• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: uns.org.rs

30.03.2019

12:15

UNS: Opozicija da prestane da preti medijima!

Politika

UNS: Opozicija da prestane da preti medijima!

Podeli vest

Povodom izjave lidera Saveza za Srbiju Janka Veselinovića da će "prva odluka nove vlade" posle rušenja Aleksandra Vučića biti oduzimanje frekvencije televiziji Pink, Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je opozicione lidere da ne daju zapaljive izjave protiv novinara i medija i da ne obećavaju građanima da će, kad oni jednog dana dođu na vlast, oduzimati frekvencije i gasiti televizije

Veselinović je u petak na protestu u Novom Sadu rekao da „obećava" da će prva odluka nove vlade biti da se ukine frekvencija za Pink, „da se pošalju u istoriju".

Ovakva preteća „obećanja" političara doprinose porastu netrpeljivosti prema novinarima, koji se građanima predstavljaju kao smetnja napretku zemlje i demokratiji. To je loša praksa, bez obzira na to da li dolazi od političara iz vlasti ili opozicije.

UNS takođe podseća da nije posao političara da odlučuju o frekvencijama već da takve odluke treba da donose institucije slobodne od političkog pritiska.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nina

pre 4 godine

Opozicija gresi ,ako misli da ce putem nasilja postici nesto.

Goran

pre 4 godine

Nasilni upad u RTS je pritisak opozicije na medije.

Iva

pre 4 godine

Očigledno je da su ovog trenutka neki od opozicionih političara oni koji svesno podižu tenziju protiv medija koji im ne odgovaraju, prete nasiljem neistomišljenicima, a i vrše nasilje.

Iva

pre 4 godine

Neodmerene i neprimerene reakcije pojedinih opozicionih političara u odnosu na neistomišljenike.

Strahinja

pre 4 godine

Ovo su zaista neprikladne reakcije pojedinih opozicionih političara prema onima koji ne misle isto kao oni.

Borko

pre 4 godine

KRajnje je vreme da opozicija prestane da preti medijim i da pokusava da ih zastrasi kako bi pisali za njih.

nikola

pre 4 godine

Red bi bio da prestanu, nije ova zemlja cela njihova da bi se bahato ponasali.

Mira

pre 4 godine

Stvarno je previse pretnji opozicija raznim medijima!

Daliborka

pre 4 godine

Opoziciji je pretnja i nasilje dusevna hrana. Stop pretnjama i nasilju!!!

Aleksandra

pre 4 godine

Svaki vid pretnje je za osudu.Srbija je demokratska zemlja i svako ima pravo na stav i svoje misljenje.

Janko

pre 4 godine

Djilas nikako ne moze da se pomiri sa tim da ne može da uredjuje medije kao što je to radio dok je bio na vlasti.

Nevena

pre 4 godine

Pretnje opozicije moraju da se zaustave.Njihovo ponasanje je skandalazno.

Ivana

pre 4 godine

Opozicija jedino zna da preti i nista vise. Nasilnici.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija