• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2019

21:43

POTPISANA BUKUREŠTANSKA DEKLARACIJA: Lideri regiona snažno podržali put Srbije ka EU!

Politika

POTPISANA BUKUREŠTANSKA DEKLARACIJA: Lideri regiona snažno podržali put Srbije ka EU!

Podeli vest

Premijerka Rumunije Viorika Danićila rekla je večeras da su lideri četiri zemlje učesnice kvadrilaterale, Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, potpisali Bukureštansku deklaraciju kojom povrđuju da će pojačati saradnju kako bi doprineli stabilnosti regiona, kao i da snažno podržavaju put pridruživanja Srbije EU.

Dokument su potpisali premijerka Ruminije Danićla, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Grčke Aleksis Cipras i premijer Bugarske Bojko Borisov. 

- Naša saradnja danas ulazi u novu fazu koja je pretočena u zajedničku deklaraciju četiri zvaničnika. To je prvi dokument te vrste u ovom formatu - naglasila je Danćila na konferenciji za medije.

Dokument je nazvan "Deklaracija iz Bukurešta", istakla je ona i dodala da je dokument dokaz čvrste posvećenosti za saradnju kako bi izgradili prosperitetan i stabilniji region.

Posebna pažnja biće posvećena evropskim integracijama Zapadnog Balkana i dostizanja evropskih vrednosti, kao i većem povezivanju i saradnji u oblasti saobraćajne i enegetske infrastrukture.

VUČIĆ IZ RUMUNIJE: U fokusu energetika i infrastruktura, podrška sve snažnija!



Napomenula je da je predsedavanje Ruminije EU obeleženo velikim izazovima - Bregzitom i predstojećim izborima u EU.

- Mi se zalažemo za širenje EU na zemlje u regionu - navela je Danćila i istakla da se Rumunija posebeno zalaže za ubrzanu evropsku proceduru kada je reč o Srbiji.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lela

pre 5 godina

Podrska ovih drzava od velikog je znacaja za nas. To nam daje vetar u ledja da radimo jos bolje. Potvrda da smo na dobrom putu ka ostvarenju svog cilja, a to je clanstvo u EU.

mimi

pre 5 godina

vucic zna sta radi ,a cim su se svi iz regiona lideri dosli kuva se nesto pozitivno

AleksMache

pre 5 godina

Samo slepi ili oni koji su puni mržnje ne žele da vide koliko je Srbija ojačala i napredovala da bi joj se sada pružila podrška kao što je ova danas! Hvala na tome!

Nikola

pre 5 godina

Potpisivanje deklaracije je siguran put ka EU!

Iva

pre 5 godina

Za Srbiju je važna podrška ove tri zemlje, članice EU.

Ancika

pre 5 godina

Srbija mora da radi na sto boljim odnosima sa zemljama regiona i da medjusobna saradnja bude jos snaznija

Vivijen

pre 5 godina

Međusobno moramo sarađivati ako želimo dalju ekonomsku ekspanziju.

slađa

pre 5 godina

Bukureštanskom deklaracijom čini se ogroman korak u pristupanju EU. Hvala prijateljima Srbije na iskrenoj i konkretnoj podršci.

Sladjana

pre 5 godina

Ponosni smo na podrsku koju nam pruzaju....

Tina

pre 5 godina

Lepe vesti za Srbiju, na dobrom smo putu za ulazak u EU.

Marko Lučić

pre 5 godina

Ovo je nešto što zaista treba pozdraviti.

vojkan

pre 5 godina

Srbija hrabro korača ka svom cilju,hvala svima na podršci

Anja

pre 5 godina

Jos jedan u nizu vetar u ledja za nas put ka EU.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija