• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs

18.03.2019

08:04

PROGOVORILA MARIJA MILOŠEVIĆ POSLE 18 GODINA! Otkrila detalje o Slobinoj smrti i odnosu sa bratom Markom i majkom Mirom Marković!

Politika

PROGOVORILA MARIJA MILOŠEVIĆ POSLE 18 GODINA! Otkrila detalje o Slobinoj smrti i odnosu sa bratom Markom i majkom Mirom Marković!

Podeli vest

Marija Milošević, ćerka bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića, napustila je zemlju 2001. godine. Otišla je odmah nakon što je Milošević izručen Hagu, od tada živi u Crnoj Gori

Kako sama priznaje, prilično je razočarana odnosom Srbije prema njenoj porodici i zato ne namerava da ikad više dođe u zemlju.

Ni za ovdašnje medije nije govorila. Sve do sada. Posle 18 godina napravila je presedan i odlučila je da progovori o stvarima koje i dalje intrigiraju javnost.

Na pitanje da li je ogorčena Srbijom odgovorila je: 

- E, na ovo pitanje treba da objavim knjigu - Zašto sam ogorčena na Srbiju.

Potvrdila je da se ne viđa sa bratom Markom i majkom Mirom Marković napominjujući da bi to bilo najmanje jedno poglavlje knjige.

HAPŠENJE MILOŠEVIĆA

Marija kaže da njen otac nije uhapšen zbog Haga.

- Navodno je uhapšen zato što je novac od carine dao tekstilnim i metalskim radnicima, prema optužbama protiv tadašnjeg upravnika carine Mihalja Kertesa. A tata je dobio garancije od Vojislava Koštunice, Zorana Đinđića i Milana Milutinovića da neće biti izručen nijednom stranom sudu. To je tako bilo.

Foto: Public

A onda je negde u junu 2001. dobio optužnicu haškog suda koju nikad nije uzeo. Ostala je da visi tamo u beogradskom zatvoru kad su ga tog popodneva na srpski verski praznik Srbi kidnapovali i neustavno izručili haškom sudu - ispričala je ćerka Slobodana Miloševića.

SMRT SLOBODANA MILOŠEVIĆA

Sagovornica priča da se sa ocem poslednji put čula u petak uveče, 10. marta 2006. godine. Milošević je umro sutradan.

- Rekao mi je "Sutra ću ti se javiti ranije, jer je subota". Nije se javio - seća se Marija.

Kao i mnogi drugi, i ona sumnja u zvanične podatke o uzroku Miloševićeve smrti kako sama kaže.

- Sve u vezi sa tim je sumnjivo. Počev od toga da njegov tanjir nije smeo da se pomeša sa ostalima iako je u svim tanjirima bila ista hrana pa do toga da te večeri nisu radile kamere. Profesor Vukašin Andrić, koji je bio na čelu međunarodnog konzilijuma sastavljenog od lekara iz Srbije, Rusije i Francuske, napisao je knjigu "Anatomija sudskog ubistva" i u njoj tvrdi da je tata otrovan droperidolom.

Foto: Jutjub

To je lek koji je anestetik i koji može izazvati ozbiljan rizik od tahikardije i smrti. Droperidol se može davati intravenozno, ali kako dolazi u ampulama, može se sipati u hranu. Vrlo brzo prodire kroz telo. Tome možemo dodati i neobjašnjivo dugo odlaganje dolaska mrtvozornika (šest sati čekanja) i još četiri sata do prebacivanja na mesto gde će sledećeg dana biti obavljena autopsija.

Svaka razumna osoba bi se zapitala da li je ovakvo kašnjenje unapred smišljeno kako bi se inkriminisane supstance degradirale i nestale iz tela. A da je droperidol bio prisutan potvrđeno je tokom kasnijih toksikoloških analiza - objasnila je sagovornica.

MESTO VEČNOG POČINKA

Marija nije bila za to da njen otac bude sahranjen u dvorištu kuće u Požarevcu.

- Mislim da niko od nas, ni živ ni mrtav, ne treba da bude u Srbiji. Ima latinska poslovica koja kaže: "Nezahvalna domovino - ne zaslužuješ ni kosti moje" - istakla je ona.

Foto: YouTube printscreen

POLITIČKI NASLEDNICI I 5. OKTOBAR

Po mišljenju Marije Milošević, Slobodan nema pravih političkih naslednika, a na pitanje kako je doživela 5. oktobar i njegov pad sa vlasti odgovorila je:

- Pa bilo je, najblaže rečeno, neobično da gori Savezna skupština. I u njoj izborni rezultati. A demonstracije kao demonstracije. Toliko ih je bilo. A to je bio državni udar. Države treba da nauče da se brane od udara na sebe. neke to odlično znaju. Ona nije - ističe ona.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ziko pop

pre 5 godina

Marija budi i dalje ogorcena na Srbiju, i ne dolazi ovamo, ti i tvoj brat mnogo ste joj zla naneli.

Saradžogla

pre 5 godina

Marija i Marko jedva su završili osnovnu školu tako da danas nemaju čak nikakvo srednje obrazovanje.Marija je zbog loših ocena i brojnih neopravdanih izostanaka isterana iz srednje škole.PS.Lagalo se da je njen otac Slobodan srbin iz Požarevca već je crnogorac iz crnogorske Lijeve Rijeke.Zapravo tačnije iz susednog sela Uvac.Odatle je porodica Milošević došla u Požarevac .Njegovi drugari znajući ga kakav je PANIČNO SU UPOZORAVALI da će Milošević biti slab gospodar.Na žalost to se obistinilo.Za vreme njegove vladavine gore nije moglo biti narodu.ZAŠTO GA NJEGOVI VASOJEVIĆI NE PREMESTE IZ POŽAREVCA GDE LEŽI NA TUĐEM IMANJU U UVAC I SAHRANE PORED OCA SVETOZARA?Navodno otac mu se ubio a vele da je istina da je ubijen jer je bio naklonjen rusima?

MilosObilic1389

pre 5 godina

Слободан Милошевић је постао велеиздајник када је потписао тзв. КУМАНОВСКИ СПОРАЗУМ противно важећем уставу Србије ( на који се заклео!) ... Зоран Ђинђић је постао велеиздајник када је противно српском Уставу, изручио Хагу држављанина Србије, Слободана Милошевића... Војислав Коштуница "Необавештени", је саучесник у злочину...Ниједан од њих не заслужује ни име да му се помене, а камоли да добијају имена улица или споменике...Освести се српски народе...То су били мали људи опседнути једино... - влашћу и ничим више...За мене лично они су сви...криминалци, који су ушли игром несрећних случаја у политику...Бедници којима су у кући жене командовале...Фрустрирани типови, који су испливали на сметлишту српске историје

Giša

pre 5 godina

To što neće u Srbiju i bolje je da nijedn njegov gen ne postoji u Srbiji.Zar on da ima neko poštovanje koji na duši ima preko 500000 srba otjeranih pobijenih itd.sa i na svojim ognjištima.A dotična je najbolje godine života proživjela u Sbiji a sada kao ne bi nikada došla.Ona svim svojim bićem pati za Srbijom jer svagdje drugo ona je tuđinac a o CG da ne govorim.

Radovan

pre 5 godina

I ti i tvoja familija dalje od Srbije, takvi kao Vi samo su za Crnu Goru, ponosnu i pametnu.

Maki

pre 5 godina

Sto se tice izjave da ne namerava nikad vise da dodje u Srbiju to joj je jedino pametno sto je izjavila sto se tice odnosa Srbije prema porodici milosevic tu se i ja ne slazem jer u najbolju ruku su ih sve trebali pohapsiti da odgovaraju za sva nedela koja su pocinili za vreme vladavine njihovog oca i muza dok narod nije imao ni za hranu i da vrate sve milione sto su pokrali a ne da oni iz drugih drzava ponovo optuzuju svoju drzavu sramota.

Nesa

pre 5 godina

Ne Marija ovo za tebe ne vazi "Nezahvalna domovino - ne zaslužuješ ni kosti moje". Pre ce vaziti, "ne zahvalna zeno ne zasluzujes Srbiju kao domovinu". Neznam kako nauciti nepismene da domovina nisu politicari a ni funkcioneri.

Vlado

pre 5 godina

Odnos Srbije je neuporedivo bolji, nego što si ti i tvoja porodica zaslužila. Uništili ste SVE!

Napišite

pre 5 godina

Napišite od čega živi Mira, Marko i Marija. Niko ništa ne radi, a žive u inostranstvu. Hrana, stanarina, lecenje,... Odakle pare za sve to? To pisite, mnogo je interesantnije od marve na farme i zadruge.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija