• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.04.2019

13:49

JOVANOVIĆ: Potreban je razgovor vlasti i opozicije, društvo podeljeno!

Politika

JOVANOVIĆ: Potreban je razgovor vlasti i opozicije, društvo podeljeno!

Podeli vest

Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno-demokratske partije upozorio je na opasnost od ekstremne polarizacije društva po principu - ili si za nas ili si neprijatelj i izdajnik - a koju ,kako kaže, diktira vlast, ali i deo deo opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju i pozvao na razgovor vlast i opoziciju da otvore razgovore u društvu


- Nemamo više prava na grešku. Treba nam snažan evropski, demokratski impuls koji će drastično da ubrza naše evropske integracije i reforme, da produbi regionalnu saradnju i da stavi tačku na sve potencijalne sukobe sa susedima - kaže Jovanović.

Lider LDP istovremeno tvrdi da je danima meta i onih koji uređuju tabloide i onih koji za takve "novine" rado govore, zato što se zalaže za ovakvu politiku.

- Region u Evropskoj uniji i NATO, pomirenje između naroda, borba za ljudska i manjinska prava, kao i podrška ugroženim grupama, obračun sa zločinačkom politikom ratova i beskompromisna borba za demokratsku Srbiju - to je ono po čemu se LDP razlikuje od onih koji su svoju borbu sveli na lični obračun do istrebljenja - navodi se u saopštenju.

Jovanović istovremeno smatra da ni po koju cenu ne treba ići na izbore dok se svi, kako kaže, "između sebe ne dogovorimo o uslovima u kojima ti izbori treba da se održe".

On takođe smatra da izbori treba da se održe posle postizanja sporazuma između Beograda i Prištine i dodaje da bi Vučić, Tači i Haradinaj trebalo da sednu i dogovore se, sa ili bez ukinutih taksi, i tako pomognu u postizanju trajnog mira između Srba i Albanaca.

Jovanović, koji je nedavno imenovan za savetnika u kabinetu člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, navodi i da je "za trajni put ka miru na ovim prostorima, neophodno je i da Srbija pomogne da BiH postane članica NATO-a. "


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sanja

pre 4 godine

Власт сме да разговара а да ли сме опозиција

Maja

pre 4 godine

Ista ta opozicija je na sva zvona objavljivala da nece ni da cuje za razgovor sa vlascu.

Ana

pre 4 godine

U opoziciji su svi lopovi i sa njima nema razgovora...

Mile

pre 4 godine

Pa sigurno da je taj razgovor potreban, ali kako kad opozicija zna samo ulicarski jezik?

dejan

pre 4 godine

Svaka investicija nova je promena, svaki sastanak i inicijativa je promena, svaka promena kadra je promena. Ne mora promena vlasti da bude da bi de desile promene.

Hana

pre 4 godine

Ceda nezna nista sem da laze i pojavi se samo da privuce paznju.

Kovljen

pre 4 godine

E, a najsmesnije mi je sto svi imaju velike predloge sta bi i kako trebalo uraditi. Ljudi, biti na vlasti nije ni najmanje lako, a da bi dosli na vlast mora da postoji program koji ce narod podrzati.Samo toliko...

Sale

pre 4 godine

Čedo, sa opozicijom koja propagira nasilje i verbalne uvrede na račun vlasti se ne može razgovarati.

Olivera

pre 4 godine

Problem je sto opozicija ne zna da razgovara vec da vrsi nasilje i ucenjuje.

goran

pre 4 godine

Potrebno je pomirenje u regionu. Primetno je da se sadašnja vlast u Srbiji, možda i ponajviše od svih u regionu trudi da izgradi dobrosusedske odnose sa svima u regionu. Problem su pojedine političke organzacije na Kosovu i u Hrvatskoj, koje imaju politiku u kojoj dominiraju negativni stavovi u vezi sa Srbijom i Srpskim narodom t.j. njihova politika se zasniva na antisrpstvu.

AleksMache

pre 4 godine

Tako je,društvo je podeljeno 1:99 u korist vlasti! Ko i o čemu da razgovara sa opozicijom? Oni ništa pametno nemaju da kažu osim da napadaju,a u to smo se par puta uverili!

Tasa

pre 4 godine

Preveliki je razdor, trebalo bi poraditi na tome.

Mija

pre 4 godine

Kao i uvek jovanovic filozofira,politicki maneken sa belom jahtom.Gradjani Srbije imaju poverenja u sadasnju vlast,i svakako da ce podrzati svaku odluku koju Vlada Srbije donese,jer se zna da Vlada Srbije uvek donosi odluke,koje su za dobrobit gradjana Srbije.Opozicija nema sanse svakako da pobedi,oni vise ni samo neznaju sta hoce.Svakako svoje planove nece ostvariti nasilnim putem.

Marija

pre 4 godine

Jovanoviceva percepcija je iskrivljena! Uz vlast je velika vecina naroda a uz opoziciju nemerljiva manjina.

Stojan

pre 4 godine

Bolje je da ova budala cuti. Njega neko sa zapada pokusa da nauci da lupeta neke gluposti a on ni to ne ume.

vojkan

pre 4 godine

OPOZICIJA JE DNO DNA..NE TREBA RAZGOVARATI SA NASILNICIMA

Misko

pre 4 godine

Kako da vlast razgovara sa opozicijom, kada oni ne umeju da koriste reci, vec znaju samo da primenjuju silu?

DUAL

pre 4 godine

ispred koje drzave sad govori on je kao mobilni sa dve kartice

Bojan

pre 4 godine

Vlast je za pregovore sa opozicionim liderima koji osuđuju nasilje, koji ne prete, ne upadaju u RTS, ne uništavaju gradove u Srbiji, koji ne unose testeru u javni servis...

Tina

pre 4 godine

Zar se sa njima moze razgovarati, znaju li oni uopste sta znaci razgovor ili znaju samo za nasilje!?

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija