• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

04.04.2019

19:29

KRVAVI PIR ZLOČINACA SA KOSOVA, NAOČIGLED CELOG SVETA! Šiptari i dalje trguju ORGANIMA SRBA!

Politika

KRVAVI PIR ZLOČINACA SA KOSOVA, NAOČIGLED CELOG SVETA! Šiptari i dalje trguju ORGANIMA SRBA!

Podeli vest

Usred Prištine otkrivena "klinika" u kojoj su uzimani organi od siromašnih Srba. Ovaj "posao" su još devedesetih godina organizovale vođe terorističke OVK, koje su ubile stotine Srba i otele im organe

Šiptari u takozvanoj državi Kosovo i dalje trguju organima Srba!

Dokaz za to je divlja "klinika" koja je prekjuče otkrivena usred Prištine, gde su vađeni organi siromašnih Srba i drugih nealbanaca!

Ovaj krvavi posao su još devedesetih godina započele i organizovale vođe terorističke OVK, koje su kidnapovale i izmasakrirale na stotine Srba kako bi im otele organe i preprodale na crnom tržištu!

300

Srba sa Kosova je oteto 1999. i odvedeno u Albaniju, gde su iskasapljeni zbog organa

Kako smo saznali, kosovska policija je u Prištini uhapsila pet osoba koje su u divljoj klinici ilegalno trgovale ljudskim organima, uzetim uglavnom od siromašnih Srba, za šta su ovi nesrećni ljudi dobijali neku bednu nakoknadu u novcu.

Imena ostala tajna

- Osumnjičeni su trgovali ljudskim organima i ćelijama, a za novac su obavljali ilegalne transplantacije - navodi naš izvor iz Prištine.

Dve žene i dva muškarca zadržani su u pritvoru, dok je jedna osoba puštena da se brani sa slobode. Kosovska policija čuva u tajnosti identitet ovih zločinaca, a javnost je ostala uskraćena i za naziv ove klinike.

Foto: Informer DN

Kasapili Srbe u bolnicama, fabrikama...

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine, ali i međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava "Hjuman rajts voč" tražili su od Albanije da pokrene istragu o trgovini organima otetih Srba. Prema istrazi koju je sprovelo naše tužilaštvo, Srbima su vađeni organi u domovima zdravlja i bolnicama koji su 1998. i 1999. na Kosovu i u Albaniji korišćeni za lečenje vojnika. Za te potrebe korišćen je i deo bolnice u kasarni u albanskom mestu Bajram Curi, kao i dom zdravlja u fabrici "Koka-Kole" u Tirani, zatim neuropsihijatrijska bolnica u zatvoru u mestu Burel i "Žuta kuća", privatna zgrada adaptirana u bolnicu u selu Ribe. Pored tih lokacija, srpsko tužilaštvo raspolaže podacima da su organi vađeni i u improvizovanom zatvoru u rudniku Deva, koji se nalazi u pograničnom delu između Kosmeta i Albanije. Jedan kraj tunela je na Kosmetu, a drugi u Albaniji.

Prema rečima našeg izvora, policija je pronašla i zaplenila sedam zdravstvenih kartona pacijenata, ali i drugu medicinsku dokumentaciju koja ukazuje da su u ovoj divljoj bolnici obavljane transplantacije.

Ovo je, inače, samo poslednji u nizu slučajeva ilegalne trgovine organima na Kosovu i Metohiji. Krajem prošle godine na zatvorske kazne osuđena su dvojica Albanaca zbog ilegalne transplantacije najmanje 23 bubrega. Prištinski sud je bivšeg urologa Ljuftija Dervišija osudio na sedam i po godina robije i novčanu kaznu od 8.000 evra, a anesteziolog Sokolj Hajdini je osuđena na godinu dana zatvora. Derviši je, kao vlasnik zloglasne prištinske klinike "Medikus", još od 2008. organizovao trgovinu uglavnom srpskim organima.

Međunarodni tužioci tada su saopštili da su kupci organa, koji su najčešće bili iz Izraela, za bubreg i operaciju plaćali između 80.000 i 100.000 evra. Prodavce i kupce organa pronalazio je vlasnik klinike "Medikus".

Trgovinu organima na Kosovu, koja je uz drogu i oružje bila najprofitabilniji "biznis" vođa OVK još od devedesetih godina, istraživali su i Haški tribunal i Euleks i naše Tužilaštvo za ratne zločine, jer je tada na stotine Srba oteto i iskasapljeno zbog organa. Dik Marti, specijalni izvestilac Saveta Evrope, u svom izveštaju iz 2010. godine je imenovao Hašima Tačija, sadašnjeg predsednika Kosova i bivšeg vođu OVK, kao glavnog organizatora trgovine organima na Kosovu, ali i u Albaniji.
I pored toga, do današnjeg dana niko do krivaca i organizatora ovog monstruoznog zločina nije odgovarao.

JOŠ JEDNA "ŽUTA KUĆA" U PRIŠTINI! Uhapšena četiri Albanca na KiM zbog TRGOVINE ORGANIMA!

 

100

hiljada evra su uzimali Šiptari od svojih kupaca iz inostranstva za jedan srpski bubreg

Zločin bez kazne

Istragu o trgovini organima otetih Srba pokrenuo je i tribunal u Hagu još 13. januara 2005, a na osnovu predmeta koji su pronađeni u takozvanoj "Žutoj kući", u selu Ribe, u blizini Burelja na severu Albanije. Istražioci Haškog tribunala tamo su pronašli predmete koji su korišćeni za vađenje organa. Među tim predmetima su i prazne flaše od infuzione tečnosti sa sredstvima za opuštanje mišića, zavoji i igle, kao i metalne krhotine od hirurških instrumenata.

Dve godine kasnije je i Karla del Ponte, bivša tužiteljka Haškog tribunala, u svojoj knjizi navela da je od italijanskog novinara saznala da je 1999. oko 300 Srba oteto i transportovano u Albaniju, gde su im vađeni organi, koji su zatim poslati u Italiju, odakle su distribuirani u klinike širom Evrope.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija