• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2019

13:29

(FOTO) STEFANOVIĆ prisustvovao primopredaji opreme i vozila koje je Nemačka donirala MUP

Politika

(FOTO) STEFANOVIĆ prisustvovao primopredaji opreme i vozila koje je Nemačka donirala MUP

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas primopredaji opreme i vozila koje je Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova Nemačke doniralo MUP-u Srbije, a koja će, kako je naveo ministar, doprineti većoj efikasnosti naše policije u obavljanju zadataka

Donacija vredna oko milion evra, između ostalog, obuhvata 29 vozila koja će koristiti pripadnici granične i kriminalističke policije, detektore za otkrivanje narkotika i eksploziva i uređaje za proveru originalnosti ličnih dokumenata. 

Foto: MUP Srbije

 - Ova donacija primer je odlične saradnje srpske i nemačke policije, ali i  pokazatelj snažnog unapređenja veza između Srbije i Nemačke. Ozbiljan broj  investitora iz Nemačke dolazi u našu zemlju, a zadatak naših policija je da osiguramo bezbednost građana obe zemlje i da svakodnevnim napornim radom pokažemo da smo sposobni da opravdamo njihovo poverenje -  rekao je Stefanović. 

Foto: MUP Srbije

Prema njegovim rečima, srpska policija domaćinski upravlja opremom i vozilima koje Ministarstvo nabavlja i koje dobija kroz donacije, a koji, između ostalog, doprinose postizanju boljih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i ilegalnih migracija. 

Stefanović se zahvalio direktoru policije Diteru Romanu, koji je prisustvovao primopredaji, i Saveznom Ministarstvu unutrašnjih poslova Nemačke na donaciji, ali i na kontinuiranoj podršci srpskoj policiji. 

Foto: MUP Srbije

Direktor policije Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova Nemačke Diter Roman rekao je da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom dve policije, posebno graničnih, i izrazio uverenje da će ona i u budućnosti biti bazirana na odnosu punog poverenja i da će se razvijati. 

Direktor srpske policije Vladimir Rebić istakao je da su sa direktorom Romanom dogovoreni konkretni oblici saradnje na suzbijanju svih vidova kriminala. 

On se zahvalio Saveznom Ministarstvu unutrašnjih poslova na donaciji i naglasio da će ona doprineti da srpska policija bude još respektabilniji  partner u borbi protiv svih vidova kriminala, posebno organizovanog kriminala, terorizma i svih vidova ekstremizma, kao i u suzbijanju trgovine narkoticima.

Foto: MUP Srbije

Primopredaji donacije prisustvovao je i Tomas Šib, ambasador Savezne Republike Nemačke u Beogradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 5 godina

Divan gest, nema sta, mozemo samo da budemo ponosni i da se najiskrenije zahvalimo.

AleksMache

pre 5 godina

Nikad bolje opremljenija vojska i policija! Svaka čast!

Nale

pre 5 godina

Zahvaljujemo Nemackoj na doniranoj opremi MUPu Srbije.

Buda

pre 5 godina

Treba vas sve potrpati u ta vozila i potopiti u dunav. Picka vam materina lopovska. Sa tim vozilima cete ici da pljackate srbske kuce i prenosite marihuanu sa plantaza kao sto radi policija u maloj krsni u smederevu. Treba vas podaviti ili povesati.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17