• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.03.2019

14:16

DAČIĆ O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Ove zemlje igraju dvostruku ulogu po pitanju taksi!

Politika

DAČIĆ O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Ove zemlje igraju dvostruku ulogu po pitanju taksi!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nemaju svi u međunarodnoj zajednici želju da se nastavi dijalog Beograda i Prištine i da se nađe rešenje za Kosovo i Metohiju, a da neke zemlje igraju dvostruku igru

Dačić je tako odgovorio na pitanje kako je moguće da ni SAD, niti EU i drugi veliki igrači ne mogu da prisile Prištinu da povuče takse na srpsku robu.

- Ja ne verujem da je to baš tako, izrazio sam i ranije sumnju da je reč o dvostrukoj igri i sada treba da utvrdimo ko igra te dvostruke igre i šta je cilj toga - rekao je Dačić.

ZAHAROVA OPLELA PO ŠIPTARIMA: Mere Prištine su zatezanje omče kosovskim Srbima!


Prema njegovim rečima, nisu svi zainteresovani da se ukinu takse kao preduslov za nastavak dijaloga.

- Imamo multipliciranje raznih geopolitičkih problema, nije više samo stvar da se tu prepliću Istok i Zapad, već se prepliću i različiti interesi unutar Zapada - rekao je šef srpske diplomatije.

Naveo je da neke zemlje hrabre kosovskog premijera Ramuša Haradijana da Priština ne ukine takse upravo da se ne bi nastavio dijalog.

- Neke zemlje mu kažu nemoj još - kazao je Dačić, dodajući da pojedine zemlje kažu Prištini da sačeka sa ukidanjem taksi dok se ne završe izbori u EU.

ŠIPTARSKI VRH STOJI IZA UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Đurić otkrio najnovije informacije!


Naveo je da je očigledno da Nemačka i Velika Britanije iz različitih razloga ne dele entuzijazam kada je reč o brzom pronalaženju nekog rešenja.

Jedni su protiv, kako kaže Dačić, zbog izbora, drugi zato što će doći novi ljudi na čelo organa EU, a treći su protiv jer se protive principu razgraničenja i zalažu se da Kosovo ne manja granice.

- Mi smo najveće pristalice nemenjanja granica Kosova, samo što su taj princip odavno narušili, sada ste se setili nemenjanja granica. To bi bilo kao kad je (Sadam) Husein zauzeo Kuvajt pa kaže nema vise promena granica - rekao je Dačić.

Dodao je da je logično pitanje kako je moguće da takse sada opstaju i što pritisak međunarodne zajednice ne daje efekta i ocenio da je to zato što nema jasno preciziranih mera protiv Prištine, zbog čega i neće doći do ukidanja taksi.

- Nama je najvažnije da se dijalogom dođe do rešenja, a ne jednostranim rešenjima - poručio je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija