• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2019

09:16

ĐURIĆ: Neće tajkun Ðilas odlučivati o izborima!

Politika

ĐURIĆ: Neće tajkun Ðilas odlučivati o izborima!

Podeli vest

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Ðurić izjavio je danas da "ni tajkunu Ðilasu, niti bilo kome drugome neće biti dozvoljeno da suspenduje demokratiju u Srbiji i da odlučuje o tome da li će i kada građanima biti ponuđeno da na izborima iskažu svoju demokratsku volju


- Ðilas i njegovi saradnici odlučili su da budu antisistemska snaga, da obesmisle svaki demokratski dijalog u društvu, i da sa ulice upadaju u institucije - zato nemaju pravo da se žale zbog toga što predsednik Vučić ne želi da sa njima razgovara - rekao je Ðurić u saopštenju za javnost.

Jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju Dragan Ðilas izjavio je, tokom posete Vašingtonu, da su u Srbiji ugroženi demokratski procesi i da zato nije moguće održavanje fer i slobodnih izbora, zbog čega opozicije pod takvim uslovima neće učestvovati na izborima.

- Na dijalog se ne poziva tako što s motornim testerama upadate na RTS, ili s batinašima napadate i maltretirate srpske policajce, i o tome je trebalo da razmišljaju pre nego što su svojim neodgovornim i društveno štetnim ponašanjem obesmislili sam princip dijaloga - naveo je Ðurić u odgovoru Ðilasu.

On je rekao da su "lideri SzS na dijalog mogli da pozivaju pre nego što su odlučili da se služe revolucionarnim metodama, i zbog takvog ponašanja dobiće zasluženi odgovor od građana koji će ih", ističe Ðurić, "na prvim narednim izborima počistiti sa političke scene ili im pokazati koliko su mali i beznačajni".

Prema njegovim rečima, "Ðilas, međutim, izbore ne želi, i na njih nikada nije ni imao nameru da izađe, on vlast neće da zasluži programom i ličnim i profesionalnim kredibilitetom, već želi da je otme na silu i mimo volje ubedljive većinske volje građana Srbije"

- Zato s malim Cezarima i diktatorima poput Ðilasa ne može i neće biti političkog dijaloga. Naši svetovi i svetonazori su nepomirljivi - naveo je Ðurić.

On je ocenio da je, pošto je "oteo nezamislivo bogatstvo ucenjujući političkim uticajem medije u Srbiji, Ðilas odlučio da napravi čudovišni simbiotski tajkunsko-fašistički organizam s Boškom Obradovićem, i da kao Musolini vlast otme u nekakvom maršu na Beograd".

- U ime demokratije i Srbije, to im neće biti dozvoljeno - istakao je na kraju Ðurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
crnooka

pre 5 godina

on se izbora plasi....i naravno da mu smeta on bi na nasilnicki nacin da dodje do vlasti posledice mu nisu bitne

mimi

pre 5 godina

djilas ko da je stranka neznam koja ,on bi kao pod br jedan trebao da poradi da narod glasa za njega,nije svestan koliko je mali i jadan

Mima

pre 5 godina

Navikao čovek da naređuje , samo ne znam ko će njega slušati.

Alapaca

pre 5 godina

Ni Djilas svojim odlaskom u VB niti u SAD, kao ni Vuk Jeremic sa svojim osudjenim sponzorom nece SIGURNO odlucivati o izborima i sudbini Srbije.

dragan

pre 5 godina

Djilas je poslednji covek koji treba da odlucuje o izborima. To sto je opoziciju strah od poraza,to su oni sami krivi.

Miloš

pre 5 godina

Pokušava Đilas da se izvuče na neki način, da stvori nemir u zemlji. Ali to mu neće proći, Srbija je stabilna i suverena zemlja koja raste iz dana u dan!

Anita

pre 5 godina

Pljuje i blati Srbiju na sve strane, koliko je Djilas pun mrznje!

markopetrovic

pre 5 godina

Njima je mesto na nekoj klinici da se lece a ne na ulicama da plase narod

Alisa

pre 5 godina

Dosta su tajkuni odlučivali o budućnosti Srbije!

Neno

pre 5 godina

Gde se Djilas pitao, to je brzo bankrotiralo...

Iva

pre 5 godina

O terminu izbora će odlučivati legitimno izabrani organi ove države a ne tajkuni.

Iva

pre 5 godina

Ne mogu osobe koje su skloni nasilju, pljački i drugim krivičnim delima, kao što je Đilas, odlučivati o ovakvom pitanju.

igor

pre 5 godina

Građani na izborima odlučuju, a nasilnici iz SZS upadaju u institucije želeći da otmu na silu vlast protivnoj volji građana.

sanja

pre 5 godina

Djilas i kompanija nisu niko da bi odlucivali o izborima. Pokazali su kakvi su zapravo bii i ostali..

Tasa

pre 5 godina

Nece Djilas vise ni o cemu odlucivati, samo mu je tesko da se pomiri sa tim.

Dragan

pre 5 godina

Jednom smo dozvolili da tajkuni vode državu do uništenja, pa drugu priliku neće nikada ni dobiti.

Milan

pre 5 godina

ĐILAS NIKADA NEĆE IMATI PODRŠKU NARODA..ON JE ZLO

Katarina

pre 5 godina

Ko je Djilas da odlucuje o bilo cemu???Nebitan faktor na politickoj sceni!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija