• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2019

13:02

VUČIĆ SA MITROFANOVOM: Dalekosežni rezultati Putinove posete!

Politika

VUČIĆ SA MITROFANOVOM: Dalekosežni rezultati Putinove posete!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa rukovodiocem Federalne agencije Rošotrudničestvo Eleonorom Mitrofanovom istakao da je poseta predsednika Vladimira Putina u januaru bila jedan od najznačajnijih događaja za odnose Srbije i Rusije, kao i da su njeni rezultati dalekosežni, kako na političkom, tako i na ekonomskom nivou


- Izuzetno smo zahvalni na posvećenosti ruskih partnera u sprovođenju i finansiranju unutrašnjeg oslikavanja Hrama Svetog Save u Beogradu - rekao je Vučić i naglasio da je za uređenje Hrama Srbija u petak, 22. marta, uplatila dodatnu pomoć u iznosu od deset miliona evra, kao što je to učinila i 2018. godine, saopštila je pres služba predsednika.

Rukovodilac Federalne agencije za poslove Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju (Rošotrudničestvo) Eleonora Mitrofanova istakla je da su duhovne veze dva naroda osnov za razvoj odnosa na svim nivoima.

Ona je pozdravila dogovor o potpisivanju Programa saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, sporta i omladinske politike između vlada Republike Srbije i Ruske Federacije za period 2019-2021, koje je planirano za april ove godine.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će koordinacija sa ruskom stranom biti još čvršća i još jednom zahvalio na bezrezervnoj podršci Ruske Federacije povodom namera tzv. Kosova da postane član pojedinih međunarodnih organizacija.

On je posebno istakao zahvalnost Eleonori Mitrofanovoj na njenom angažovanju i velikom doprinosu kao ambasador Ruske Federacije u Unesko, kada je sprečeno članstvo samoproglašene države Kosovo u ovoj međunarodnoj organizaciji, navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dusan

pre 5 godina

Poseta gospodina Putina je dovesti do veikh projekata u buducnosti.

Milos

pre 5 godina

Ovo je bio jedan od najznacajnijih dogadjana izmedju dve zemlje.

mimi

pre 5 godina

sve sto DS nije mogao da uradi vucic krupnim koracima pokusava,toliko nas je predjasnja vlas istrosila da nam treba vise vucica da se stvari vrate na mesto

Lela

pre 5 godina

Saradnja sa Rusijom je od velikog znacaja za Srbiju.....

mila

pre 5 godina

poseta predsednika Vladimira Putina u januaru bila jedan od najznačajnijih događaja za odnose Srbije i Rusije, kao i da su njeni rezultati dalekosežni, kako na političkom, tako i na ekonomskom nivou

slađa

pre 5 godina

Sporazum o saradnji Republike Srbije i Ruske Federacije je plod međusobnog poverenja i uvažavanja predsednika Vučića i predsednika Putina. On obuhvata sva polja saradnje bitna za budućnost novih generacija. Od kulture, obrazovanja, sporta, nauke, novih tehnologija. Miroljbiva politika bazirana na poštovanju međunarodnog javnog prava, slobode naroda i uvažavanja suverenosti država je baza za budućnost bez konflikata, koji se moraju rešavati diplomatskim sredstvima. Današnji dan naročito je važan i opominjući za to. Snaga diplomatija i bilateralni sporazumi između država treba da idu snažnije u tom smeru.

Aaaa

pre 5 godina

Poseta je urodila plodom,kako na politickom,tako i na ekonomskom nivou

Sale

pre 5 godina

Putin je najiskreniji prijatelj Vučića i Srbije i uvek će nam davati punu podršku.

Nina

pre 5 godina

Putinova poseta jako značajna, a odnosi Srbije i Rusije neraskidivi.

Mica39

pre 5 godina

Putinova poseta Beogradu je neopisivo znacajna za nasu drzavu.

Beba

pre 5 godina

Poseta u januaru bila je jedna od najznacajnijih dogadjaja za Srbiju i Rusiju. Rezultati su dalekosezni!

Una

pre 5 godina

Podrska i pomoc Rusije je veoma bitna za Srbiju!

Mia

pre 5 godina

Rusija je naš prijatelj i godinama negujemo dobre bilateralne odnose .

Biljana

pre 5 godina

Razumevanje, uvažavanje i poštovanje, dva bliska naroda je na obostrano zadovoljstvo. Rusija i Srbija, kroz istoriju su naučile da pravo i pravda ne idu uvek zajedno kada su naši narodi u pitanju i da za slobodu plaćamo najskuplju cenu, što nas je samo ojačalo i još više zbližilo.

lana

pre 5 godina

Poseta Putina je veliki dogadjaj za nasu zemlju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija