• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Espreso/Informer/D.N.

28.03.2019

20:15

MAĐARSKA ODBILA DA USTUPI TERITORIJU ZA NATO AGRESIJU! Evropa tražila od Solane da SUROVO KAZNI Budimpeštu! Hrvati i Slovenci ponudili sve protiv Srbije, a nisu ni bili deo alijanse!

Politika

MAĐARSKA ODBILA DA USTUPI TERITORIJU ZA NATO AGRESIJU! Evropa tražila od Solane da SUROVO KAZNI Budimpeštu! Hrvati i Slovenci ponudili sve protiv Srbije, a nisu ni bili deo alijanse!

Podeli vest

Prošlo je 20 godina od početka bombardovanja SRJ koje je trajalo punih 78 dana, a NATO krije tajnu uloge koju je imala Mađarska, odbivši da ustupi svoju teritoriju za agresiju

Mađarska je bila članica NATO u vreme kada su bombarderi alijanse zasipali Srbiju osiromašenim uranijumom i kasetnim bombama.

Međutim, ono što malo ko u Srbiji zna ili pamti je da naš sused 1999. godine nije dozvolio korišćenje svoje teritorije i vazdušnog prostora alijansi za agresiju na Srbiju.

Združenu agresiju na SR Jugoslaviju izvršile su sledeće države, članice NATO: Belgija, Holandija, Danska, Češka, Francuska, Nemačka, Italija, Španija, Turska, Kanada, Velika Britanija, Norveška, Poljska, Portugal i Sjedinjene Američke Države.

Prve države koje su NATO-u dali svoje teritorije za napad na Jugoslaviju bile su Hrvatska i Slovenija, koje tada nisu bile deo ovog vojnog saveza.

Mađarska koja je postala članica pred samo bombardovanje Jugoslavije, tačnije 12. marta 1999. godine nije dozvolila upotrebu svoje teritorije za napad na Srbiju.

(VIDEO) UDAR GROMA! SRBI DOŠLI NEPRIJATELJU IZA LEĐA I RAZNELI SVE! Obaveštajci otkrili PET NAJVEĆIH AKCIJA naše vojske protiv NATO!

POVERLJIVE INFORMACIJE IZ NATO O SUKOBU 1999: Albanija napala Srbiju - RATOVALI SU ZA PRESTONICU SRPSKOG CARA! DAN O KOME SE NE PRIČA!

 

Zbog te odluke Evropa je često kritikovala Budimpeštu da ne radi dovoljno na proširenju mira i stabilnosti u regionu, a čak su i ostale članice tražile od Havijera Solane da se kazni ovakvo ponašanje Mađarske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mhp

pre 5 godina

A sad ista ta Madjarska kontrolise vazdusni prostor iznad Kosova.Ne znam cemu ovaj tekst.

sveznalica

pre 5 godina

svaka cas madjarskoj imaju petlje u svemu.a ovi samo gledaju kako mda ucene .e pa putine malo pomozi i ti pravimo novu alijansu

Stojan

pre 5 godina

A glupi Srbi i dalje kupuju njihove proizvode da bi odrzali te takozvane drzave. Da samo prestanu kupovati njihove proizvode obe drzavice bi bile na kolenima ekonomski jer njima je glavno trziste Srbija. (Izvinite na to glupi ali ne znam kako da nazovem te koji pomazu onima koji su omogucili ubijanja i unistavanja Sebije i Srba.)

milan

pre 5 godina

koga bre lazete!!!Ima Nas koji nismo kratke pameti..

jamore

pre 5 godina

Nije to Mađarska uradila zato što voli Srbiju , već da bi sprečila eventualnu odmazdu nad mađarskim stanovništvom koje živi u Srbiji. Nemmojte da se zanosite. Uostalom , kakve su bile konsekvence ?

Skaric Dragan

pre 5 godina

Pa neznam kome služi ova informacija !!!! Bio sam pripadnik VJA stacioniran prema Madjarskoj granici i gledao sam a i slušao dolete i prelete NATO aviona preko naše teritorije !!!!!!!!!! Kome služi ova informacija da mi je znati !!!!! Eto nadam se da če neko da odgovori na ovaj oj komentar !!!!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija