• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.03.2019

14:13

POPOVIĆ SA ČEPURINOM: Srbija maksimalno posvećena unapređenju saradnje sa Rusijom

Politika

POPOVIĆ SA ČEPURINOM: Srbija maksimalno posvećena unapređenju saradnje sa Rusijom

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, razgovarao je sa ambasadorom Rusije u Beogradu, Aleksandrom Čepurinom, i tom prilikom poručio da Srbija intenzivno radi na sprovođenju sporazuma u oblasti inovacija i digitalne ekonomije potpisanih tokom susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina u Beogradu

- Moj kabinet sproveo je niz mera i pripremio zakon čije će usvajanje doneti novi podsticaj razvoju saradnje Srbije i Rusije u oblasti inovacija i digitalne ekonomije, ali i razvoju međunarodne saradnje u ovoj oblasti u celini. Time ćemo ubrzati realizaciju onoga što je dogovoreno tokom sastanka predsednika Vučića i predsednika Putina u Beogradu - rekao je ministar Popović.
 

Foto: informer.rs

On je ocenio da ekonomska saradnja Srbije i Rusija ima trend rasta, ali da postoji ogroman potencijal i prostor za njeno dalje unapređenje.

- Želimo da razvijamo naše ekonomske odnose sa Rusijom na sistemski i strateški način i za to su nam potrebni novi mehanizmi kako bi konkrentu korist od saradnje sa Rusijom osetili svi građani Srbije - rekao je Popović.
 

Foto: informer.rs

Ambasador Čepurin je izrazio zadovoljstvo zbog spremnosti srpske strane da maksimalnim intenzitetom pristupi sprovođenju međudržavnih sporazuma potpisanih u Beogradu tokom posete predsednika Putina. Čepurin je istakao da je Rusija posvećena unapređenju ekonoske saradnje sa Srbijom i da je spremna da maksimalno otvori svoje tržište za srpske proizvode.

POPOVIĆ: Kompromis sa Prištinom, ali u okviru Ustava

Ministar Popović je izrazio zahvalnost Rusiji za principijelnu podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije po pitanju Kosova. On se zahvalio i na tome što je Savet Federacije Rusije pre dva dana usvojio dokument kojim se osuđuje NATO agresija na našu zemlju 1999. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija