• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

28.03.2019

07:10

JOHANES HAN U POSETI SRBIJI!  Danas sastanak sa Vučićem!

Politika

JOHANES HAN U POSETI SRBIJI! Danas sastanak sa Vučićem!

Podeli vest

Evropski komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanes Han doputovaće danas u dvodnevnu posetu Srbiji gde će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem

Sastanak dvojice sagovornika predviđen je za 19.30 sati u Vili Mir, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika. 

Prethodno je planirano da Vučić prisustvuje svečanoj ceremoniji proglašenja Johanesa Hana za novog ambasadora Sportskih igara mladih. 

Ceremonija je zakazana za 17 sati u beogradskom hotelu "Metropol".

Sportske igre mladih predstavljaju najveću manifestaciju za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva,a već nekolko godina omogućavaju besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina osnovcima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. 

Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona i najveća su manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Han će u petak zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić otvoriti obnovljenu Golubačku tvrđavu.

- U Beogradu 28 i 29. marta komesar Han će ponoviti neophodnost međupartijskog dijaloga i napredovanja u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu - saopštila je Evropska komisija.

Inače, EU je bila jadan od glavnih donatora u rekonstrukciji ove tvrđave koja je jedan od najimpresivnijih dragulja kulturnog nasleđa Srbije", stoji u saopštenju Komisije.

U Briselu napominju da u EU vrednuju kulturu u mnogome podržava kulturno nasleđe Srbije koje između ostalog utiče na otvtranje novih radnih mesta na lokalu i ukupni privredni rast. 

Han u Srbiju dolazi nakon posete BiH, gde će u Srajevu razgovarati sa domaćim zvaničnicima i civilnom društvom o reformama neophodnim za napredak BiH na putu evrointegracija.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vodolija

pre 5 godina

Svaka pomoć i podrška EU dobro dođe .Nadam se da će biti i tema oko ukidanju taksi .

tale

pre 5 godina

stiče se utisak da oni u Beograd samo dolaze i odlaze, slikaju se, obećaju po nešto i odu....hoće li neko da naredi Prištini da ukine takse?

laki

pre 5 godina

Golubacka tvrdjava ce biti otvorena i za posetioce, turiste koji zbog bezbednosnih razloga nisu mogli da udju u samu tvrdjavu. Obecanje drzave je ispunjeno.

dusan

pre 5 godina

Dolazak Hana i susret sa presednikom i premijerkom su od velikog značaj za dalje pregovore o ulasku u EU

Lavica

pre 5 godina

Dobro je sto Johanes Han dolazi u Srbiju i sto ima susret sa predsednikom  Vucicem. Poznat je stav Vucica da izvanredno balansira iznedju istoka i zapada, a sam dolazak Hana ce biti sjajna prilika da mu Vucic prenese politicko stanje u Srbiji i vecinsku zelju srpskog naroda za evroatlantske integracije-ulazak u EU

Miloš

pre 5 godina

Veoma važan sastanak za nas. Evropske integracije su šansa za dalji rast i razvoj naše zemlje!

Sale

pre 5 godina

Mogao bi da poseti i Prištinu i uputi im kritike jer zbog njih je dijalog u prekidu, ne zbog nas!

ivan

pre 5 godina

Evropski komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanes Han doputovaće danas u dvodnevnu posetu Srbiji gde će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem

Miki

pre 5 godina

Ovaj sastanak je od velikog značaja za našu Srbiju!

miki

pre 5 godina

Ocekujem da Brisel bude konkretan po tom pitanju i siguran sam da smo zasluzili ulazak u EU.

dule

pre 5 godina

Sad je još i ambasador sportskih igara mladih.

mimi

pre 5 godina

voli covek da dolazi kod nas stace siroma svidjaju mu se pljeskavice

Miloš

pre 5 godina

Jedan od najbitnijih sastanaka za rešavanje krize na Kosovu.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija