogli da pljackaju ovaj svet oni to i dalje rade, ali ovo im je kraj. Motiku i asov u ruke i radite ne pljackajte.....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija