• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Kostić

26.03.2019

23:13

VUČEVIĆ: Ako bude izbora ove godine, ONI ĆE BITI U JUNU!

Politika

VUČEVIĆ: Ako bude izbora ove godine, ONI ĆE BITI U JUNU!

Podeli vest

Poptredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručuje da, ukoliko Srpska napredna stranka odluči o tome da li će biti vanrednih izbora, oni će biti održani u junu jer ne bi imalo smisla održati ih na jesen kada se približavamo terminu redovnih izbora koji su sledeće godine

- Na odluku o  izborima će uticati nekoliko važnih političkih činjenica, kao što su na primer pregovori sa Prištinom, napredak reformi u društvu, dolazak stranih investitora ili stanje građanskih protesta , kao i priprema političke platforme za razgovor sa koalicionim partnerima.Kada bi gledali usko stranačke interese, mi bi te izbore već održali i izmerili koliko je poverenje naroda u politiku koju vodimo, ali mi se time nismo rukovodili. Za nas su važni državni i nacionalni interesi - rekao je Vučević za Radio-televiziju Vojvodine.

Vučević je istakao i da su izborni uslovi apsolutno identični kao što su bili i da su neopravdane kritike kako mediji nisu otvoreni za sve.

 - Ne omalovažavam proteste, ali zahtevi za formiranjem neke tehničke vlade koja bi za godinu dana pripremila teren za fer izbore, su neozbiljni. Kome Vučić da preda vlast, kakva bi to tehnička vlada bila , koji bi eksperti u njoj sedeli, ko bi ih predlagao i slično. Pa gde je tu izborni rezultat i volja naroda - zapitao se vioski funkcioner SNS i prvi čovek Novog Sada.

 On je istakao da je napad na RTS divljaštvo , kao i da su testere i vešala nedopustivi,  a to su osudili i predstavnici EU.

 - Nisu sporni protesti, već nasilje koje se na njima demonstrira. Mi još uvek ne znamo ko su organizatori protesta.Da li je to pojedinac, politička stranka ili nevladina organizacija. Vidimo da u njima učestvuju politički predstavnici, Obradović, Đilas, Jeremić i sa njihovim metodama se uopšte ne slažem - kazao je  Vučević.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija