• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.04.2019

14:20

POSLANICE SNS: Važno je bilo pokazati građanima kako se zaustavlja fašizam, agresija i nasilje!

Politika

POSLANICE SNS: Važno je bilo pokazati građanima kako se zaustavlja fašizam, agresija i nasilje!

Podeli vest

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marija Obradović najoštrije je osudila poslednju,kako je rekla, fašističku akciju Boška Obradovića, jednog od lidera Saveza za Srbiju, tokom koje su povređene dve žene u sedmoj deceniji života i poručila građanima da uprkos svemu ne treba da budu uznemireni


Obradović je istakla da država ima mehanizme koji će zaštiti sve, a posebno žene da mogu slobodno da se kreću i obavljaju svoje profesionalne aktivnosti, kako u Beogradu, tako i širom Srbije.

Kazala je, na konferenciji za novinare na kojoj su učestvovale i poslanice SNS-a, da je današnji incident ispred Skupštine grada pokazao da je SNS bila u pravu kada su govorili da opozicija neće stati sa nasiljem, jer je agresija njihov politički program.

- Ovo što se desilo je skandalozno. Ukazivali smo da se tako nešto može desiti mesecima i sada je važno da damo odgovor građanima kako zaustaviti fašizam, agresiju i nasilje, koje se preliva i na ostale gradove u Srbiji - kazala je Obradović.

(VIDEO) NJIMA JE DANAS POZLILO ZBOG BOŠKOVOG NASILNOG POKUŠAJA UPADA U SKUPŠTINU GRADA! Hitna pomoć se jedva probila, dve žene prevezene u Urgentni centar

Dodala je da je veoma važno da se sa konferencije žena SNS-a uputi zahvalnost koleginicama koje su snažno i hrabro, držeći se za ruke, odbranile Skupštinu grada Beograda i slobodu izražavanja, kretanja i obavljanja profesionalnih aktivnosti.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) JEREMIĆEV ODBORNIK NASRNUO NA ŽENU ISPRED SKUPŠTINE BEOGRADA!

Upozorila je sve one koji se podsmevaju njenim rečima da Boško Obradović i Dragan Ðilas mogu zakucati na njihova vrata.

Obradović je zamolila javnost da bude pribrana i dostojanstvena kada su u pitanju provokacije SzS-a, koji je najavio radikalizaciju političkih aktivnosti.

Foto: Tanjug

Rekla je da je dugo izbegavala da koristi reč fašizam, ali da je Boško Obradović dokazao da je to pravi termin koji opisuje njegovo delovanje.

Obradović je kao zapanjujuće ocenila to što na društvenim mrežama pristalice SzS-a ne osuđuju ovo nasilje, već se nastavlja najgrublja akcija vređanja pristalica, kao i to što Željko Veselinović ismejava povređene žene i govori da su pale u nesvest.

Kazala je da su žene ispred Skupštine grada bile izložene ne samo najgrubljim verbalnim napadima i dodala da je povređenim ženama ukazana hitna pomoć i u Urgentnom centru su im konstatovane povrede glave, ruke, bol u grudima, hipertenzija...

- Nema razloga za uznemirenost, ali ima razloga za ozbiljnu osudu ovoga što se desilo i odgovorno ponašanje svih nas kako ljudi iz SzS ne bi ispali žrtve u ovom kolu agresije i nasilja - istakla je Obradović.

Poručila je da će žene SNS-a, isto kao što su se borile žene ispred Skupštine grada, odbraniti principe, slobodnu i demokratsku Srbiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dr jakov zlatar

pre 5 godina

Kada Vučić padne sa vlasti, obradovićka će se vratiti tamo odakle je došla:da ordinira po čučavcima na ibarskoj magistrali.

Kaja

pre 5 godina

Sve pohvale za hrabrost, ali policija i pravosudje treba najzad da reaguje i zaustavi ovo nasilje dela opozicije

odmetnik

pre 5 godina

Nece vise moci da fasisti da se ponasaju ovako.

Nemanja

pre 5 godina

Upravo tako, ni u jednom trenutku nije bilo vremena za premisljanje , strah i paniku. Hrabro i uzdignute glave nase junakinje su fasistima stala na put i veliko im hvala na tome.

Zika

pre 5 godina

Nasilje je politika opozicije. Pristojna i kulturna Srbija je jaca od ovih nasilnika.

star

pre 5 godina

Današnji incident ispred Skupštine grada je pokazao da je SNS bila u pravu kada su govorili da opozicija neće stati sa nasiljem, jer je agresija njihov politički program.

Vanja

pre 5 godina

Svi koji su ucestvovali u nasilju nad zenama zasluzuju zatvor!

nata

pre 5 godina

Hrabre žene su pokazale da se ne boje nasilnika.

srecko

pre 5 godina

Bosko je vec zakucao nasilnicki na svacija vrata pokusajem da upadne u skupstinu.I upao uz svesrdnu pomoc Americke ambasade.Danas placamo cenu ovakvih ispada.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija