• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer

31.03.2019

21:07

NEMAČKI ISTORIČAR OTKRIO PRAVI RAZLOG NATO AGRESIJE: Postojao je dokument - Cilj je voditi svuda RATOVE, ali ih NIKAD ne okončati!

Politika

NEMAČKI ISTORIČAR OTKRIO PRAVI RAZLOG NATO AGRESIJE: Postojao je dokument - Cilj je voditi svuda RATOVE, ali ih NIKAD ne okončati!

Podeli vest

Širenje Severnoatlantske alijanse na istok bilo je planirano. U martu 1999. godine, NATO je slavio 50 godina postojanja, i prve nekadašnje zemlje članice Istočnog bloka, kao, recimo, Poljska, postaju članice ovog vojnog saveza. Za to širenje, prepreka je bila socijalistička Jugoslavija

Ovo ističe nemački istoričar Volfgang Efenberger.

Godine 1999. već je postojao dokument neokonzervativaca pod nazivom "Projekt za novi američki milenijum".

U njemu je, prema rečima nemačkog istoričara, navedeno da će "naše transformacije trajati veoma dugo, osim ako ne dođe do katalizirajućeg događaja, kao što je nekad bio Perl Harbur".

- Rat protiv SRJ imao je, dakle, različite aspekte. Geopolitički, da se ovaj prostor oslobodi za NATO i da jedna socijalistička država mehanički uđe u zapadni lager. Drugo, još važnije, trebalo je odvojiti prava naroda od Povelje UN, i to su uspeli da urade. Dok je još trajao rat protiv Jugoslavije, taj "manifest" je promovisan. On jasno kaže: ne treba nam rezolucija, možemo da intervenišemo i bez odobrenja UN. Pravo pesnice, to jest, pravo jačeg, dobilo je primat - navodi on i pojašnjava:

- Cilj je, te 1999. godine, bio voditi rat pod plaštom prava naroda, a zapravo, čineći upravo suprotno. NATO je, tada, iz defanzivnog, prerastao u ofanzivni mehanizam. Otvorena je Pandorina kutija. Kao što je filozof Leo Štraus rekao, cilj je svuda voditi ratove, ali ih ne okončavati, nego ostaviti narode u haosu. Perfidnije ne može biti. Posle tih negativnih snaga, koje personifikuju kapital i brane njegove interese, posle rata i razaranja, dolaze oni, tobož zaduženi za obnovu - precizira naučnik.

BRITANSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE NAJAVILE NAPAD NA SRBE?! Albanski specijalci upadaju na sever i zauzimaju Trepču - Komandant združenih snaga NATO iz Napulja poslao oprečnu poruku!

ŠIPTARI PARAMA IZ EU SPREMAJU RAT?! Švajcarski ambasador RASKRINKAO LAŽNU DRŽAVU!

 

Efenberger ističe da je to najveći mogući biznis koji postoji i koji je ikada postojao. Na pitanje može li se tome stati na put, on ističe da istorija mora pomno da se sagledava i da bez istine nema ni budućnosti.

- Profit vuče sve niti. Ljudska stradanja pritom ne igraju nikakvu ulogu. Profesor Tomas Embanet uradio je jednu studiju po nalogu vojne industrije. Zaključak je da budućnost pripada onima koji zavladaju sa četiri najvažnija toka: migracijama, resursima, kreditiranjem još nezaduženih država i instrumentima za navodno osiguravanje svetskog mira - kaže naš sagovornik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija