• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

24.03.2019

13:59

(VIDEO) ŠAINOVIĆ NA TV PINK! Sporazum u Rambujeu je bio formalnost, HOLBRUK PRE TOGA VEĆ OBEĆAO ŠIPTARIMA NEZAVISNU DRŽAVU!

Politika

(VIDEO) ŠAINOVIĆ NA TV PINK! Sporazum u Rambujeu je bio formalnost, HOLBRUK PRE TOGA VEĆ OBEĆAO ŠIPTARIMA NEZAVISNU DRŽAVU!

Podeli vest

Mirovna konferencija u Rambujeu unapred je bila osuđena na propast, jer je Holbruk pre toga u Ženevi obećao OVK nezavisnu državu, rekao je bivši potpredsednik Vlade SR Jugoslavije i premijer Srbije koji je bio član srpskog pregovaračkog tima u Rambujeu Nikola Šainović

Šainović je podsetio da je 1997. godine bila kritska konferencija bez prisustva stranih sila i kako naglašava to je ličilo na jedan put ka miru.

Posle toga, došlo je do sporazuma Slobodana Miloševića i Ibrahima Rugove oko obrazovanja, gde je trebalo u okviru Univerzitea da se održavaju na albanskom predavanja i očekivakli smo da nastava počne 1998. godine u oktobru, a paralelno sa tim teče naša ponuda samouprave na Kosovu, priča Šainović.

-Naša ponuda imala je važan element u koju je uključen i OEBS. Međutim OVK je imala sastanak sa Holbrukom u Ženevi gde im je obećano da 7. ili 8. jula će dobiti nezavisnu državu, kada su dobili to obećanje, od tada neće više da pregovaraju - ističe Šainović dodajući da je Holbruk tada obećao da će pritisnuti Miloševića da promeni za tri godine Ustav.  

Foto: Printscreen TV Pink

-Zato je Rambuje bio formalan, jer opredelenje je napravljeno prethodno sa OVK - istakao je on.

 Što se tiče medija, Šainović kaže da imam lično iskustvo sa medijskom prezentacijom svega što je bilo. 

LAZANSKI: Nije to bila ni kampanja, ni operacija, ni samo bombardovanje - TO JE BILA NATO AGRESIJA!

 

-Otkrili smo masovnu grobnicu u blizini Haradinajevog imanja i ja sam pozvao sve medije, očekivao sam da će doci i BBC i CNN, niko se nije pojavio, a kada sam sutradan sreo novinara BBC-ija i pitao ga gde su bili juče, on je rekao da se 'juče ništa nije fogodilo' - ispričao je Šainović.  

Takođe, kako naglašava, od 1991-godine naša zemlja ima pretnju vojnom intervencijom ako interveniše vojno.

-Zato se stalno uzdržavamo, jer nam sledi intervencija. Mi imamo rizičnu poziciju, sve strukture za taj rat su postojale - zaključio je on.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

To je Šainoviću,što ste od 1989 pa na dalje svaku političku odluku pogrešno protumačili,a na eventualno pravi odgovor kasnili ste.Najbolje je da se ne pojavljujete nigde,da ne budite zle uspomene tog vašeg perioda.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija