• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.04.2019

11:13

(VIDEO) VUČIĆ O REŠAVANJU KOSOVSKOG PROBLEMA: Albanci ne znaju šta žele, Srbi, po prvi put - znaju!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ O REŠAVANJU KOSOVSKOG PROBLEMA: Albanci ne znaju šta žele, Srbi, po prvi put - znaju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su Beograd i Priština "jedno more" udaljeni od prevazilaženja zastoja u dijalogu, a sam nastavak zavisi najviše od Prištine i pritiska Amerikanaca

On je u emisiji "Bez ustručavanja" na Jutjub kanalu "Bez Cenzure" rekao da je uprkos tome, kompromis Srbiji bitan zbog stabilnosti, ali do kompromisa u vidu razgraničenja koje je bilo "ideja koja je mogla da dovede do rešenja", po svemu sudeći, neće biti jer to ne žele ni Nemci, ni Albanci.

Vučić je naveo da, dok drugi ne znaju šta žele, Srbija ta koja "po prvi put zna šta želi", iako on s predlozima rešenja nije izlazio ni pred Skupštinu, ni pred narod jer je "svaki kompromisni predlog odbijen".

O nedavnoj poseti nemačkih parlamentaraca Beogradu i Prištini, Vučić je rekao da se radi o "veoma uticajnim" ljudima, ali i razjasnio da njihove poruke o tome da su protiv razgraničenja, zapravo znače da su za to da Kosovo bude "u celini nezavisno", što je nešto što "ljudi u Srbiji treba da znaju".

- Kada kažete za nekoga da su protiv ideje razgraničenja, dodajte iza toga, P. S. - oni su za to da Kosovo u celini bude nezavisno - pojasnio je Vučić.

On je odgovorio i na poruku međunarodnih predstavnika da su protiv promene granica.

- Nema problema, Kosovo je Srbija, tako piše u našem Ustavu - poručio je Vučić.

Za razgraničenje je kazao i da je "ideja koja je mogla da dovede do rešenja", ali da od toga "očigledno nema ništa, neće Nemci, neće Albanci".

RAMUŠ HARADINAJ SE RASTAO OD PAMETI: Premijer lažne države želi nastavak dijaloga, ALI DA TAKSE NE UKINE!


Na pitanje šta je nuđeno, Vučić je rekao da "nije nuđeno ništa".

Razgovarali smo o tome zato što imate situaciju na Kosovu u kojoj Španci i Italijani imaju različite granice, Kinezi i Amerikanci različite granice, Rusi i Nemci različite granice - pa hajde da probamo da napravimo kompromis - objasnio je srpski predsednik.

Na pitanje ko ga je ovlastio da nudi takav kompromis,Vučić je uzvratio pitanjem novinaru: "A kakav kompromis biste vi nudili?".

- Nikada nisam istupio iz svog mandata, jer bilo šta da sam predložio, a nemam šta da predložim ljudima, kad razgovarate morate da razgovarate o svemu, a da sam nešto predložio, išao bih prvo pred Narodnu skupštinu, zatim pred građane Srbije s predlogom - kazao je Vučić.


Na konstataciju novinara da je na samom početku razgovora predsednik ipak rekao da je "njegov predlog odbijen", Vučić je dodao da je "svaki kompromisni predlog odbijen".

Na opasku novinara da Srbija treba da pokaže jedinstvo i zna gde su joj crvene linije u vezi s Kosovom, predsednik je rekao da Srbija "zna šta hoće".

- Ja mislim da Albanci ne znaju šta hoće, a mislim da Srbi, prvi put - znaju. Mislim da Albanci prave greške kakve smo mi pravili početkom 90-ih - ocenio je Vučić.

On je rekao i da će Srbiji "realnije sagledavanje stvari" doneti prednost u budućnosti za opstanak i razvoj, dok bi joj "busanje u prsa" donelo probleme.

Vučić je u intervjuu uputio i poruku Prištini.

- Kakvi god da smo, budale nismo. I bolje je 100 godina razgovarati, nego jedan dan ratovati - rekao je Vučić.

On je otkrio da je 2013. bio protiv tačke koja je podrazumevala ulazak Kosova u UN i međunarodne organizacije, i dodao da je on bio protiv toga, "iako su svi ostali ministri u vladi i kompletno članovi delegacije, bili za prihvatanje toga“, navodeći da "misli da je 6:4 bio odnos u delegaciji".

Vučić je kazao da je zato što je on to tada odbijao, odlagano potpisivanje sporazuma i zato Kosovo danas nije u UN.

AMERIKA STOJI IZA PRIŠTINSKOG ULTIMATUMA SRBIJI! RUSIJA RASKRINKALA PRLJAVI DIL: Vašington režirao Tačijevu i Haradinajevu pregovaračku platformu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
star

pre 5 godina

Nikada albance nije interesovalo kompromisno rešenje za koje se naš predsednik svim silama bori, ali ne nailazi ni na razumevanje zapadnih sila da probaju naterati Prištinu da ukine neljudske takse da bi se nastavio dijalog.

Marija

pre 5 godina

Albanci zele da imaju narko drzavu i to im je jedini cilj.

Miki

pre 5 godina

Predsednik AAleksandar Vučić se odgovorno ponaša!

Miki

pre 5 godina

Srbija se žalaže za mir i stabilnost Balkana!

Goran

pre 5 godina

Najveća krivica za propast dijaloga je na Amerima.

Arsen

pre 5 godina

Oduvek bilo i ostalo, i kada su ga otimali nismo ga se odrekli vraćali smo ga i opet ćemo.

Kristina

pre 5 godina

Srbija zna sta hoce , to je ocuvanje naroda i dela drzave od pljckanja.

Jana

pre 5 godina

Srbi su uvek bili za mirno resenje za razliku od Albanaca koji se bave samo ucenama

Misko

pre 5 godina

Srbi moraju da zansju sta zele i da ne odustaju od toga, jer samo tako mozemo sacuvati bar nesto od onoga sto je nekada bilo nase.

milan lala

pre 5 godina

Resenje problema na KiM lezi prvo i osnovno u: uvodjenu obaveznog sluzenja vojnog roka u Srbiji najmanje 6 meseci da se brojno stanje podigne do cifre od 100.000 vojnika pod oruzijem , istovremeno ubrzano opremanje vojske , kupovina : 3-diviziona S-300 , 8- baterija Pancir S1 , 3-diviziona BUK M2, 3- diviziona Smerc , 8 -helikoptera MI-35 , 8 -helikoptera MI -28, 8 -helikoptera Mi 18 , jednu eskadrilu od 14 aviona MIG -35 + sva nas novo proizvedena oruzija od malog Milosa , preko Lazara , Nore, Pasarsa , Morave, Sumadije, modernizacije tenkova T-84 i T-55 da se masivno uvedu u borbeni poredak i da za 2-3 godina posle opremanja vojske, vojnom silom bez pardona a po rezoluciji 1244 SB-OUN oslobodimo nase KiM od albanskog okupatora . Nikakvi pregovori sa teroristima OVK . KiM je okupirano i Srbija ima da ga oslobodi .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija