• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2019

20:18 >> 20:23

SRBIJO, EVO ŠTA TI MISLE FRANCUZI: Od 12 kandidata za EP tek dvoje hoće NAŠU ZEMLJU U EU - ko zna zašto je to dobro?!

Politika

SRBIJO, EVO ŠTA TI MISLE FRANCUZI: Od 12 kandidata za EP tek dvoje hoće NAŠU ZEMLJU U EU - ko zna zašto je to dobro?!

Podeli vest

Od ukupno 12 šefova lista partija u Francuskoj koje će se kandidovati za izbore za Evropski parlament, samo njih dvoje podržava ulazak Srbije u EU

Prvi put od početka kampanje u Francuskoj za izbore za EP, koji će biti održani 26. maja, 12 šefova lista našlo se na televiziji Frans 2 u javnoj debati o različitim aktuelnim političkim pitanjima, među kojima se našao i ulazak Srbije u EU.

Samo dvojica kandidata su se izjasnila za ulazak Srbije u EU - Žan-Kristof Lagard iz Unija demokrata i nezavisnih (UDI) i Rafael Gliksman iz redova socijalista.

Kako javljaju francuski mediji, debatu o ulasku Srbije u EU obeležila je, međutim, rasprava dvojice šefova lista koji su se izjasnili protiv pristupanja Beograda EU.

Fransoa Gzavije Belami iz redova Republikanaca je zamerio kandidatu liste stranke "Na noge Francuska" Nikola Dipon-Enjanu na licemerju, podsećajući ga da su se kandidati na listi te stranke izjasnili upravo za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

SRBIJA ĆE IM DOĆI GLAVE! ODMAH RASPUSTITI NATO, ZLOČIN NAD SRBIMA NE SME SE PROĆI TEK TAKO: Nemački poslanik šokirao Zapad!

Enjan je upitao Belamija kako to da se sada izjašnjava protiv ulaska Srbije u EU kada su se svi kandidati sa njegove liste, među kojima i dvojica na samom vrhu liste - Arno Denžan i Bris Ortefe - pre četiri meseca javno izjasnili za pristupanje Srbije Uniji.

Belami je pokušao da odgovori na pitanje Enjana, ali su u tom trenutku u emisiji gotovo svi ostali kandidati počeli da govore istovremeno, tako da nije uspeo da obrazloži svoj stav. 

I TERORISTI OVK SU UKAPIRALI, NEMAJU ŠTA DA TRAŽE NA SRPSKOM KOSOVU: Shvatili da za njih nema nade, beže u EU!

Moglo se razaznati kako pojedini kandidati koji su protiv ulaska Srbije u EU obrazlažu svoje stavove time da je EU trenutno pogođena raznim problemima i da joj najmanje treba novi talas proširenja.

MILOGORCI BI DA NAS SPASU OD PUTINA - I Srbija da uđe u NATO, JER JE TO SPAS OD RUSIJE, ovakvu glupost još niste čuli...

Enjan je upitao Belamija i one koji se protive ulasku Srbije u EU, da li misle da je realno da u Evropskoj uniji budu Slovenija i Hrvatska, a da Srbija ne bude.

Zanimljivo je da se protiv ulaska Srbije u EU izjasnila i Natali Luazo iz Republike u pokretu (LREM) francuskog predsednika Emanuela Makrona, doskorašnja ministarka za evropske poslove, koja se nedavno tokom boravka u Srbiji dok je bila na toj funkciji posle razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučicćem nije izjasnila protiv ulaska Beograda u EU. "Francuska želi da Srbija uspe u svom poduhvatu pristupanja EU, da ispuni tu ambiciju. 

Francuska govori jezikom prijatelja i govori iskreno. Iskrenost nas prisiljava da u trenutku kada EU preživljava odlazak Britanije, kažempo da je suočena sa izazovima sa kojima mora da se ponese. Reći nešto suprotno tome bi bilo nepošteno", rekla je Loazo tokom boravka u Beogradu krajem februara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 5 godina

Evo dolazi uzdrmani Makron pa da mu kao velikom "prijatelju" pomognemo i damo ogroman posao "Beogradski metro" jer je On posle proslave "100 god.od prvog svetskog rata i iskrene podrska u EU " to kod nas zasluzio i red je da mu se oduzimo . A nase prijatelje Kineze i Ruse u ovom poslu zaobidjemo, od njih cemo traziti da oni nas pomazu i zastite a poslove cemo davati neprijateljima .

Saradžogla

pre 5 godina

ODLIČNA VEST! ... Članarina za Evro zezanciju se plaća u milionima evra. Sutradan ti naguraju DESETINE MILIJARDI evra kredita a kod nas će dobar deo biti poklonjen preko Drine u RS? A samo Srbija da vraća jer ovde komanduje lobi bosanskih srba na čelu sa njihovim Vučićem.ZAŠTO ENGLEZI IZLAZE IZ EVRO ZEZANCIJE? Zato što im se smučilo DA MORAJU da daju ogromne pare za drugoga! PS.Albanska mafija bi za kratko vreme gotovo sve pokupovala po Srbiji?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija