• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/Informer

01.04.2019

20:44

(VIDEO) KARADŽIĆ RUŠI PRESUDU?! Haški tribunal prekršio sudsku praksu, a iza izrečene KAZNE stoji CINIČNA PORUKA svim Srbima!

Politika

(VIDEO) KARADŽIĆ RUŠI PRESUDU?! Haški tribunal prekršio sudsku praksu, a iza izrečene KAZNE stoji CINIČNA PORUKA svim Srbima!

Podeli vest

Advokat Radovana Karadžića, Goran Petronijević istakao je da je drugostepena presuda činjenično manja, ali da mu je njom povećana kazna zatvora sa 40 godina na doživotnu, kao i da je time prekršena sudska praksa

- To je razlog zbog kog pišemo žalbu, a rezultat te žalbe može biti samo vraćanje na 40 godina, ništa više od toga. Ali zato revizija koju ćemo početi da pripremamo će sadržati novi broj kvalitetnih dokaza koji je od nas prikrivalo tužilaštvo. To nismo mogli da upotrebimo u toku postupka, a dovešće do drugačijeg sagledavanja pojedinih tačaka - istakao je Petronijević.

Što se ponašanja pojedinih ljudi ispred suda u Hagu tiče, Petronijević kaže da je sve to postalo "sudski turizam i haški turizam".

- To su čitave organizacije koje dolaze u Hag i ulaze u sud i ta neka vrsta ispoljavanja ponašanja je unapred isplanirana scenografija, samo kako bi se opravdale unapred kupljene karte - ocenio je on i dodao da ovog puta nije sve bilo "toliko agresivno".

- Presuda Karadžiću je takva kakva jeste, loša stvar je taj način na koji su oni pokušali da zadovolje jednu vrstu histerije koja se dogodila u Sarajevu i to preinačenje kazne sa 40 na doživotnu kaznu zatvora čoveku koji ima 73 godine je dosta cinično - ističe Petronijević.

Ona nema, kako naglašava, nikakvog značaja i simboličnog je značaja, jedini koji su to odmah pozdravili su Vašington i Sarajevo.

- Tako da vidite iz koje kuhinje to ide i u kom pravcu ide pritisak. Presuda je pravosnažno "zakucala", ono što se 1992. godine događalo u šest, sedam ili osam opština zavisno od optužnica, presuđeno je da to nije genocid - rekao je Petronijević i dodao da je to jako važno zbog Republike Srpske.

Publicista i istoričar prof.dr Srđa Trifković ocenjuje da ako tražite logiku i racionalnost u celom haškom eksperimentu na pogrešnom ste tragu.

RADOVAN SE NE PREDAJE! Karadžić povukao potez koji može da ga SPASE DOŽIVOTNE ROBIJE!

RATKO TEŠI RADOVANA U HAGU: Evo kojim rečima je general ohrabrio Karadžića kada je osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU!

- To je od početka bila jedna politička institucija zadužena da kvazi pravnim metodama verifikuje odluke iz 1990-tih po kojima su Srbi krivi za sve i u tom smislu treba videti i ovo preinačenje presude - naglašava on.

- Drugim rečima ne da ste krivi nego ste krivi bez rezerve i bez zaostatka. Moguća je revizija, ali Haški tribunal ima veoma tupo oruđe na raspolaganju, a to su tvrdnje o udruženom zločinačkom potezu. Apsolutno nisu bitni racionalni argumenti, jer već sa presudom generalu Krstiću mi smo videli kako se tim grubim instrumentom manipuliše i kako će on biti upotebljen da prenebregne sve racionalne i tradicionalno pravno gledano validne argumente - zaključuje on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroslav moric

pre 5 godina

do Nikolj dana sa Bozijom pomocu predsednice vi ste u trebinju.kuca ili stan vas cekaju samo odaberite i ostanite sa nama do sudnjeg dana.trebinjci i trebinje vole svog predsednika.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija