• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

05.04.2019

21:53 >> 21:58

SRBIJO, NA NOGE! ŠIPTARI UZ POMOĆ NATO SPREMAJU VOJNO REŠENJE NA KIM: Albanski oficiri nisu bili slučajno 'u izvidnici među Srbima'!

Politika

SRBIJO, NA NOGE! ŠIPTARI UZ POMOĆ NATO SPREMAJU VOJNO REŠENJE NA KIM: Albanski oficiri nisu bili slučajno 'u izvidnici među Srbima'!

Podeli vest

Ukoliko do nastavaka pregovora Beograda i Prištine ne dođe, situacija na terenu, a i signali zapadnih sila, govore da je sve bliže vojno rešenje kosovskog čvora umesto dijaloga

Nemušto objašnjenje koje je pristiglo iz Kfora da je gest albanskih oficira koji su prodefilovali ulicama Severne Mitrovice, ruku pod ruku sa pripadnicima Kfora, bio samo "kolegijalne prirode", uneo je dodatni nemir među Srbe na KiM.

U situaciji kada se na Ibarskom mostu pojave grafiti u kojima se veliča "Velika Albanija" i OVK, a Nemačka i Britanija svojim građanima faktički zabranjuju da idu na sever Kosova, potez albanskih oficira teško da je slučajan.

Ako ovome dodamo da su albanske snage sa takozvanom vojskom Kosova u dva navrata već imale vojne vežbe, jednu na Severu, drugu u Metohiji, plus nedavno održane združene vojne vežbe albanskih formacija u Makedoniji, to sve unosi strah da bi mogao ponovo da se oseti miris baruta. Pogotovo što se nastavak pregovora Beograda i Prištine, koji po pravilu smiruje tenzije na terenu, ne nazire.

Da li su svi aktuelni događaji povezani nekom nevidljivom niti?

Ljuban Karan, penzionisani oficir KOS, nema dilemu da su sve ovo ne samo koordinisane akcije već i da one otkrivaju možda i neki veći plan Zapada kad je u pitanju sever Kosova.

SRBIJO, EVO ŠTA TI MISLE FRANCUZI: Od 12 kandidata za EP tek dvoje hoće NAŠU ZEMLJU U EU - ko zna zašto je to dobro?!

- Uveren sam da oni ovom blokadom pregovora imaju savim drugi plan i da idu na vojno rešenje situacije na Kosovu i Metohiji. Šetnja oficira NATO-a, među kojima su bili i pripadnici albanske vojske, meni liči na ono što se u vojnoj terminologiji zove komandantsko izviđanje. To je važna stvar ako se može uraditi pre neke vojne intervencije - da oni koji će komandovati u borbi, da izvide pravce i sve što ih čeka uživo na terenu - mišljenja je Karan.

Naš sagovornik je uveren da je ovaj scenario u završnoj fazi i siguran je da nećemo dugo čekati da se realizuje.

-To ne mora biti sutra jer u tim vojnim relacijama mesec ili dva ne znače ništa. Ako dođe do takve intervencije koja se sada nekako najavljuje ispod žita, ona će ipak doći iznenada. Sve ovo liči i na jedan vid vaganja većeg interesa - da li je bolje samo zaplašiti stanovništvo da bi se ono u nekoj presudnoj fazi pokrenulo, da ne kažem nateralo u bežaniju, ili će morati i vojno da deluju da ostvare taj cilj - veruje Karan.

SRBIJA ĆE IM DOĆI GLAVE! ODMAH RASPUSTITI NATO, ZLOČIN NAD SRBIMA NE SME SE PROĆI TEK TAKO: Nemački poslanik šokirao Zapad!

Naš sagovornik podseća da se tako nešto desilo u Hrvatskoj kada su Srbi pod običnom artiljerijskom vatrom dovedeni do egzodusa koji nikada neće biti ispravljen.

Po njegovim rečima, vrlo je bitna činjenica da je u svemu ovome ozbiljno prisutan i hrvatski faktor, pa naglašava da se čak i neke vojne akcije koje su nedavno održane u Makedoniji zovu slično kao one koje su proterale srpski narod iz Hrvatske, na primer „Blesak zapadnog Balkana", umesto vojne operacije hrvatske vojske „Blesak".

MILOGORCI BI DA NAS SPASU OD PUTINA - I Srbija da uđe u NATO, JER JE TO SPAS OD RUSIJE, ovakvu glupost još niste čuli...

I komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi Tod Danijel Volters nedavno je pred Senatom SAD poručio da su američki vojnici potrebni na Kosovu, uz objašnjenje da su vojnici potrebni kako bi odgovorili na "spoljne maligne pretnje".

A ko to preti?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AleksMache

pre 4 godine

Priština nikako da prestane sa provokacijama!

Verica

pre 4 godine

NATO hoce vojno resenje za Kosovo na stetu Srba.

Radica

pre 4 godine

Sreća pa nam je predsednik miran i staložen čovek, ali ako Priština i dalje nastavi sa ovakvim provokacijama i njegovo strpljenje ima kraj

Darko

pre 4 godine

Jel si to sama smislila ili ti je neko šapnuo?

Deda Nole

pre 4 godine

Ovo je jos jedna ozbiljna provokacija NATO zlocinaca samo ovog puta su se zaigrali i nadam se da se nece usuditi da proganjaju srbe jer bi to znacilo totalni rat do istrebljenja.

Darko

pre 4 godine

Ne brini se. Istrebili bi nas jako brzo. A ako se nadaš pomoći Rusije, to slobodno okači mački o rep.

Marija

pre 4 godine

To je samo jos jedna provokacija i to uz pomoc NATO snaga kako bi samo uznemirili i zastrasili Srbe.

Ruza

pre 4 godine

Srbija ce se boriti za svoj narod i nece dozvoliti da bilo ko ugrozi sigurnost ljudi na Kosovu.

Tresimesi1

pre 4 godine

Kruže svi kao kiša oko Kragujevca,jer znaju da Srbi nisu ni Ukrajina ni Makedonija.

Sladoje

pre 4 godine

To je crvena linija i ako je predju zna se sta im sleduje ...

Dragan R

pre 4 godine

Zašto bi Šiptari napali sever KiM? Oni su po Briselskom sporazumu već na severu. Policija je pod njihovom komandom, sudovi takođe. Šta bi dobili napadom? Samo veliki rizik da nateraju vojsku Srbije da se umeša da bi odbranila narod i da ih počisti. Posle toga bi samo mogli da sanjaju članstvo u UN.

Mitar Odović

pre 4 godine

Srbija to neće mirno posmatrati. Preduzeće sve mere da zaštiti svoj narod.

Tijana

pre 4 godine

Teska vremena nas prate i nikako da se oslobodimo terora nad nama.

Vidoje

pre 4 godine

Odlicno svi Srbi sa Srbskim licnim kartama sa Kosova ,koji vuku kosovski dodatak i ostale benefite koje placa Srbija u odbranu svetinje.A svi imaju Lk prijavljene na Kosovu a zive u Srbiji i cimaju ovu zemlju za ogromne pare oko 600 00 mil evra godisnje.Naravno mi cemo vam pomoci ,bratski kako ste zasluzili ,mnogo se lepo ponasate u Srbiji.

Dejan

pre 4 godine

Mislim da ima još prostora da diplomatija uradi deo posla.

Koca

pre 4 godine

Priština neće prestati sa provokacijama,što znači da moramo i mi da reagujemo kako bi zaštitili naš narod na KIM.

SS

pre 4 godine

Odavno je jasno i slepima da bez vojne intervencije neće se rešiti muke i patnje Srba na KiM.Samo valjda ste popisali šetače sa čelnicima na vrhu pa kad budete mobilisali,njih prve pozovite obucite i pošaljite u šetnju ka KiM,da ne pobegnu kao 90 -99-ih godina.

Nemanja

pre 4 godine

Da krecemo u vojne pohode prvi i bez razloga necemo sigurno, ali isto tako necemo dozvoliti da neko dole udari na nas narod, i tek kako cemo biti spremni da odgovorimo.

Giša

pre 4 godine

Da je nama samo problem sa šiptarima ni po jada a šta ćemo sa našom"petom kolonom".Čuvajte se njih više nego šiptara.Mi to sa lijeve strane Drine najbolje znamo.Vlast nam je gora nego svi muslimani i hrvati zajedno.One smo otresli za pola godine i napravili razgraničenje a ovi naši godinama prave razdor unutar našeg naroda i pljačkaju .

Disident

pre 4 godine

Od kada postoji "Informer" na kosovu se sprema invazija Nato snaga i siptara i evo nikako da krenu.. -_-

Penzionerj

pre 4 godine

Samo se vi igrajte i vezbajte, jedva cekamo. Na kraju moramo vratiti nase i suditi ratnim zlocincima koji rukovode i mirno setaju uz pomoc vecih kriminalaca i ubica. Nemogu se vise trpeti ove provokacije. Bilo bi dobro da siptarski narod dobro razmisli kako bi prosli, najurite i uhapsite ratne zlocince, bilo bi vam bolje.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija