• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

05.04.2019

09:35

DAČIĆ O DOLASKU OLBRAJTOVE I KLINTONOVE U PRIŠTINU: Logično je to, pa one su predvodile AGRESIJU PROTIV NAŠE ZEMLJE!

Politika

DAČIĆ O DOLASKU OLBRAJTOVE I KLINTONOVE U PRIŠTINU: Logično je to, pa one su predvodile AGRESIJU PROTIV NAŠE ZEMLJE!

Podeli vest

Kako su preneli kosovski mediji, domaćini stranim zvanicama biće tri bivša predsednika privremenih institucija u Prištini - Fatmir Sejdiu, Bedžet Pacoli, Atifete Jahjaga i Hašim Tači

Rivalka aktuelnog šefa Bele kuće Donalda Trampa, na izborima za predsednika Amerike 2016. godine, Hilari Klinton, nalazi se među glavnim zvanicama za ceremoniju kojom će 12. juna kosovske vlasti obeležiti godišnjicu ulaska NATO snaga na KiM. Osim prve dame SAD iz perioda bombardovanja SRJ, na listi gostiju koji se očekuju u Prištini je i Medlin Olbrajt, američka državna sekretarka za vreme mandata Bila Klintona.

Haradinaj može u Ameriku?

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj, prema pisanju kosovskih medija, trebalo bi u petak da otputuje u Ameriku. Haradinaju je u januaru odbijena viza za SAD, a nezvanični izvori iz Stejt departmenta tada su prenosili da je razlog to što neće da ukine nametnute tarife.

Kako su preneli kosovski mediji, domaćini stranim zvanicama biće tri bivša predsednika privremenih institucija u Prištini - Fatmir Sejdiu, Bedžet Pacoli, Atifete Jahjaga i Hašim Tači.

Hilari se našla na listi zvanica jer u Prištini smatraju da je u vreme dok je bila državna sekretarka SAD od 2009. do 2013. godine "dala ogroman doprinos jačanju nezavisnosti i državnosti Kosova na međunarodnoj sceni". Ona je, inače, 2010. u okviru balkanske turneje boravila u Prištini.

OLBRAJTOVA I KLINTONOVA U PRIŠTINI SLAVE OTIMANJE KOSOVA! Srbi neće nikad zaboraviti "DOBRO KOJE STE NAM ISPORUČILI SA BOMBAMA"!

Šef diplomatije Ivica Dačić kaže za Novosti da ga ne čudi to što bi Olbrajtova i Klintonova trebalo da budu gošće na najavljenom skupu:

- Prva, kao i suprug ove druge, predvodili su agresiju protiv naše zemlje koja je imala za cilj nasilno odvajanje KiM. Iskreno verujem da će ovaj potez perjanica bivše administracije, koja je i dalje u otvorenom klinču sa predsednikom Trampom, njemu ukazati da oni i ovim činom brane politiku svršenog čina koja nas, evo 20 godina od prestanka rata, sprečava da dođemo do kompromisnog i obostrano prihvatljivog rešenja.

Kosovske vlasti su se protekle dve decenije na različite načine zahvaljivale porodici Klinton, pa osim toga što je jedan butik u Prištini poneo ime po Hilari, njenom suprugu je 2009. podignut spomenik visok šest metara u centru grada. Pre toga je bulevar, na kome je spomenik otkriven, već bio nazvan po njemu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Smrad

pre 5 godina

Jeste. Klintonova u Apaču, a Albrajtova u F-16

Raketic

pre 5 godina

Dobro dosle DAJ boze da naveate I u Sarajevo

Srba

pre 5 godina

Bez brige, taj spomenik ćemo prvo srušiti i vratiti stara imena svim ulicama i trgovima na Srpskom Kosovu!

uglesa

pre 5 godina

uzalud mi masemo tim papirima moj dacicu oni polako ali sigurno zaokruzuju svoju nezavisnost

Roos

pre 5 godina

Zločinci se uvek vraćaju na mesto počinjenog zločina!

Vla

pre 5 godina

Zlocinci dolaze na mesto zlocina, one dolaze I po drugom osnovu, svojom jigolo momcima

Aleksandar Stojanović

pre 5 godina

Pa poznato je da se zlikovci se vračaju na mesto zločina , trba im poželeti da pokupe radiaciju da albanci i Srbi manje umiru od njihove dobrote pa nek pokupe ono što su posejali na kosovo radio aktivnost jer to je njihovo.

Memorija

pre 5 godina

Neko je podrzao iste te Klintonove i dao donaciju na izborima u Usa.

voja

pre 4 godine

kosovo je srbija,,,, po nekom misljenju kosovo je jos uvek srbija zar srpske institucije nmogu zabraniti ulazak ovih zlocinaca na srpsko tlo,ko je odgovoran za takav cin i da daju zlocincima doznanja da su persone non grate ,,,

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija