• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

25.03.2019

10:52

(VIDEO) VULIN NA TV PINK: Vučić je poslednji veliki državnik u Evropi koji je rekao da neće u NATO, i neće da uvede sankcije Rusiji!

Politika

(VIDEO) VULIN NA TV PINK: Vučić je poslednji veliki državnik u Evropi koji je rekao da neće u NATO, i neće da uvede sankcije Rusiji!

Podeli vest

Povodom 20 godina od NATO bombardovanja SR Jugoslavije ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je Srbija izabrala da bude vojno neutralna i da neće postati članica NATO saveza makar bila "poslednja zemlja u Evropi koja nije članica tog saveza"

Vulin je rekao da je akt ulaska albanske vojske na sever Kosova zarad vežbi sa takozvanim bezbednosnim snagama KiM u svakom smislu usmeren protiv Srbije. 

- Samo formiranje te paravojske, pa i ovo, usmereno je protiv Srbije. Zašta ta nakazna paravojska služi? Ovo nije dobro susedsko ponašanje Albanije, bez obzira što se to radi da bi se vežbalo. Jasno je šta rade. Prema Rezlouciji 1244 mi smo nemoćni, KFOR jedino može da reaguje - rekao je ministar Vulin dodajući da je komentar KFOR-a na ove akcije da je zapravo reč o "civilnoj saradnji".

Foto: Printscreen TV Pink

Vulin isitče da Srbija pažljivo prati šta se dešava i koje su posledice, međutim, Rezolucija 1244 je ta koja se poštuje i u skladu sa kojom se ponaša Srbija.

 - Naglasio bih ono što je predsednik Vučić rekao, a to je da niko ne može da proteruje srpski narod - rekao je Vulin. Povodom 20 godina od NATO agresije, sa Kosova stižu poruke u stilu dana oslobođenja za Albance koji su na KiM.

- Oni se jesu oslobodili kada su proterali Srbe. Oni hoće zemlju, ali ne žele Srbe na toj zemlji. Ono što nisu zvaršili 99. žele da urade sada. Sva njihova politika se svodi na to. Proterali bi galvama i avionima drugih zemalja - rekao je Vulin. On je ocenio i da je sila NATO poslužila da dođe do današnjih odnosa Prištine i Beograda. 

Foto: Printscreen TV Pink

- Aleksandar Vučić je poslednji veliki državnik u Evropi koji je rekao da neće u NATO, i neće da uvede sankcije Rusiji. To je retkost, takva hrabrost nije česta - rekao je ministar Vulin, pitajući se šta je DS uradio u trenutku kada je došlo do samoproglašene nezavisnosti Kosova. 

Vulin je upredio skup opozicije, i skup u Nišu na kojem je povodom godišnjice od NATO agresije govorio predsednik Vučić.

PROČITAJTE KOMPLETAN GOVOR PREDSEDNIKA NA OBELEŽAVANJU GODIŠNJICE NATO AGRESIJE! Vučić: Ubijenu decu vam NIKADA NEĆEMO ZABORAVITI!

 

- Zar nismo mogli na taj dan da budemo jedinstveni. Zar vam nije jasno šta radite svojoj zemlji i narodu? - pita se Vulin.  

Foto: Printscreen TV Pink

Vulin je rekao da je autorski tekst predsednika Vučića objavljen u Srpskom telegrafu zapravo poruka da je Srbija stabilna zemlja uprkos ponašanju opozicije.

- Mi smo jedna stabilna i siugrna zemlja, a onda pošaljete sliku u svet gde se najvaljuju dražavni udari i preti se silom - smatra Vulin, komentarišući da u trenutku kada treba da u Srbiju stižu investitori opozcija stvara nemire po zemlji, misleći na proteste ispred Predsedništva i nasilni upad u Javni servis pre nedelju dana.

Ministar ističe da u Srbiji "postoji zakon i red", i kako kaže, "svi u Srbiji su zaštićeni", bez obzira na perfomanse opozicije i pretećih poruka koje šalju.

Vulin dodaje da je predsednik Vučić uložio veliki napor da do ozbiljnijeg sukoba i nemira na ulicama ne dođe.

- Predsednik Vučić je uložio velike napore da zaustavi predstavnike SNS-a, da ne dođu u Beograd, da ne dođe do varnica na ulicama - rekao je Vulin osvćući se na protest opozicije proteklog vikenda ispred zgrade Predsedništva. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
borko

pre 5 godina

Po tome i jeste poseban,drži taj dobar balans.

Tresimesi1

pre 5 godina

Ponosni Srbin koji ume da kaže ne i da iza toga stoji.

Mira

pre 5 godina

Zato ga opozicija ne voli...Zato sto je najjaci, borac, zato sto posteno radi...a oni su njegova susta suprotnost!

ivana

pre 5 godina

Vučić je poslednji veliki državnik u Evropi koji je rekao da neće u NATO, i neće da uvede sankcije Rusiji!

Dejan

pre 5 godina

Vucic je ispravan politicar i pre svega gleda Srpski narod i interese Srbije.

Mima

pre 5 godina

Oni koji ne cene svoju prošlost, ne znaju da cene ni svoju budućnost.

Milan

pre 5 godina

Svaka mu čast na tome malo ko bi to i mogao da uradi.

Travica

pre 5 godina

Jadan li si i ti i tvoj predsednik. Nit je Srbija normalna zemlja, nit ima išta u njoj normalno a tiče se trenutnog stanja. Sramota me je kakvi ste vi koji vodite ovu zemlju u propast! Zar te nije sramota da odeš kod generala i pukovnika i da njima zapovedaš, ti, koji ni vojsku nisi služio? Ako imaš imalo obraza i morala priznaj da ništa ne znaš i podnesi ostavku. Onda bih mogla da te bar malo cenim. U kojoj to normalnoj zemlji može da ministar odbrane bude neko ko o vojsci nema blagog pojma?

Sanja

pre 5 godina

NATO agresija jedna je od najvećih tragedija naše zemlje.

Tijana

pre 5 godina

To mogu samo odvazni , hrabri i ljudi koji vole svoj narod i pravoslavlje.

sanja

pre 5 godina

Zato i ima podrsku naroda, stoji iza svojih reci.

Natasa

pre 5 godina

Vučić je jedan jedini i najbolji! Svaka čast!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija