• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.03.2019

19:39

(VIDEO) REPUBLIKA SRPSKA JE U OPASNOSTI! Šešelj izneo informacije o presudi Karadžiću - Isplivala MRAČNA TAJNA Tribunala!

Politika

(VIDEO) REPUBLIKA SRPSKA JE U OPASNOSTI! Šešelj izneo informacije o presudi Karadžiću - Isplivala MRAČNA TAJNA Tribunala!

Podeli vest

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je drugostepena presuda izrečena Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu u potpunosti neodrživa sa aspekta pravničke struke i da predstavlja gaženje elementarnih pravnih principa

Bivši predsednik Republike Srpske osuđen je na doživotnu robiju zbog navodnog genocida u Srebrenici i ratnih zločina u Bosni i Hercegovini. Šešelj je istakao da je jučerašnja presuda politički motivisana i da je u kontinuitetu sa svim ranijim presudama u Hagu, kada su u pitanju optuženi Srbi.

- Presudom su pogaženi elementarni pravni principi, principi međunarodnog humanitarnog i međunarodnog običajnog prava. Nisam verovao da će Karadžić biti oslobođen, ali sam se nadao da će otpasti optužnica za genocid u Srebrenici. Sud i dalje dokazuje da je antisrpski i da mu je cilj da izlaže Republiku Srpsku novim opasnostima u pogledu njenog opstanka - naveo je lider radikala i dodao da nema nijednog ozbiljnog pravnika u svetu koji može da kaže da se u Srebrenici zaista odigrao genocid.

- Mi smo više puta dokazivali da tamo nije bilo genocida. Pogledajte Međunarodnu konvenciju o genocidu iz 1946. i videćete da ovo u Srebrenici ne sadrži nijedan element genocida. Tu je izvršen ratni zločin streljanja najviše do 1.200 vojnika, nijedan civil, nijedna žena ili dete nisu ubijeni. I to streljanje je obavljeno pod sumnjivim okolnostima, ni Tribunal nije do kraja utvrdio ko su izvršioci streljanja na četiri lokacije - podsetio je dr Šešelj.

(FOTO/VIDEO) NAPADAČ NA VUČIĆA U SREBRENICI I PRIJATELJ NASERA ORIĆA NAPRAVIO SKANDAL U HAGU! Mobilnim krišom UŽIVO prenosio izricanje presude Karadžiću, PA TRAŽIO MUŠTULUK!

Lider radikala takođe je istakao da nema dokaza da je Radovan Karadžić izdavao naredbe za streljanje ratnih zarobljenika, da je štitio počinioce zločina, da je vođena politika vršenja zločina i da su postojali udruženi zločinački poduhvati. On je izneo uverenje da su haške sudije samo glasale, a da su pravi autori presude zapravo anonimni stručnjaci čija imena se ne navode u tekstu.

Šešelj je takođe najavio da Srpska radikalna stranka organizuje protestnu šetnju i skup u nedelju, 24. marta, sa početkom u 12 časova.

 

LINTA OPLEO PO KOLINDI I PLENKOVIĆU! To što su izjavili o presudi Karadžiću je još jedan dokaz HRVATSKOG NEPRIJATELJSTVA PREMA SRBIJI I RS!

Skup se održava povodom dvadesete godišnjice NATO bombardovanja, a s obzirom na novonastale okolnosti, srpski radikali će takođe iskoristiti priliku da osude delovanje Haškog tribunala.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
as

pre 5 godina

Glupe Balije i Ustaše se same pobile, pa sad optužuju nevine Srbe. Kako ih nije sram

Branko

pre 5 godina

Vi ne mozete da shvatite da je vas zapad iskoristio da rasturite YU, da bi ostvario domibaciju na ovim prostorima i manipulise sa vasim praznim glavama!!!??? Kako je moguce da u istom ratu samo na jednoj strani budu zlocinci, a da na toj istoj strani nema zrtava, tako vam je zapad oprao mozak a sad ce sa vama kao sa starom krpom da brise cipele kad ste mu obavili zadatak!!!!???? Ako vi to mozete da shvatite, do sad to nije bio slucaj!!!????

miroslav moric

pre 5 godina

dr seselj uz vasu pomoc i pomoc starih prijatelja iz mostarskog hdz zajednickim snagama mozete srusiti federacija entitet.da se isprave istorijske greske iz proslog rata njofe franja tudjmana ima ali srecom na mirogoju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija