• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.03.2019

13:59

AUTORSKI TEKST IVANA RADOVANOVIĆA KOJI MORATE PROČITATI: Vi ste greška, promašili ste profesiju, vi ste guske u magli!

Politika

AUTORSKI TEKST IVANA RADOVANOVIĆA KOJI MORATE PROČITATI: Vi ste greška, promašili ste profesiju, vi ste guske u magli!

Podeli vest

Novinar Ivan Radovanović, kolumnista nedeljnika 'Ekspres', poručuje liderima Saveza za Srbiju u svom autorskom tekstu da su obična greška. Negov autorski tekst prenosimo u celosti:


"Vi ste, gospodo, greška.

Katastrofalna, u onoj meri koja je kobna za svaku ideju, napor, politiku, smisao.

Vi ste simulakrum, i to u onom smislu koji označava privid, utvaru, imitaciju imitacije, priviđenje i avet.

Vi ne znate ništa osim da imitirate, jednu ozbiljnu ideju u glavi nemate, ništa što bi vas činilo na bilo koji način ozbiljnim entitetom na ovoj političkoj sceni.

Vi umišljate neku drugu mladost, pošto prvu niste imali, niste tu bili 5. oktobra, pa danas od njega ne umete ni tragediju da napravite, nego samo farsu.

I sve ste pobrkali. Biznis, demokratiju, politiku, reklamu, levicu i desnicu, nasilje, toleranciju, ideju, ideologiju, muziku, film, glumce, statiste, melodramu, komediju... papazjanija je, za vas, algoritam, a bućkuriš misaona imenica.

Niste ni mužjaci, ni ženke, ni alfa, ni omega, niste, od sinoć, više ništa, što ste bili i na početku, samo što niste shvatali.

Promašili ste profesiju, poziv, svaku orijentaciju ste izgubili, guske u magli, i više ni kroz dveri ne umete da prođete, a da ih ne razbijete.

Spojili ste kuso i repato, huligane i gejeve, fašiste i liberale, anđele i demone, nakaze i modele, i više ni sami ne znate kako izgledate, niti kako da se objasnite, sebi i drugima.

I sve ste omašili. Od udruživanja koje vam je snizilo rejting, preko politike koju ne umete ni da izgovorite, do protesta u kojem ste krili sopstvenu nemoć i nedostatak ne samo politike, nego i mašte.

Od Sergeja Trifunovića ste napravili političara, a od Borka heroja. Aristofan se prevrnuo u grobu, a komendija postala crna.

I sada se ne zna ko poznaje one koji biju, ko oslobađa RTS od sopstvene žene, a ko vodi televiziju da snima borbu protiv televizije.

Vi ste, ali stvarno, loš film. Tob Huper, tvorac "Teksaškog masakra motornom testerom" je, na svu sreću, umro, inače bi se ubio. Testerom, usred RTS-a.

Dođete pred televiziju, uđete u televiziju, izbace vas sa televizije, čučnete, ustanete, odete, a niste ni reklamu snimili, kamoli film.

Vas, bre, neće čak ni da biju, toliko ste beznačajni."

Vi ste toliko daleko od žrtve, koliko i nemi Baster Kiton od vrištave Skarlet O Hara, razmažene curice, od koje ste pokupili politiku "o tome ću misliti sutra".

Šta sutra?

Nemate vi sutra. Vi ste juče, pluskvamperfekat, davna i neprepoznatljiva prošlost.

Greška. Genska mutacija, šala prirode, defekt, bag u komjuteru, hermafrodit sastavljen od Boškovih i Borkovih ćelija, sfinga koja ne zna ni pitanje da postavi, a kamoli da nekog kazni zbog pogrešnog odgovora.

I šta još čovek da vam kaže? Nego da, sada, lepo, pokupite pinkle, i kući, gde god da je ona, u Singapuru, ili Čačku, a Olja će već da oprosti Borku što će da ga tuče.

Niste vi ni za politiku, ni za film.

To je za ozbiljne i odrasle, a vi ste "comic book", Alan Ford srpske politike, i to onaj nastavak u kojem je Bob Rok glavni ideolog.

I nije to čak ni loše. Bar ćete, jednog dana, moci da kažete - Njih su bila dvojica, a mi smo bili sami.

Greška. To ste bili.

 

   

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 5 godina

Sta dodati ,sem ,ovo samo moze da se odigrava u gradu Beogradu ,izdajnickom gnezdu ,gradu placenika ,gradu " Smrad na vodi "....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija