• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2019

14:38

OGLASIO SE I SUD: U utorak dajemo stav o predmetima u vezi zaduživanja u švajcarcima!

Politika

OGLASIO SE I SUD: U utorak dajemo stav o predmetima u vezi zaduživanja u švajcarcima!

Podeli vest

Vrhovni kasacioni sud sledećeg utorka 2. aprila, zauzeće stav u vezi sa sporovima građana i banaka povodom zaduživanja u švajcerskim francima, koji su još u radu i nisu izašli iz suda, rekao je danas Tanjugu vršilac funkcije predsednika VKS Dragomir Milojević

 

On je precizirao da će tog dana građansko odeljenje na sednici doneti stav koji će biti uputstvo i putokaz nižestepenim sudovima šta treba utvrđivati i kako postupati u predmetima oko zaduživanja u švajcarskim francima.

Milojević je ukazao da se u tim predmetima radi o različitim zahtevima iz tužbi građana.

- Pojedinim se traži raskid ugovora zbog promenjnih okolnosti, drugima se traži poništaj valutne klauzule, a trećim poništaj valutne klauzule i s tim u vezi poništaj celog ugovora - rekao je vd predsednika VKS, ukazujući da je VKS o ovim pitanjima već odlučivao, kroz pojedinačne odluke, koje su objavljene i na njegovom sajtu.

Međutim, kako kaže, građani tim odlukama nisu zadovoljni, jer je VKS ukidao po zahtevima za reviziju.

- Kada je tražen raskid ili poništaj ugovora, pa su nižestepeni sudovi to prihvatili, VKS je to ukinuo, jer slučaj nije činjenično raščišćen. Svaki predmet ima dve strane i svaka iznosi svoje činjenice i viđenje - naveo je Milojević.

(VIDEO/FOTO) OVO JE PRAVI NARODNI PREDSEDNIK! Vučić među građanima zaduženim u švajcarcima: DRŽAVA ĆE NAĆI NAČIN DA VAM POMOGNE!

On je nponenuo da će sada biti VKS zauzeti neki stav - da li će se ići na poništaj ugovora ili samo klauzule ili će se, kako kaže, ići na raskid ugovora.

Građani zaduženi u švajcerskim francima koji su pet dana štrajkovali glađu ispred VKS tražeći njegovu reakciju, obustavili su štrajk i razišli su se nakon jutrošnjeg razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić im je obećao pomoć države i rešavanje njihovog problema do idućeg petka, nevezano za odluke sudova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17