• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.03.2019

13:12

VOJSKA JE PONOSNA NA VAS! Vulin sa članovima vojne reprezentacije u atletici koji su ostvarili zapažene rezultate na nedavnim takmičenjima!

Politika

VOJSKA JE PONOSNA NA VAS! Vulin sa članovima vojne reprezentacije u atletici koji su ostvarili zapažene rezultate na nedavnim takmičenjima!

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Milan Mojsilović, razgovarali su danas u Maloj ratnoj sali Starog Generalštaba sa članovima vojne reprezentacije Srbije u atletici i sportistima koji su ostvarili zapažene rezultate na nedavno održanim takmičenjima

Članovi vojne reprezentacije Srbije u atletici osvojili su odličja na nedavno održanom "26. Novosadskom polumaratonu" u muškoj, ženskoj i štafetnoj konkurenciji, a na "6. Noćnoj trci u alpskom skijanju" na Zlatiboru i na "Prvenstvu Srbije u trci na 10 km na putu" održanom u Kruševcu vojni sportisti su, takođe, ostvarili zapažene rezultate.

- To su rezultati zbog kojih je Vojska ponosna na vas. Mi znamo kako je teško postići takve rezultate, a ne biti profesionalac. Vi se takmičite s ljudima koji svoj dan troše isključivo na pripreme za takmičenja, a vi imate svi svoje redovne aktivnosti i obaveze, po onome što dobijam o vama, vi te svoje obaveze izvršavate na najbolji mogući način. Vi u svoje slobodno vreme, oduzimajući od sebe i svoje porodice, vežbate i trudite se i evo - rezultati su tu - naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, da to ne bi bio samo njihov entuzijazam, vojni sportisti treba da osete da iza njih stoji jedan moćan sistem kakav je Vojska Srbije.
 

Foto: Tanjug/Ministarstvo Odbrane

On je istakao da je jedna od temeljnih vrednosti VS negovanje sportskog i pobedničkog duha, potrebe da se pobedi, da se bude prvi ispred svih.

- Gde god se takmiče pripadnici Vojske Srbje, to znači da hoćemo da budemo prvi, da hoćemo da damo sve od sebe da bismo bili najbolji, jer to jesmo. Vojska Srbije neguje sportski duh, neguje kolektivni duh i duh žrtvovanja za druga, za jedinicu, za Vojsku, za narod, za zemlju, a to su najbolji sportisti - rekao je Vulin.

(VIDEO) MOĆNA NORA PREORALA PASULJANSKE LIVADE: Jača odbrana Srbije, vojska dobila NOVO ORUŽJE!

Šef delegacije Srbije pri CISM, brigadni general Siniša Radović, istakao je da će formiranjem sportske jedinice koja predstoji kao zadatak u narednom periodu, u potpunosti formalno-pravno biti uređena ova oblast, što će, svakako doprineti još boljim rezultatima u budućnosti.

 

Foto: Tanjug/Ministarstvo Odbrane

- Osnovni cilj svega toga što radimo jeste, pre svega, razvijanje takmičarskog duha, psihofizičkih sposobnosti, doprinos razvoju operativnih i funkcionalnih sposobnosti i podizanje morala VS i prenošenje na ostale pripadnike, kao i promovisanje zdravog života i prezentovanje VS na adekvatan način - naglasio je general Radović.

U ime vojnih sportista, okupljenima se obratio potpukovnik Nenad Milosavljević, koji je ministru odbrane i načelniku Generalštaba zahvalio na pažnji koju pružaju razvoju i unapređenju vojnog sporta, kao i delegaciji Vojske Srbije pri CISM i generalu Radoviću koja je svojim aktivnostima obezbedila sve neophodne uslove da se vojni sportisti ravnopravno bore i ostvaruju dobre rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nemanja

pre 5 godina

Cela Srbija je ponosna na nase uspesne vojnike i treba ih nagraditi kako bi nastavili da budu uspesni kao i do sada.

Lale

pre 5 godina

DOS je gotovo unistio nasu vojsku, ali, aktuelna vlast je i obnovila i modernizovala vojsku i sada smo ponovo ponosni na nase vojnike!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija