• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.03.2019

09:30

SAD ĆE DA PLATE ŠTETU KOJU SU NAPRAVILI! Vesić najavio tužbe protiv organizatora nereda u Beogradu!

Politika

SAD ĆE DA PLATE ŠTETU KOJU SU NAPRAVILI! Vesić najavio tužbe protiv organizatora nereda u Beogradu!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da "gradske službe i javna preduzeća završavaju popis štete koja je naneta na javnoj infastrukturi Grada tokom poslednjih nereda kako bi protiv organizatora bila podneta tužba za naknadu štete koja je pričinjena gradu Beogradu"


- Nadležni gradski sekretarijati i javna preduzeća popisuju štetu koja je naneta javnoj infrastrukturi kako lepljenjem nalepnica na saobraćajnim znakovima, semaforima, turističkim totemima kao i na fasadama, uništavanjem tabli za parkiranje, rušenjem zaštitnih ograda kako poslednja dva dana tako i nekoliko nedelja unazad - rekao je Vesić.

On je dodao da je "obaveza Grada Beograda da popravi i očisti sve što ovi huligani unište".

- Kako čišćenje i popravka koštaju i plaćaju se iz budžeta, nije normalno da svi građani Beograda plaćaju popravku onoga što unište Boško Obradović, Dragan Ðilas ili Jelena Anasonović. Zato će Grad Beograd sve troškove koje je imao da popravi i očisti ono što su ovi huligani uništili lepo da fakturiše njima, pa da oni plate štetu koju su napravili - rekao je Vesić.

Objasnio je da će "Gradsko javno pravobranilaštvo podneti tužbe za naknadu štete protiv lica koja su se u skladu sa zakonom deklarisala kao organizatori protesta".

- Prema zakonu, zvanični organizatori javnog skupa odgovaraju za štetu koja nastane tokom održavanja tog događaja, tako da će Ðilasova marioneta Anasonović zajedno s drugim organizatorima lepo da plati štetu koja je nastala tokom održavanja protesta koji je formalno organizovala. To je pošteno, mada bi bilo fer da svu štetu plati pravi organizator svih protesta i nereda u Beogradu Dragan Ðilas - poručio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je dodao da ova tužba nema nikave veze s pravom građana da protestuju, mirno i u skladu sa zakonom.

- To što je Srbija omogućila svakome da protestuje ne daje onima koji organizuju proteste pravo da uništavaju javnu imovinu koja pripada svim građanima, pa i njima - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 5 godina

Samo oštro,grubijanima treba pokazati zube da vide ko je gazda,da ne može svako da radi šta hoće po Srbiji.

Ana_p

pre 5 godina

Svako ima pravo da izrazi nezadovoljstvo, bilo da su to izbori , ili ova opcija . Mirna setnja nikom ne smeta .Izrazavati nezadovoljstvo nasiljem, bahatoscu i jos kakvim gadostima je uzasno . Mi smo srbi kulturan narod , ali uvek se nadje ta nekolicina budala koja ce da salje negativnu sliku . Sramota i bruka .

Goran

pre 5 godina

I treba, treba da plate stetu i da odgovaraju za svoje postupke pred sudom.

kocze

pre 5 godina

Huliganima se mora dati do znanja da nisu jači od države.

Luka

pre 5 godina

Savko ko se drzne da napadne drzavne organe, rusi drzavnu imovinu mora biti procesuiran, ovo je vec otislo predaleko. Drzava mora da reaguje.

Djoka

pre 5 godina

I treba da plate sve stete , nece ostati nekaznjeni .

Sara

pre 5 godina

I treba da plate štetu, uništavaju javnu imovinu.

Rade

pre 5 godina

Super, tako i treba, sve im naplatiti do zadnjeg dinara. Plus i kazne ! ! ! !

AS

pre 5 godina

BOGU HVALA AKO SE POČNE SA SPROVOĐENJEM ZEMALJSKIH ZAKONA.

Dejo

pre 5 godina

Da plate nego sta! Dosta je narod placao kojecije zversko unistavanje drzavne imovine!

Jovan

pre 5 godina

Pravilno druze. Za pocetak ces da dobijes tvrd kurac u dupe a posle ce se dogovorimo.

Milica

pre 5 godina

Organizatore nereda treba krivično goniti jer su hteli da naprave građanski rat u Srbiji.

Iki

pre 5 godina

Кад су знали да униште туђу и јавну својину,сада нека плате штету! Требало би им наплатити и одштету за претрпљени страх!

Nenad

pre 5 godina

Ne samo da plate, već zatvor za huligane. I žuti a i ovaj picopevac što bi da gazi kamionom

Tea

pre 5 godina

Država bi trebalo da se pozabavi psihopatama jer ih ima sve više.

Goran

pre 5 godina

Štetu treba naplatiti od organizatora protesta.

Iva

pre 5 godina

Sve pod ključ i katanac i dooobro ih udariti po džepu.

Rade

pre 5 godina

Neka nadlezni organi preispitaju Miodraga Prekovica dveri ar sam se nudi na fb da ga privedu kaze da je prvi upao u rts.

Demi

pre 5 godina

Zakon tako propisuje a oni su to itekako zaslužili.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija